Vi rastade varandra runt i Ljungbys södra räjonger

SPF-are i blåsväder

Torsdag 23 november. Det varnades för rejäl blåst, men detta är inget hinder, när vi till slut blev 13 glada vandrare som begav oss söderut.
Vi vandrar längs Kungsgatan där det är rejäl motvind och även mot Skinnarna känns vinden i ansiktet. Då viker vi av och beger oss in bland ekarna i Ekebacken, och då blir det betydligt lugnare.
Det lilla stubbhuset står fortfarande kvar, ett trevligt fotoobjekt. Vi begav oss in på stigen som leder ut mot Östra Ringvägen och när vi närmar oss den mäktiga bokskogen, så minsann står våra veteraner Britt-Inger och Rolf och väntar in oss.
Vi fikar i det lite undangömda vindskyddet och då kommer dagens höjdpunkt, en ny jubilar. Kenneth Johansson har avverkat 100 vandringar med SPF-gänget. Strongt marscherat. Kenneth blev den 25:e som fått en trollmugg av Britt-Inger.
På hemvägen blev det möjlighet att beskåda ett av stadens belysningsprojekt nämligen de omdiskuterade gula lamporna vid Bananbron. Tillbaka vid startplatsen hade det blivit knappt 7 km i benen.
//Karl-Erik

P.S. Kenneths tacktal efter den överräckta "trollmuggen" bör inte förglömmas. Han erinrade sig en händelse från Vandalorum i Värnamo. Han beundrade där en docka och ett biträde förklarade för honom, att dockan egentligen inte var så värdefull, men originalförpackningen var värd 20000 kr. Därför sade Kenneth att han ämnar spara förpackningen minst lika länge som muggen.
/Ove