Läs om SPF Seniorerna Gullvivan i Vingåkersbladet

Bra, utförlig föreningspresentation

 • Läs mer
 • 2021-11-28T21:02:22.0000000+00:00

Helen Tronstads reseskildring, Tåget till Thailand, i Vingåkers Folkets park 21-11-17

SPF Seniorerna Gullvivans månadsmöte i november

 • Läs mer
 • 2021-11-20T16:53:53.0000000+00:00

Trivselträff 8/12 (ersätter SPF-månadsmöte i december)

Onsdag 8/12 13.00 i Folkets Park Vingåker

 • Läs mer
 • 2021-11-03T20:54:34.0000000+00:00

Månadsmöte 17/11 2021

OBS! Onsdagen den 17/11 kl 13.30 i Folkets Park

 • Läs mer
 • 2021-11-03T18:23:39.0000000+00:00

Från trivselträffen den 26/10

PRO, SKPF, SPF och DigidelCenter samverkar i projektet Säker@digitalt

 • Läs mer
 • 2021-10-31T22:05:08.0000000+00:00

Julbordsresa 3/12 2021

Rejmyre Gestgifveri

 • Läs mer
 • 2021-10-28T15:32:20.0000000+00:00

SPF Seniorernas krav på den tillträdande regeringen

SPF Seniorerna vill gratulera Magdalena Andersson till statsministerposten. Vi hoppas på ett mycket gott samarbete framöver. En äldreminister med samordningsansvar, ett helhetsgrepp på pensionssystemet och en trygg vård och omsorg är några av de krav som SPF Seniorerna ställer till den tillträdande regeringen.

SvD Debatt: Ta bort pris­skillnader för läkemedel på recept

Vissa läkemedel på recept kan kosta olika mycket hos olika apotek. Det är dags att avskaffa prisskillnaderna skriver Thony Björk, sakkunnig läkemedel SPF Seniorerna, i en debattartikel.

Följ upp och utvärdera seniorers läkemedelsbehandling

– Vi vill att läkemedelsbehandlingen förbättras så att fler seniorer får läkemedel som passar just dem och färre får läkemedel som inte är lämpliga säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om den nya budgeten

Oppositionens budget som klubbades igenom innehåller bland annat sänkt skatt för landets pensionärer och höjt bostadstillägg. Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna, kommenterar delar av budgeten i Aftonbladet.

Seminarium 1 december kl. 14 – Diskriminerar vi vårt äldre jag?

Välkommen till ett digitalt seminarium som handlar om den omedvetna diskrimineringen av äldre. Medverkar gör bland andra Marie-Louise Söderberg, projektledare "Tillsammans – mindre ensam" SPF Seniorerna. Seminariet är kostnadsfritt och arrangeras av Mind, en ideell organisation som arbetar med psykisk hälsa.

SPF Seniorerna i Expressen om hur M:s, KD:s och SD:s budgetförslag påverkar ekonomin för pensionärer

Det blev budgeten från M, KD och SD som röstades igenom. Oppositionens budgetförslag innebär dock inte några stora förändringar för pensionärer, men det finns några avvikande förslag.

Klart med nya avsnitt av Hemmagympa med Sofia

Nu är det klart med ytterligare avsnitt av ”Hemmagympa med Sofia” Inspelningarna pågår för fullt och programmen ska börja sändas efter jul. ”Hoppas ni ska tycka om dem!” skriver Sofia Åhman på Instagram.

Kyckling med bulgur och vitlökscrème

Den här rätten passar också bra med lax. Vill du att det ska gå ännu snabbare – byt bulgur mot couscous. Längre ned hittar du en länk till fler busenkla recept.

Pensionsgruppen i kris när pensioner blir valfråga

Det nya garantitillägget är i praktiken en höjning av garantipensionen. Därmed har V, S och MP kört över Pensionsgruppen, vars existens kan vara hotad.

Första advent – och en del julpyssel

Idag är det första advent och dags att tända första ljuset. Senioren tipsar om lite olika julpyssel du kan göra själv.

Tankar behöver tid – vissa även stöd

BODIL JÖNSSON är fysiker, författare och professor emerita i rehabiliteringsteknik. Hon är även hedersdoktor vid Göteborgs universitet. Läs hennes text om tankar - som förändras och som kan behöva tid.

Personalbrist – därför går tredje dosen långsamt

Folkhälsomyndigheten och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) fortsätter att skjuta över ansvaret på varandra om varför det går så långsamt med den tredje dosen. Nu avsätter regeringen 100 miljoner kronor för att påskynda arbetet.

Seniorer missar julkonserter när covidbevisen dröjer

E-hälsomyndighetens problem att få fram skriftliga vaccinationsbevis i tid innebär att många seniorer tvingas avstå inbokade föreställningar i december. Utan att få pengarna tillbaka. ”Det är inte klokt. Det här får myndigheten bara klara av. Det här är en grupp som diskrimineras igen”, säger en upprörd Eva Eriksson, ordförande i SPF Seniorerna.

Skatten sänks för landets pensionärer

Sänkt skatt, men uppskjuten höjning av bostadstillägget. Det är två nyheter i den nya budgeten.

Vaccinationsbevis på papper? Var god dröj

Den som har ansökt om vaccinationsbevis på papper kan få vänta flera veckor. Det säger E-hälsomyndigheten som utfärdar bevisen.

Bra idé att jobba extra?

Ylva Yngveson är Seniorens ekonomiexpert. Hon är privatekonomisk analytiker och har under många år arbetat för Swedbank och Sparbankerna. Nu driver hon egen verksamhet. Här skriver hon om vad det innebär för både skatt och pension att jobba extra.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser