Välkommen till Uppsala län

Hemsida fördjupningskurs

Inbjudan till höstens fördjupningskurs den 17 oktober i EpiServer, vårt verktyg för hemsidorna är nu publicerad på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser.

Remisser

Vi har skapat en ny flik, Remisser mm, med aktuella remisser som föreningarna kan ta del av. Nya remisser kommer att publiceras efter hand. Just nu finns tre att studera.

Upptaktsträff för studieombud

SPF Seniorerna Uppsaladistriktet och Studieförbundet Vuxenskolan inbjuder till upptaktsträff den 3 oktober. Läs inbjudan på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser

Cykeln i trafiken

INBJUDAN till Kurs den 24 september, Cykeln i trafiken. Trafikombud eller styrelsemedlem inbjuds. Se information på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser

Syn och hörsel

Distriktet inbjuder till konferens om Syn och Hörselfrågor den 13 november. Hela inbjudan kan läsas på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser

Utbildningsresa

På fliken Kurser och Aktiviteter presenterar distriktet en utbildnings- och konferensresa tillsammans med SPF Stockholmsdistriktet och Vikingline den 8-9 oktober.

Eva Eriksson i Expressen om förslagen i budgeten som påverkar seniorers ekonomi.

Pensionärer pekas ut som vinnare i höstbudgeten som presenterades av finansministern på onsdagen. Expressen sammanfattar de 10 förslag som kommer att ha direkt inverkan på miljoner seniorers ekonomi från årsskiftet.

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson om höstbudgeten

Eva Eriksson, ordförande SPF Seniorerna, om höstbudgeten och hur den påverkar pensionärerna.

Förbundsordförande Eva Eriksson i Expressen om förslagen i höstbudgeten som påverkar pensionärer

Klockan 08.00 på onsdag 18 september presenterar finansminister Magdalena Andersson regeringens höstbudget. Eva Eriksson uttalar sig i dagens Expressen om de kända förslagen.

Eva Eriksson om regeringens äldrepolitiska utspel: mycket känt sedan tidigare

Förbundsordförande Eva Eriksson om regeringens äldrepolitiska utspel: mycket känt sedan tidigare, det blir mindre lönsamt att ha arbetat men positivt att de har lyssnat in våra krav kring ensamhet och äldres idrott.

Viktigare med en ny socialtjänstlag som omfattar alla åldrar

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström framförde vikten av en ny socialtjänstlag som omfattar alla åldrar på ett möte med regeringens utredare för en ny socialtjänstlag.

Idag, 5 september 2019, är det exakt 80 år sedan det officiella bildandet av SPF Seniorerna.

Förbundet har en lång och händelserik historia! Vi har plockat ut information om några personer och händelser som haft stor betydelse för förbundet i en lättläst historiesammanfattning.

David Lagercrantz går i mål

Efter fyra år med fortsättningen på världssuccén Millenium ska David Lagercerantz nu skriva en egen serie.

”För lite till äldreomsorg i regeringens budget”

Välfärden får fem extra miljarder nästa år. Men det räcker inte för att behålla dagens bemanning, säger kritiker.

Väntan på bostadstillägg kan bli kortare

För att korta köerna till bostadstillägg för pensionärer innehåller budgeten mer pengar till Pensionsmyndigheten.

Höjt tak för uppskov – men skatten kvar

Taket för hur mycket reavinstskatt vid bostadsförsäljning man får skjuta upp återinförs. Men det fördubblas jämfört med tidigare nivåer.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser