Aktuellt 1/23

  • Läs mer
  • 2023-01-16T16:24:33.0000000+00:00

25/2 Torslandarevyn

  • Läs mer
  • 2023-01-09T12:52:30.0000000+00:00

14-16/3 Seniormässan

  • Läs mer
  • 2022-12-12T22:59:00.0000000+00:00

23/3 Musiklunch

  • Läs mer
  • 2022-12-01T10:12:13.0000000+00:00

Möte med Miljöpartiet

SPF Seniorerna träffar regelbundet riksdagspartierna för att samtala om olika seniorpolitiska frågor. Förbundsordförande Eva Eriksson hade i veckan ett digitalt möte med Janine Alm Ericson, Miljöpartiets ekonomisk-politiska talesperson, om pensioner och framtidsutmaningar.

Information om utbetalning av elstöd

Du som får allmän pension från Pensionsmyndigheten behöver inte göra något, du kommer att få pengarna insatta på det konto där din pension sätts in. Försäkringskassan varnar för att bedragare kan försöka utnyttja situationen. Om du blir kontaktad av någon som vill prata om elstödet ska du ABSOLUT INTE lämna ut några uppgifter eller använda dig av ditt bankid.

Välkommen till ett webbinarium om hur du kan skydda dig mot bedrägerier

Vi är glada att återigen kunna välkomna Lotta Mauritzon, nationell samordnare vid Nationellt bedrägericentrum, till ett brottsförebyggande webbinarium. Att ha kunskap om vad du kan utsättas för och hur du kan agera, minskar risken att bli lurad. Webbinariet är kostnadsfritt och äger rum den 7 februari klockan 10.00.

Debattartikel: Läkemedelsverkets förslag missgynnar äldre i glesbygd

Ett förslag från Läkemedelsverket riskerar att sätta stopp för leverans av apoteksvaror till konsumenterna via postlådan. "Läkemedelsverket blundar för många invånares förutsättningar och behov", skriver SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström i en debattartikel tillsammans med företrädare för Hela Sverige ska leva och Tidningsutgivarna.

Debattartikel: Förbättra läkemedelssituationen på säbo

Kommunerna bör använda den farmaceutiska kompetensen bättre, skriver Eva Eriksson i en opinionstext i Dagens Samhälle, tillsammans med företrädare från PRO, SKPF och Apoteket.

Välkommen till ett webbinarium med tips och inspiration till att starta kontakt- och samtalsgrupper

Behovet av att samtala om livet är stort bland oss seniorer. Vi tar nu upp erfarenheter och metoder för samtalsgrupper med syfte att inspirera till att starta kontakt- och samtalsgrupper. Webbinariet är kostnadsfritt och äger rum den 26 januari kl 14.00–15.00.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om sveket mot årskull 1957

SPF Seniorerna har under hösten och vintern larmat om skatteorättvisan som drabbar personer födda 1957. De räknade med sänkt skatt från januari 2023 – men sedan ändrades plötsligt reglerna med kraftigt höjd skatt som följd.

Samtal med Socialstyrelsen om åldersgränser för screening

Eva Eriksson och Gösta Bucht har träffat Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell och samtalat om åldersgränserna i de nationella screeningprogrammen, om hur dessa kan drabba seniorer, men också påverka samhällets syn på äldre.

Envist engagemang ger resultat – Läs om några av SPF Seniorernas framgångar under 2022

Vi vill rikta ett stort tack till alla som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under det gångna året. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans har vi kraft att påverka!

Orter och datum klara för 6 av 8 förbundsmästerskap 2023

Våra rikstäckande förbundsmästerskap är glada tillställningar där medlemmar från hela landet möts och har trevligt tillsammans. Grenarna är såväl fysiska som mentala. Först ut är mästerskapet på längdskidor 2023 i Falun den 23 februari (sista anmälningsdag 10 februari).

Så kan pensioner bli mer jämställda

Skillnaden mellan kvinnor och män när det gäller nivån på den inkomstgrundade allmänna pensionen var förra året 22 procent. Men så här behöver det inte fortsätta.

Aktiekurs för försiktiga – succén tillbaka!

Välkommen till en innehållsrik onlinekurs som passar dig som vill prova på aktier eller fördjupa dina kunskaper om börsen. Kursledare är Christina Engelen, ingenjör, föreläsare och utbildare, grundare av Facebookgruppen Tjejer som gillar aktier och aktiv på börsen sedan 20 år.

Studio 65 om barnbarn – livets efterrätt

I senaste avsnittet av Studio 65 är barnbarn ämnet och en av gästerna är Leif GW Persson som har 13 barnbarn. Vi får även se Ingmar Skoog i en zorbaliknande dans med ett av sina tre barnbarn.

Stopp för storbolag att bedriva hemtjänst

Privata vårdbolaget Humana Assistans mister sitt tillstånd att bedriva hemtjänst.

Många kommuner tvingas spara – facket oroligt

Över hälften av kommunerna kommer att tvingas till tuffa ekonomiska besparingar i år. Det visar en kartläggning som TV4 Nyheterna har gjort.

Gå till nyhetsarkivet