Motverka ofrivillig ensamhet Uppdrag av Socialstyrelsen

    mer info

    Studiecirkel "Senior Surf" I samarbete med Vuxenskolan

    mer info

Motverka ofrivillig ensamhet

SPF Seniorerna Skärgården har fått i uppdrag av Socialstyrelsen att göra insatser för att motverka ofrivillig ensamhet. Att motverka digitalt utanförskap är en del i detta. Vi bedriver detta arbete i form av projekt där vi har delat upp arbetet i 3 områden. Kontakta ensam hushåll 70+ (utskick, ringa), ordna evenemang och aktiviteter för alla pensionärer i Holmsund/Obbola, ordna studiecirklar i "Senior Surf" Lär dig hantera läsplatta och smartphone

Ändrat Sommarprogram

Sommar programmet har ändrats. Nyinsatt Musik Quiz 17 augusti Tipsrundan 31 augusti är framflyttad till 24 augusti Läs mer under "aktiviteter/sommarprogram

Extra insatt sommarprogram

Vi har bestämt oss för att med Er hjälp försiktigt börja anordna ute aktiviteter. Vi har gjort iordning ett sommarprogram där vi vistas ute och där vi alla tänker på att: Hålla avstånd, tvätta händer/använder handsprit mm Välkomna Styrelsen SPF Seniorerna, Skärgården

Corona läget

Nu gäller det att vara uthållig För att minska smittspridningen bland oss i riskgruppen, främst för att följa rådet att stanna hemma har vi infört följande: Ni som behöver hjälp med att handla livsmedel samt att hämta medicin så finns nu en Facebook grupp med engagerade yngre personer som villgt hjälper till. Ni som har Facebook kan ansluta er till gruppen: Corona - hjälp med inköp av livsmedel till riskgrupper Holmsund Obbola Övriga kan meddela Roger Näslund tel 070-5098595 ellr mail roger@glasogern.se så vidarebefordrar han till gruppen. dessutom kan Biblioteket med hjälp av gruppen leverera böcker hem till er Styrelsen

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Stor satsning på digitala julkonserter

Svenska kyrkan gör sin största satsning på digitala konserter under advent och jul. Det inleds på söndag med en ”sing along”-konsert från Umeå stads kyrka.

Se upp för D-vitaminbrist i vinter

Äldre är en av de grupper som riskerar att få i sig för lite D-vitamin. Inte minst detta år när många äldre tillbringar mer tid inomhus. Livsmedelsverket rekommenderar alla över 75 år att ta extra kosttillskott.

Ny covidkris i särskilda boenden: ”Nu måste äldre få rätt vård”

Smittan fortsätter att öka bland äldre på de särskilda boendena. Antalet döda stiger också.

Fråga Malena: Vad kan jag göra för att kunna hålla på längre?

Efter tio år som änkeman träffar jag nu en kvinna på 60 år som jag vill ha det bra med. Finns det något som kan göra att jag kan hålla ut bättre? Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Västerbottensdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser