Åttan i Bräkentorp lockade sjutton seniorer

Vandring efter gökottan.
Efter en tidig morgon med grillad korv och och väntan på göken, så var det dags för de trogna vandrarna att ge sig ut i naturen kring Bräkentorp.
Vi var 17 st som njöt av den härliga vårgrönskan och det varma vädret.
Välkomna fram i täten, Ove och Kjell, sa Karl-Erik. Det är dags för er att bestämma takten!
Kanske blev farten lite lugnare härefter, men vi missade i alla fall inte "Rolfs sten", Den vy man har från densamma har alltid Rolf Hallberg prisat som den vackraste i Bräkentorp. Denna dag fick Ove kommendera fram de äldsta vandrarna, att posera framför nämnda sten. Sig-Britt, Lena, med Roxy och Karl-Erik fylkades kring stenen och det blev en "pangbild", med hjälp av kanonfotografen Kenneth.
En annan bild kom sig av att Ljungby kommun satt upp skyltar för att informera om att det kan finnas lösa betesdjur i området. Föreskrifter angående detta måste ju delgivas alla besökare!
Den sedan många år traditionella ”Åttan” var dagens tur med sjöutsikt och fotomotiv.
Efter fika var vi några som avverkade den norra delen. Vid torpet träffade vi ett par, två Malmöbor som har sitt sommarställe här. De kände igen oss sedan tidigare vandringar och ville gärna språka med oss. De har varit på bild i Facebook i samband med tidigare vandringar. Deras son var på plats och hjälpte till med vedhantering.
Vi summerade ihop till 8 km i solsken.

Nästa vandring blir Högarörsrundan. Avresa från biblioteket kl 9,00
Välkomna!


/Karl-Erik och Ove