Fläskytterfilé i grönpepparsås, Ventlinge

Underbart god och lättlagad rätt som vi fick avnjuta efter årsmötet 2020 i Ventlinge medborgarhus!

Fläskytterfilé i grönpepparsås
8 pers

Ingredienser:

  • 2 fläskytterfiléer, putsade
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 4 msk soja
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk grönpeppar, hel
  • 3 msk konc. kalvfond
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Mortla hälften av grönpepparn (resten ska vara hel)
  3. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Vispa ner grädde och övriga ingredienser till såsen.
  4. Lägg de putsade fläskytterfiléerna i en ugnsform och häll såsen över.
  5. Sätt in i ugnen i 1 timme.
  6. Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen.
  7. Servera med valfritt tillbehör.