Välkommen till Uppsala län

Distriktets kommittéer

Marknadskommittén och valberedningen har uppdateras sin information under fliken Kommittéer

Nya kursinbjudningar

Distriktet har nu sänt ut påminnelse till fortsättningskurs för hemsidesverktyget. Dessutom är en inbjudan till en nybörjarkurs för hemsidesarbete utsänd.

Uppdaterat kursprogram

Höstens kursprogram är uppdaterat med tillägg av en kurs för hemsidan, nybörjare. Datum är den 18 oktober. Vidare finns kurser för Facebook i föreningarna samt kurs för handledare för läsplattekurser i föreningarna. Marknadskommittén har också lagt in en kurs i november. Kursprogrammet finns under fliken Kurser mm, Kurser

Påminnelse Boule Cup

Vi påminner om årets Boule Cup på Åland i samarbete med Eckerö-linjen. Läs inbjudan på fliken Kurser mm, Aktiviteter

Polisen varnar för telefonbedrägerier

BankID, bankdosa och dina koder är personliga värdehandlingar som du inte ska använda på uppmaning av någon som kontaktar dig. De är nycklar till dina pengar.

SPF Seniorerna och Skattebetalarna i SvD Näringsliv: ”Flyttskatterna behöver sänkas kraftigt”

Äldre har mot sin vilja blivit en stor bromskloss på bostadsmarknaden eftersom de förlorar så mycket på att flytta att de helt enkelt inte har råd att göra det. Samtidigt tränger de yngre hushållen ihop sig på för liten boyta, skriver Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna, och Christian Ekström, vd för Skattebetalarna.

Expressen rapporterar om SPF Seniorerna och Skattebetalarnas nya rapport om flyttskatter

Ta del av Expressens rapportering om hur flyttskatterna negativt påverkar seniorers bostadssituation och flyttmöjligheter. Här kan du läsa om rapportens innehåll, en krönika om seniorers inlåsning på bostadsmarknaden och en intervju med ett vanligt seniorhushåll i hus.

Ny rapport: Flyttskatterna - låser in seniorer och stänger ute yngre

SPF Seniorerna och Skattebetalarnas förening presenterar idag en ny rapport: "Flyttskatterna - låser in seniorer och stänger ute yngre". Bostadsbrist i 243 av landets 290 kommuner i kombination med att Sverige står inför en betydande befolkningsökning gör det extra viktigt att det befintliga bostadsbeståndet används effektivt. Höga flyttskatter gör att åldersgruppen äldre mot sin vilja blivit en stor bromskloss på bostadsmarknaden.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser