Välkomna till SPF Seniorerna, Laxå!

  Vårens program klart!

  Klicka här!

  12 feb - Årsmöte med smörgåstårta! Anmälan senast 7 feb

  Läs mer. Klicka här!

  5 mars - Nästa After Work testar vi Herrgårdshotellet! Vi möts kl.18.00! Ingen anmälan. Mer info kommer.

  11 mars - Föredrag/bildprogram Det var som igår - minnesbilder av Jonas Forsberg Casselgården kl.14.00 Anmälan senast 6 mars

  Läs mer!

5 feb är inte 7 feb

5 febr - påminnelse

10 feb - Ljuva 50- 60-tal

Upptäckte att länken inte fungerade i alla lägen därför skickar jag denna på nytt.... Nu som PDF i stället för Word-dokument. Om ni inte får upp filen meddela gärna.

Pensionspolitik med riksdagsledamöter

I dag besöktes SPF Seniorerna av Moderaterna i riksdagens socialförsäkringsutskott. På dagordningen stod pensioner och pensionspolitik. SPF Seniorerna upprepade sitt krav på att pensionssystemet i sin helhet ska ses över och manade till öppenhet om förändringar av det.

Eva Eriksson medverkade i Kontantupprorets seminarium i riksdagen

– För tre månader sedan beslutade riksdagen att tillgången till kontanter ska säkras. Men samtidigt minskar möjligheten att faktiskt använda dem eftersom fler och fler affärer, caféer och restauranger blir kontantlösa. Alla kan eller vill inte betala med kort eller andra digitala lösningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Glädjande att riksdagen beslutat om ytterligare 2,5 miljarder till välfärden

Det gläder mig att riksdagen i dag beslutat om ytterligare 2,5 miljarder för att stärka välfärden i kommuner och regioner. Tillskottet är behövligt, inte minst för äldreomsorgen. Men dagens tillskott är samtidigt en tillfällig satsning som är långt ifrån tillräcklig för att lösa äldreomsorgens akuta situation.

Så mycket krymper inkomsten vid snabbt uttag av pensionen

En hygglig tjänstepension kan innebära all skillnad i världen för din inkomst som pensionär. Nio av tio svenskar har denna pensionsdel som ökat i betydelse de senaste åren. Valet av hur man tar ut tjänstepensionen påverkar den sammanlagda inkomsten med tiotusentals kronor över tid, visar en ny undersökning. – Ett livsvarigt uttag är ett bättre val för merparten människor enligt våra beräkningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna.

Vården är skicklig men otillräcklig

Andelen överbeläggningar på sjukhus och utlokaliseringar av sjuka har ökat med nästan 70 procent sedan 2014, enligt Socialstyrelsen.

"När vi måste klättra tio meter rakt lodrätt uppför en bergsvägg ger jag upp."

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika. Sedan september har han på strapatsrika vägar hunnit fram till Kenya och Etiopien.

Lär dig bli digital

SVTs nya satsning Seniorsurfarna ska lära seniorer bli mer digitala. Marianne Mörck är en av fyra kändisar som lär sig finesser i sina smartphones.

De fick vara testgrupp åt ”Seniorsurfarna”

Några medlemmar i SPF-föreningen Syrenen i Sandviken åkte till Stockholm för att vara kontrollgrupp när man skulle spela in Seniorsurfarna.

Fick rätt mot kommunen – slipper höjd hyra

När taket för bostadstillägg höjdes, höjde Forshaga kommun hyran med lika mycket. 80-åriga Stig Bokvist överklagade. Nu har han fått rätt.

Laga nåt busenkelt

Att variera vardagsmaten är lättare sagt än gjort. Här är några recept som är både goda och lätta att laga.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Örebrodistriktet

Dagskryssning till Åland

Kulturdag 5 mars 2020

Pubafton 24 februari 2020

SPA-resa--bara för tjejer

Annons

Aktuella kampanjer från vårt förbund