Hälsning från styrelsemedlem

Här kommer en hälsning från sekreterare Anders Bergsten i SPF Bollnäs!

  • Anders Bergsten
  • Anders Bergsten

Hej alla glada SPF:are i Bollnäs!
Solen skiner, men den hårda och kalla blåsten är envis. Snart vänder det nog. På onsdag 4 maj är du välkommen till Lunchtrav på Bollnästravet där vi abonnerat VIP-rummet. Samling 11:30. Om du vill, kan du äta buffélunch i travrestaurangen.
SPF Seniorernas ”Hälsovecka” närmar sig. Utöver föreläsningar på webben (hela programmet finns på SPF Seniorernas hemsida www.spfseniorerna.se) har vi i Bollnäs två aktiviteter:
Tisdag 17 maj kl 14:00 är det boule på Långnäs under ledning av Yngve Lindgren.
Fredag 20 maj är du välkommen till Bangolf vid Karlslund där vi abonnerat banorna mellan kl 10:00 och 12:00. För båda nämnda aktiviteter gäller att medta fika.
Under Hälsoveckan kan vi även delta i ”stegutmaningen”. Bland de som deltar kommer SPF Seniorerna att lotta ut ett antal priser.  Formulär för att anmäla hur långt man gått kommer att publiceras på nationella hemsidan den 16 maj och vara öppet i två veckor efter Folkhälsoveckan. Var och en behöver bara fylla i formuläret en gång. Vinnare publiceras sedan på hemsidan.
Förra veckan hade vi distriktets årsstämma i Järvsö och då beslutades bl a att vi under kommande år ska öka medlemsantalet med 1%. För Bollnäs-avdelningen betyder det att vi ska öka medlemsantalet med minst 3 nya medlemmar. Vi är f n ca 305 medlemmar!
Först ut på stämman var underhållarna Mikael Sjöndin, sång och gitarr, och Pelle Nyberg, sång och kontrabas. Det visade sig, originellt nog, att såväl distriktsordförande Bergsten som sångaren Sjöndin under sina första år bott i den lilla byn Långträsk i Norrbotten, mer än sextio mil norrut, räknat från Järvsö. Detta ytterst märkliga och överraskande sammanträffande orsakade en hel del munterhet i salongen.
Strax efter den goda lunchen inträffade ännu en överraskning, då Sören Görgård, C-märkt oppositionsråd i Ljusdals kommun, dök upp och berättade att han utsetts till ordförande i det nya kommunala pensionärsrådet (KPR), som legat nere en tid. Eftersom kommunens representanter fått förhinder hade Mats Fack snabbt skickat ett SMS till Sören Görgård och bett honom komma till mötet, vilket han gjorde med mycket kort varsel, men till ombudens förtjusning.
KPR kommer att ha sitt första sammanträde den 11 maj och kommunen ska även anordna en utbildning för ledamöterna. Sören Görgård informerade även om den aktuella situationen i Ljusdals kommun och även något om kommunens framtida planer.
Klart, slut för denna gång! Vårhälsningar till er alla!
Anders Bergsten