Cykeltur till Tutaryd den 28 augusti

Måndagen den 28 augusti var det dags för månadens första cykeltur för SPF och Riksförbundet HjärtLung Ljungby.
Nu reagerar ni och tänker att det var väl den andra! Ja precis det var det men den 8 augusti när vi skulle cykla då regnade hela turen bort. Men idag hade vi tur och det var ett härligt väder då tolv pigga cyklister gav sig av mot Tutaryd.
Det är skönt att cykla på cykelvägar där det inte finns några bilar, då vi cyklister har mycket att prata om. Jag körde sist och kunde se och höra hur mycket som förmedlades under vägen.
När vi kom fram till Tutaryds badstrand kunde vi njuta av medhavd fika, härlig utsikt över sjön och fortsatt prat. Vi konstaterade att vi som bor i Ljungby har nära till naturen och fina cykelturer. På hemvägen stannade vi på Bert Millings önskan. Då stannade vi vid vattentäkten mellan Tutaryd och Ljungby och då berättade Bert att vattnet rinner ut i Östersjön åt det ena hållet och i Kattegatt åt det andra hållet. Alltid lär man sig något nytt!
Nöjda och tillfreds tackade vi för idag och hälsade välkomna till de sista cykelturerna för i år med samling vid Equmeniakyrkan. 12/9 kl.14, 25/9 kl.9 och den 10/10 kl.14 då Riksförbundet Hjärtlung Ljungby bjuder på fika.