Välkommen till Tjörnveteranerna

  SPF Seniorerna och Corona viruset Nya rekommendationer

  Läs mer här

  Alla tillsammans Tjörn Samverkanstjänst under pandemin

  Läs mer

Aktiviteter

juni 11

Kulturhistorisk promenad Åseby

 • 2020-06-11T10:00:00.0000000
 • Tjörn
juni 18

Kulturhistorisk promenad Svanvik

 • 2020-06-18T10:00:00.0000000
 • Tjörn

Kulturhistorisk promenad i Myggenäs

Till dagens kulturvandring (4 juni) anslöt sig ett tjugotal promenadsugna. Vi gick runt på Myggenäs motionsslinga. Barbro Carlsson guidade och berättade om hur villaområdet kom till mm. Fikastunden blev vid en lekplats, där seniorerna fick möjlighet att känna sig som barn på nytt. Göran och Ingrid Andersson hade en liten berättarstund om ormar.

Försommarhälsning från förbundsordföranden Eva Eriksson 2020-05-21

"Försommaren står för dörren på många håll. Söderöver blommar hägg och syren, längre upp i landet får vi ge oss till tåls lite till. Många av oss är vana vid att träffa släkt och vänner ..." Läs mer på länk nedan.

Kulturhistorisk promenad Bäckevik

Ännu en vandring i vackert väder. Idag 28 maj startade ett 20-tal promenadsugna tjörnveteraner från Tuveslätt. Färden gick till Båtvik, där vi avnjöt vår fika, samtidigt som vi tittade på den vackra utsikten bl a mot Dyrön. Vi kunde också höra göken medan vi satt där. Efter fikastunden gick vi en stig som var kantad av lummiga träd och växter. När vi kom fram till Kårevik såg vi Åstol. Sedan fortsatte vi upp till Tuveslätt igen. När vi nästan var framme mötte vi en nyfiken kolugn publik som inte ”höll behörigt avstånd”….!!

Kulturhistorisk promenad Hakenäset

Vi var många promenadsugna, som letade oss till Berga hamn på Hakenäset på Kristi Himmelsfärdsdagens förmiddag. Bergapromenaden i det fantastiska vårvädret följde vägen mellan gårdarna upp till Porsdalen. Tröja och jacka fick successivt plockas av i uppförsbackarna. Vid Porsdalen hade vi en härlig utsikt över Hakefjorden. Nerförsbackarna till Sandviken gick mellan blommande träd och buskar. På Margaretas och Lennarts tomt hittade vi många sittplatser på behöriga Corona-avstånd. Vi fikade och åt glass och överlämnade en sommardahlia till promenadledarna. Ingen badade den här gången heller. Margareta avslutade med en dikt som skrivits av den på Hakenäset uppväxte Ernst Manker. Sista biten tillbaka till Berga hamn gick vi på klipporna utefter vattnet.

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Risk för löftesbrott om pensioner

Höjning av pensionsåldern ställs mot pensionstillägg när Pensionsmyndigheten inte hinner med. Otydligheterna är oroande och irriterande, menar SPF Seniorerna.

De flesta seniorer är inte så sköra som många tror

Vi behöver antagligen arbeta längre, men det måste bli rättvist även för de med tunga arbeten som helt enkelt inte kan jobba vidare, skriver Ingmar Skoog.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Bohusdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser