Hälsning från styrelsemedlem i SPF Bollnäs

Ledamot Birgit Norén 

Hej alla SPF-vänner!

Äntligen dags att skriva en vårhälsning! 
Vilken vecka det har varit! Ett stort TACK till alla som ställt upp, och förhoppningsvis haft nytta och glädje av veckans programpunkter i hälsans tecken! Det blev en fin start på den tid som för många av oss är den bästa på året.
Den allra bästa upplevelsen för mig denna vecka var dock Radiokörens konsert i kyrkan i tisdagskväll. Musik och hälsa har alltid haft starka band med varandra i mitt liv! Det började när jag var barn och fick ta pianolektioner på det piano som då stod i föräldrahemmet, och som numera står hemma hos mig. Tyvärr övade jag inte tillräckligt för att bli duktig på att spela, men det lilla jag fick med mig har jag ändå haft nytta av bl. a. i mitt lärarjobb. Jag fuskade också lite med gitarrlektioner tillsammans med en kamrat, och hon och jag ägnade många timmar tillsammans med att sjunga och spela gitarr.
I skolan sjöng jag i skolkören och tyckte att det var härligt att få vara med i den vårkonsert som varje vår anordnades i Järvsö kyrka, och där barn från de flesta byskolorna deltog.
När jag var 13 år fick jag följa med vår dragspelande granne, farbror Pelle,  och vara med när Järvsö folkdanslag övade. Sen var jag fast! Sen blev det folkdans för hela slanten i ca 17 år framåt! Det var ju också musik att njuta av.
Så småningom hamnade jag i Bollnäs och livet som lärare och småbarnsförälder tog över. Men i december 1979 gick vi till kyrkan för att vara med på luciafirandet. Där hade man samlat ihop en ganska stor kör som sjöng så vackert! Då kände jag att det var dags att låta musikintresset få  fritt fram  igen. Sagt och gjort! Jag blev medlem i GE-klaven och det blev sedan en stor del av mitt liv i drygt 30 år. Numera är jag f.d. medlem, men musikintresset har jag kvar. Det är en lycka att få bo i Bollnäs där vi har en så fin kulturskola och ett så rikt kulturliv över huvud taget!
Nu till vårt nästa månadsmöte, 24 maj kl 13 på Kämpens. Då får vi information från kommunens anhörigstöd. Och så ska Leif Eriksson berätta om sin och Micael Kolsmyrs bok ”Återtåget” som handlar om den nya bandyhallen och dess tillkomst.
Sista anmälningsdag 22 maj!
Välkomna!


Bollnäs 15/5
Birgit Norén 
tel: 0702998833