Välkommen till Uppsala län

Albanienresan

Anmälningstiden till distriktet gick ut i december och anmälda deltagare är överlämnade till Reseskaparna. Intresserade SPF-medlemmar kan fortfarande anmäla sig direkt till Reseskaparna. Se vidare under fliken Resor.

Unik aktivitetsresa

Uppsaladistriktet inbjuder alla medlemmar till en spännande resa med m/s Cinderella den 21-22 april 2020, med fullt av aktiviteter att pröva på. Anmälan till Högbergs senast den 15 februari 2020. Välkomna! Läs hela inbjudan på fliken Resor

Samspel Uppland och EL Senior Cup

Eckerö Linjen och Samspel Uppland (SPF, PRO och SKPF) inbjuder till Eckerö Linjen Senior Cup den 27-28 maj 2020. Inbjudan och anmälningsblankett hittar du på fliken Kurser och Aktiviteter, Aktiviteter.

Ordförandemöte

Vårens verksamhet börjar med ordförandemötet den 17 januari. Inbjudan är utskickad. Anmälan senast den 14 januari till distriktsordförande H-I Byberg.

Sjöträffen

Högbergs Buss, Björks Resor och Vikingline inbjuder till Sjöträffen 14 januari 2020. Se all information på Fliken Resor.

Kursprogram 2020

Det av distriktsstyrelsen och AU fastlagda kursprogrammet för våren 2020 finns nu på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser.

Eva Eriksson kritiserar pensionssystemet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar pensionssystemet och SPF Seniorernas nya beräkningar i Expressen.

SPF Seniorernas debattartikel om pensionssystemet – näst mest läst under 2019

När Svenska Dagbladet listar de 10 mest lästa debattartiklarna under 2019 hamnar vår omtalade debattartikel om det svenska pensionssystemet på andra plats. Det är bara elbolagens nätkapacitetsbrist som engagerat fler.

Eva Eriksson uppmanar: Ta äldreomsorgens kris på allvar!

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson är orolig och upprörd över de pågående försämringarna inom äldreomsorgen. I en debattartikel i tidningen Dagens Samhälle uppmanar hon regering, kommuner och regioner att agera kraftfullt.

SPF Seniorerna slår larm i Expressen om att respektavståndet blir allt mindre

Från och med januari betalas nya pensioner ut till Sveriges pensionärer. SPF Seniorerna har räknat ut pensionsutfallet för åtta vanliga yrken. Det är förfärligt att det inte lönar sig mer att ha jobbat och slitit i många år, kommenterar Eva Eriksson pensionsutfallet i söndagens Expressen.

Eva Eriksson i Studio Ett

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterade de förändringar i grundskyddet som görs vid årsskiftet i Studio Ett, Sveriges Radio.

SPF Seniorerna i Expressen om de förändrade pensionerna från årsskiftet

Nästa år får 80 procent av Sveriges pensionärer en höjning av pensionen med 240–950 kronor. Men det finns även förlorare. Vid årsskiftet kommer en av sju som beviljats bostadstillägg att få det sänkt – eller helt bli av med det. De med högre tjänstepensioner och även arbetsinkomster kommer att få en större påverkan på bostadstillägget i negativ bemärkelse.

Läkare skickar hem sjuka patienter

Två av tre läkare har avvisat människor som borde läggas in. Det visar en undersökning från Sveriges Läkarförbund.

Krävs mer än bankomater

Vi måste ha en tydlig plan för kontanters framtida roll i vårt ekonomiska system, skriver Oskar Svärd (M), lokalpolitiker i Kumla.

Ser du så bra som du tror?

Många överskattar hur bra de ser. Sex av tio 70-åringar skulle få bättre syn med andra glasögon, enligt en ny studie.

Polarnatten är förunderligt blå

Det är lätt att bli förälskad i mäktiga fjäll och fjordar. Nordnorge bjuder på storslagna naturupplevelser, valar och norrsken. Lägg därtill ett säreget dagsljus och du är fast.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser