Välkommen till Uppsala län

  Snart jul

Påminnelse

Programmet för Friskvårdsdagen den 8 november är kompletterat med en punkt om Gåfotboll. Läs mer på Fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser eller inbjudan på länken nedan.

 • Läs mer
 • 2022-10-26T08:18:43.0000000+00:00

Informationsträff

Distriktets reseansvarige inbjuder till informationsträff tillsammans med VikingLine den 9 november. Läs mer på länken nedan eller på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser.

 • Läs mer
 • 2022-10-19T11:07:53.0000000+00:00

Utbildningsdag för pensionärsråden

Vi påminner föreningarna att anmälningstiden utgår den 20 oktober. Inbjudan är utskickad till föreningarna och finns även på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser. Inbjudan kan också läsas på länken nedan.

 • Läs mer
 • 2022-10-12T10:47:25.0000000+00:00

Sista påminnelsen

Ytterligare en påminnelse ang Hälsa-dagen den 19 okt. Det finns platser kvar. Ämnena som hanteras denna dag är Hörselproblematik och utvecklingen inom detta område. Anmälan senast 14 oktober. Se inbjudan på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser eller på länken nedan.

 • Läs mer
 • 2022-10-10T07:23:37.0000000+00:00

Friskvårdsdag 8 november

Den 8 november inbjuder Friskvårdsgruppen till Friskvårdsdag med medverkan från både Uppsala Norra Judoklubb och SISU. Läs mer på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser eller på länken nedan.

 • Läs mer
 • 2022-10-04T07:33:15.0000000+00:00

Inspirationsdag för studieombud

Inbjudan till kurs och inspiration för studieombud finns nu på fliken Kurser och Aktiviteter, Kurser eller på länken nedan.

 • Läs mer
 • 2022-09-28T10:07:58.0000000+00:00

SPF Seniorerna på dialogmöte hos SVT

Hur seniorer porträtteras i media liksom att bakgrundsljud gör det svårt att tillgodogöra sig de program som sänds i TV är något som många medlemmar hör av sig till förbundet om. Därför är vi mycket glada över SVTs inbjudan till ett dialogmöte om just synligheten och tillgänglighet, säger Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Äldrediskriminering på dagordningen hos DO

SPF Seniorerna har mött Diskrimineringsombudsman Lars Arrhenius för att tala äldrediskriminering. DO inleder under hösten 2022 en rad dialoger med civilsamhället för att ta del av kunskap och erfarenheter om diskriminering.

Hemtjänst ska vila på vetenskap och beprövad erfarenhet

SPF Seniorerna har svarat på regeringens remiss av förslaget till ny äldreomsorgslag. I stort stöder förbundet förslagen i utredningens betänkande, men vi saknar vissa delar.

Eva Eriksson i Expressen om Sveriges bästa hemtjänst

Gnosjö kommun har landets bästa hemtjänst enligt SPF Seniorernas unika kvalitetslista över hemtjänsten i Sveriges kommuner. Expressen har talat med Eva Eriksson om SPF Seniorernas unika kvalitetslista, samt med Gnosjös socialchef om framgångsrecept för en väl fungerande hemtjänst.

Premiär för Hemtjänstindex: Så bra är hemtjänsten i din kommun – enligt äldre själva

För första gången finns nu en samlad bild av hemtjänstkvaliteten i landets alla kommuner. Hemtjänstindex bygger dessutom helt på seniorers önskemål kring vad som är viktigast i hemtjänsten: själva utförandet, en anpassad biståndsbedömning och tydlig information. År 2022 finns Sveriges bästa hemtjänst i Gnosjö kommun. Hemtjänstindex 2022 presenteras och diskuteras i detalj på ett seminarium idag.

Möte hos finansmarknadsministern

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström har idag träffat finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) för att samtala om hur vi kan motverka äldrebedrägerier. Även digitaliseringen, kontanter och bostadslånevillkor togs upp under mötet.

Med mord som yrke

Hon utbildade sig till sjuksköterska trots att hon svimmade när hon såg blod och började skriva böcker trots att hon var dyslektiker. Anna Jansson är inte den som räds utmaningar. Högt tempo håller hon också – nu är hon aktuell med den tjugotredje boken om Maria Wern.

Hjälpare kämpar för äldre i Ukraina

Många äldre och kroniskt sjuka i Ukraina lider svårt i kriget. Det berättar Pieter-Jan van Eggermont, humanitär rådgivare på Läkare Utan Gränser.

Fyra gånger kål

Kål finns nästan året runt, fullpackad med vitaminer och mineraler. Anette Rosvall bjuder på några av sina bästa kålrätter.

Vänner i vått och torrt

Teaterchefen Martina Montelius och polismästaren Carin Götblad är nära vänner. "Carin är en förebild för mig. Hon är mycket mer anarkistisk än man kan tro. När jag blir 66 ska jag också lägga ut massor av bilder på marsvin på Facebook", skrattar Martina.

Fler seniorer på nätet – men långt ifrån alla

Internetanvändningen ökar bland äldre. Det visar en färsk undersökning från Statistiska Centralbyrån (SCB).

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser