Hälsning från styrelsemedlem i SPF Bollnäs

Ordförande Maud Kvarnäng

Hej alla medlemmar i SPF Seniorerna Bollnäs.
Jaha, nu är vi där! Somliga älskar snön och andra hatar den. Det blir ljusare ute i vår mörkaste tid men det blir halt på gator och vägar. Själv väljer jag den positiva sidan och klär på mig varmt, tar fram ”dubbskorna” och njuter. Känns som att det blir lite lättare om jag ser fördelarna före nackdelarna.
Nu är det en månad kvar innan det vänder mot ljusare tider igen. Oj vad mycket som händer innan dess. Närmast har vi vårt besök den 23 november på Mobackes Amaryllisutställning och vår traditionella julsmörgås och blomlotteriet på Kämpens. Det blev väldigt snabbt fullt och tyvärr blir det nog några som inte kommer att få plats på Kämpens men ni är ju välkomna att delta på Mobackes ändå.
Nästa aktivitet blir bussresan till Sund för att äta Julbord med studiebesök på Trönö kyrka den 8 december. Tyvärr tar inte bussen flera än 50 personer men man kan naturligtvis åka egen bil, kanske samåka med någon kompis. Kom då ihåg att ni måste anmäla till Birgit i vilket fall, för att få en plats vid julbordet.
Jag ser att det är många som redan satt upp sina adventsstakar och julstjärnor och det lyser vackert i fönstren. Själv är jag för traditionsbunden och sparar mina till adventshelgen. Då är det också dags för dom som så önskar att gå till kyrkan på söndag och sjunga våra vackra julpsalmer och kanske dricka adventskaffe. Själv ska jag servera adventskaffe i Hanebo församlingshem efter kyrkobesöket.
I början av december har styrelsen årets sista styrelsemöte och då ska vi göra planeringen inför nästa år. Har ni förslag tar vi gärna emot dom.
Det här året har varit roligt och vi har kunnat anordna våra möten utan pandemi. Tyvärr florerar både Covid och höst-influensa, vaccinationer pågår för fullt. Själv har jag haft influensan och den var inte rolig, känner fortfarande av den efter två veckor.
Medlemssituationen ser bra ut. Trevligt att det ansluter nya medlemmar hela tiden och vi blir flera på våra möten. Ni kan fortfarande värva medlemmar och hjälpa oss att ta hem lite extra pengar till föreningen under november månad.
Nu tar vi tag i planering av julbak och mat inför kommande helger med nära o kära. Det är också viktigt att ta det lugnt och njuta av den fantastiska tid vi har framför oss. Nu ska jag titta på skidåkning på TV. en av mina favoritsysselsättningar den här årstiden.
Kvarnböle 1922 11 20
Maud Kvarnäng, ordförande