Månadsmöte Januari 2018

Månadsmöte för SPF Ljungby den 22 januari 2018

Efter ett fint bildspel av Rolf Hallberg hälsade Gun alla välkomna och mötet inleddes med att Glada Röster sjöng tre sånger. Det var Låt mig växa stilla, Det regnar rosor och Fader Vår.
Därefter vidtogs parentation över tolv medlemmar. Tage Otterholm läste Bo Setterlinds dikt Döden tänkte jag mig så. Efter en tyst minut avslutades parentationen med psalmen Härlig är jorden.
Trivselkommittén bjöd oss på en god fralla och kaka. Gun informerade oss om senaste styrelsemötet där det bl a togs upp att både vår körledare och pianist slutar. Hon vädjade till alla att försöka hjälpa till att hitta lämpliga ersättare. Nytt programhäfte kommer i mars månad och innehåller program fram till mars 2019.
Alf Englund pratade om resor bl a 19 mars till Halmstadtravet. Vidare informerade han om resor som Ryssbybygdens buss erbjuder och då får man ta kontakt med dem. Markaryds SPF har en 6-dagars- resa till Berlin/Dresden. Intresserade får själva ta kontakt med Markaryds SPF.
Månadens underhållare var Arja Jantunen från Strömsnäsbruk. Hon föddes i Finland men kom till Sverige som treåring efter en mycket dramatisk händelse då hela familjens bohag brann upp. Då tyckte pappan att de lika gärna kunde flytta till ett annat land och då blev det Sverige. Det ska vi vara mycket tacksamma för, annars hade inte vi fått uppleva en sådan fantastisk underhållning denna eftermiddag! Hon sjöng och spelade piano och dragspel med stor skicklighet. Vi fick lyssna till många finstämda och för dagen lämpliga sånger bl a Den jag kunde vara, Memory, Du är älskad där du går, Kärleksvisan, Där björkarna susar och Vår sista dans.
Efter stående ovationer avslutade Arja med extranumret Öppna din dörr.
Gun överlämnade en härlig tulpanbukett och hälsade oss välkomna till årsmötet om en månad.