Sommarvistelse 2024

SPF Seniorerna Östgötadistriktet arbetar för att lindra ofrivillig ensamhet och isolering bland äldre.
Nytt för 2024 är att vi planerar att genomföra vistelsen under två perioder under augusti - veckorna 34 och 35 (19-23 augusti samt 26-30 augusti).

SPF Seniorerna  och SPF Seniorerna Östgötadistriktet arbetar för att lindra ofrivillig ensamhet och isolering bland äldre.

Under förutsättning att vi får de bidrag som vi sökt från Socialstyrelsen, kommer vi även i år att kunna genomföra projektet Sommarvistelse på Stiftsgården Vårdnäs, Brokind.

Nytt för 2024 är att vi planerar att genomföra vistelsen under två perioder under augusti - veckorna 34 och 35 (19-23 augusti samt 26-30 augusti).

Dessvärre har vi i skrivande stund inte fått några besked från Socialstyrelsen, men vi vill ändå skicka ut denna inbjudan nu och efterhöra hur önskemålen ser ut om deltagande.

Inbjudan att delta i Sommarvistelsen gäller en vecka/person. Avgiften för respektive period är 3.300 kr.

Stiftsgården Vårdnäs är handikappanpassad och helpension samt enkelrum med toalett och dusch erbjuds. Vi kommer att ha en del aktiviteter såsom tipspromenader, boule, bad i sjön Stora Rängen, föreläsningar och lättsam underhållning. Utförligt program kommer att skickas ut senare.

Antalet deltagare är av förklarliga skäl mycket begränsat och riktar sig till dig som känner dig ensam eller isolerad. Vi kommer att prioritera deltagare som inte har varit med tidigare.

Önskemål om att få delta skickas skriftligen in till susdeg@gmail.com senast den 14 april 2023. I anmälan ska särskilt framgå varför man vill delta och stor vikt kommer att läggs på den sökandes motivering. Även namn, adress, telefonnummer och eventuell e- postadress måste finnas med. Eventuella matallergier bör uppges. På ansökan till Sommarvistelsen ska framgå vilken vecka man är intresserad av.

Deltagarna förväntas själva ordna med transporter fram och tillbaka.

Besked om genomförandet av sommarvistelsen samt information om eventuellt antagande till vistelsen och inbetalning av avgiften, kommer att meddelas så snart det är möjligt.

SPF Seniorerna Östgötadistriktet
Distriktsstyrelsen

Inbjudan-intresmälan
ansökningsblankett