Fläskytterfilé i grönpepparsås, Ventlinge
Underbart god och lättlagad rätt som vi fick avnjuta efter årsmötet 2020 i Ventlinge medborgarhus!
Fläskytterfilé i grönpepparsås
8 pers
Ingredienser:
- 2 fläskytterfiléer, putsade
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 5 dl grädde
- 3 dl creme fraiche
- 4 msk soja
- 4 msk dijonsenap
- 2 msk grönpeppar, hel
- 3 msk konc. kalvfond
- smör att steka i
- salt, svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Mortla hälften av grönpepparn (resten ska vara hel)
- Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Vispa ner grädde och övriga ingredienser till såsen.
- Lägg de putsade fläskytterfiléerna i en ugnsform och häll såsen över.
- Sätt in i ugnen i 1 timme.
- Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen.
- Servera med valfritt tillbehör.