Hälsning från styrelsemedlem i SPF Bollnäs

Ordförande Maud Kvarnäng

 

Hej alla medlemmar.

Veckans ”Hälsning från styrelsen” kommer från Kvarnböle. Idag söndag 26 maj är det morsdag och solen strålar från en molnfri himmel, svag bris och mitt på dagen 23 grader. Kan vi önska oss bättre? Naturligtvis finns det människor som inte kan fira med nära och kära av olika anledningar och er tänker jag extra på. Hos oss firar vi idag med sjömansbiff och marsipantårta.

I fredags var Marianne och jag på minigolfbanan och spelade golf men vart var alla andra SPF:are? Vi spelade en rond och hade trevligt tillsammans. Kanske inte minigolf är en aktivitet som vi i SPF ska utnyttja?

Nu har boulen flyttat ut till Långnäs igen. Vi ses på tisdagar kl. 14.00. Där finns många banor och plats för flera spelare.

Denna vecka har allt exploderat på allvar. Träd, gräsmattor, hägg och syren, de flesta sommarblommorna finns redan här. Fortfarande är det 3 veckor till skolavslutningen när många lärare brukar få syrener och liljekonvaljer, hoppas det blir så i år också. Fruktträden blommar helt fantastiskt och smultronblommor i massor bådar för en riklig frukt- och bär säsong om humlor o bin orkar med sin uppgift.

Igår var det dikesstädning inom Kilaforsområdet med avslutning på Lövlundsskolan med kolbullar. Tack hembygdsföreningen som tar ansvaret. Jag har varit med och städat många år och tycker att det inte är lika mycket skräp numera. Kanske skogsmulle hjälper oss lite också.

Nu drar det ihop sig till resan som några av er ska vara med på. Onsdag 29 maj drar ni iväg och jag hoppas ni får en trevlig dag med nya upplevelser och att vädret är med er. Själv kommer jag inte att delta. 

Nu är dagens höjdpunkt över, Elitloppet, lika spännande som vanligt även om segern i år gick till Frankrike. Phu!

Kommande vecka ser lovande ut vad gäller vädret, som vi svenskar är så fixerade av, sol, sol och sol. Passa på att njuta!

Maud Kvarnäng, ordförande