Segling och styrketräning

Vetlanda SPF:s novembermöte.

SPF seniorerna i Vetlanda hade på tisdagen ett välbesökt möte på Missionskyrkan.

Ordförande Ejlon Johansson hälsade alla välkomna och då särskilt dagens gäst:

Seglaren Lars Dahlström.

Lars Dahlström berättade om sin resa genom Europas kanaler. 2015 gjorde han sin första kanalresa tillsammans med en kusin. Båten hette Hjuliett, den var döpt efter ett extrajobb han hade - han satte fjädrar på plasthjul - för att få råd med båten. I maj startade resan från Öland. Den 8 juni lämnar man Sverige och resan går nu genom Danmark, Tyskland, Nederländerna. I juli nådde de Frankrike och kunde fira deras nationaldag med festliga fyrverkerier. Man hade nu även passerat tunneln i Canal de Saint – Qentin som är 6 km lång, genom vilken de blev dragna av en elbåt.

De nådde nu ännu ett delmål -Paris. Det blev Canal du Loing ut mot medelhavet. Lars ressällskap hade nu lämnat båten och han var ensam kvar. Detta visade sej bli jobbigt framför allt i slussarna. Nu hade Lars hunnit till 3:e delmålet: Chalon sur Saone där låg en dubbelpråm som tar lika mycket last som 440 långtradare! Resan går nu mot medelhavet och når i september Costa Brava kusten i Spanien. Där förankras båten och Lars flyger hem till Sverige. Lars Dahlström tycker att det har varit en fantastisk resa där han träffat så många hjälpsamma och trevliga människor. Hans råd är: Man måste våga kasta loss och ta steget över tröskeln!

Ordförande tackade Lars Dahlström och överlämnade en blomma och hälsade Andreas Eriksson från Vetlanda Friskvårdscenter välkommen. Han berättade att man på fredagar kl. 9.30 har ett program för pensionärer. Han talade om vikten av att hålla sej i form och inte sluta träna!

Efter kaffepausen delade Staffan Magnusson ut priser till de som vunnit på friskvårdskortet.

Han påminde om att det fanns en lista där man kunde anteckna sej för Nyårsrevyn den 6/1-19

kl. 15.00.

Per Andersson talade om julresan till Gransnäs Stiftsgård i Aneby den 4/12-18. kl. 12.00 från resecentrum.

Leif Christiansson talade om att det är önskvärt med fler funktionärer för att bl. a kunna starta fler

studiecirklar.

Därefter blev det dragning av lotteriet med många fina priser samt en påminnelse om lotteriet på Lucia där vi skänker vinster.

Lucia firar vi i år den 11/12-18 kl. 16.00 på Skeppet.