Kycklinglåda med pasta och Västerbottenost

En smakrik kycking-pastarätt. Vi avnjöt den i Torngård en kall januarikväll. Vi fick en fint riven morotssallad som passade utmärkt till.

Kycklinglåda
6-8 personer

  • 800 g kycklingfilé
  • 500 g pasta
  • 1 paket bacon
  • 200 gr svamp
  • 2 paprikor
  • 2,5 dl grädde
  • 4 dl crème fraiche, chili, paprika
  • Västerbottenost
  • Körsbärstomater
  • Färsk basilika
  1. Stek kycklingfilén, krydda efter smak. Dela filéerna i mindre bitar
  2. Koka pastan
  3. Skär bacon, svamp och paprikor i bitar. Stek dem var för sig och blanda sedan ihop dem
  4. Blanda grädde och crème fraiche och riven ost
  5. Lägg pasta, kyckling och grönsaksfräs i en eldfast form/långpanna
  6. Häll såsen över och strö på riven ost
  7. Fördela körsbärstomaterna
  8. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter
  9. Strö över basilikabladen före serveringen

Tack till alla i matlagningsgänget!