Årets distriktsstämma 6/4

Årets distriktsstämma

SPF Norra Älvsborgsdistriktet genomförde idag sin distriktsstämma i Vänersborg. Från Åmål deltog våra styrelseledamöter Lennart Hansson, Gunnar Bergman, Alf Alfredson, Jan-Einar Nomell samt Lisette Lindenström. Lars Skogsberg deltog också och han valdes in i den nya distriktsstyrelsen efter Birgitta Rolöf som avtackades.

Åmåliterna hade lämnat in två motioner och båda dessa antogs av stämman. Den ena handlade om "Förbättrad tillgänglighet till regionens sjukvårdsinrättningar för boende i regionens ytterområden" samt "Äldre bör vaccineras mot RS-virus". Båda motionerna presenterades och antogs också av Åmåliternas årsmöte i februari.

Vår förbundsordförande deltog på länk från Stockholm och pratade bl.a om att politikerna behöver oss som samtalspartner för att få en god insikt i alla de frågeställningar som möter oss äldre. Vi blir allt fler pensionärer och det är viktigt att vi tas tillvara som den resurs vi utgör i form av livserfarenhet och yrkeskunskaper. Allt fler arbetar dessutom vidare efter pensionen och bidrar med många skattekronor, 170 miljarder var vårt bidrag till BNP förra året. Vi kan gott vara lite stöddigare, tyckte Eva. SPF är också det enda pensionärsförbundet som ökar antalet medlemmar och alltså gör oss till en ännu starkare samhällsröst.

Efter lunch underhölls vi en stund av "Jansons Frestelse", två damer från Åmålstrakten som bjöd på skön musik.

Åmålsbänkarna

Åmålsgänget

Birgitta Rolöf avtackades

Lars Skogsberg, ny i distriktsstyrelsen

Siv Gustavsson, distriktsordförande

Nya distriktsstyrelsen

Jansons Frestelse underhöll