Hälsning från styrelsemedlem i SPF Bollnäs

Ledamot Peter Nyman, vice ordförande samt utbildningsansvarig.

Hälsning från styrelsen vecka 45

Föregående vecka fick vi gott om nederbörd både i form av  snö och regn. Jag känner att jag är lika oförberedd varje gång den första snön faller. I och med att snön kommer är det mycket som ska fixas särskilt när man har en gård eller villa med gårdsplan och uppfartsväg. Det är då man tänker på trygghetsboende.

Den här veckan ska vi göra en hemlig busstur. Jag hoppas att du som har anmält dig till resan får en trevlig dag. Vi är många som tänker resa cirka 50 stycken. I styrelsen är vi mycket glada för att så många uppskattar våra resor. SPF seniorerna i Bollnäs subventionerar den här resan med cirka 70 kronor per person. Du som har anmält dig betalar 600 kr till Lönns Buss. Vi ses i morgon vid MAX . Kom i tid bussen avgår kl. 09.00. Nu nog om hemliga resan resten får bli en hemlighet till i morgon.

Tiden rusar snabbt iväg och vi kan se fram mot årets sista medlemsträff. Det blir den 22 november då vi först bland annat får inta en julsmörgås på Kämpens och sedan en promenad till Mobackes Trädgårdscenter för att se Amaryllisutställningen. Årets utställning heter En Förtrollad Värld.

Förra onsdagen var det Allhelgonadagen och nu i lördags var det Alla helgons dag. Alla helgons dag sätter vi ljus på våra familjers gravar och minns och hedrar de bortgångna lite extra. En mycket fin tradition tycker jag. Många människor sammanblandar Halloween och Allhelgonahelgen.  Halloweenfirandet är inte en svensk tradition.  Den kommer från Irland och firas den sista oktober. Halloween firas som mest i England och Amerika. I Sverige har Halloween blivit ett kommersiellt jippo. Det är min personliga åsikt och får stå för mig. Jag är glad att Allhelgonahelgen finns och jag tycker det är vackert med alla ljus på kyrkogården.

Nu hoppas jag att du har haft en fin helg då du om du haft möjlighet har ägnat de hädangångna en extra tanke.

Mvh

Bollnäs  5/11 -23

Peter Nyman