april 2020

Flera förslag har kommit på hjälp med att göra inköp av dagligvaror. TACK Inger Pettersson för följande tips, som ni kan ringa till: Fritidsgården Överum Tel: 0493/217 60, du kan han få hemkörning på tisdagar och torsdagar, obs! beställ varor dagen innan. Betalning, prata med Fritidsgården.------ Svenska kyrkan. Tel: 0493/123 40. Beställ varor på tisdagar och torsdagar mellan Kl. 13.30 – 15.30------- Återbruket i Västervik Tel: 0490/ 25 52 16 Prata med Tony ------- Margareta Eriksdotter Tel: 0490/ 25 53 21----- Senaste rapporten om coronasmittan är inte upplyftande. Jag hoppas att alla våra medlemmar som behöver hjälp kan få det. Varma hälsningar till er alla. Marianne ------------------------------------------------------------------------------------------------ TIPS ! I dessa coronatider behöver vi hjälpa varandra. Efter ett tips från Birgit Karlsson i SPF, om att Odensvi lanthandel kör hem matvaror till din dörr och dessutom utan kostnad, så ringde jag genast till Malin på Odensvi Lanthandel. Visst de kan hjälpa oss med att få hem våra matvaror och bröd. Nu vill jag dela med mig till er alla i SPF denna positiva nyhet. Vi slipper att trängas med andra i affären. Så gynnar vi också lanthandeln och småföretagen ska vi vara rädda om. Du gör så här: Du ringer på måndagar tel: 0493-210 30, eller skriver ett mail med de varor du önskar att få hem. odensvi.lanthandel@telia.com Onsdagar kommer leveransen hem till dig. Du betalar kontant, eller med swish. Faktura går också bra att få. Tack! Birgit för ditt tips. Jag ser fram mot att slippa trängas i affären, då jag själv är riskperson. Var rädda om er, se fram mot ljusare tider då coronan tynat bort. Njut av vår- blommorna så länge. Marianne Sallerbäck

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Thony Björk svarar på frågor om vaccin och läkemedel mot corona

Nu är det många som går och väntar på ett vaccin och ett fungerande läkemedel mot corona. Varför tar det så lång tid? Och finns det redan nu något läkemedel som har bevisad effekt? SPF Seniorernas sakkunnige i läkemedelsfrågor Thony Björk svarar på vanliga frågor.

”Nu kommer fler att vilja flytta”

Uppskovsräntan slopas från årsskiftet. På tiden, menar SPF Seniorernas sakkunnige i bostadsfrågor Fredrik von Platen.

Fler döda i äldreboenden

Andelen 70+ som dött i covid-19 och som bott på äldreboenden ökar. Det visar Socialstyrelsens senaste siffror.

"Det är inte de anhöriga som dragit in smittan"

Framgångsfaktorer som bra rutiner, öppenhet och särskilda avdelningar för smittade kan göra besöksförbundet överflödigt skriver Demensförbundets ordförande.

Baka i långpanna

Långpannan ger kakor åt många. Ställ en påse hos grannen eller spara i frysen till vi kan ses på riktigt. Snart, hoppas vi!

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Kalmar län

Statistik

Surfa säkert

SPF-broschyr Kalmar län

Ny underrubrik - Nytt inlägg

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser