Välkommen till SPF Seniorerna S:t Olof

    Alla våra aktiviteter är inställda resten av säsongen. Gäller även seniorbio på Cnema! Expeditionen är öppen nästan som vanligt, ej tisdagar.

    Läs mer här

    Här hittar du S:t Olofsbladet

    Läs mer här

Tattoo är intsällt!

Eksjö kommun har idag den 20 maj beslutat att ställa in Tattoo. Betalda biljetter återbetalas.

Hjärtstarter

Föreningen har köpt in en hjärtstarter till vår föreningslokal. Vi har också genomfört en halvdags utbildning för våra ansvariga funktionärer och styrelse. Utbildningen omfattar både teoretiska och praktiska genomgångar av hur en hjärtstarter fungerar samt även en allmän HLR-kurs.

Vårens filmer flyttas: En komikers uppväxt 26 aug och Judy 9 sept.

SPF Seniorernas flyttar vårens resterande filmer på Cnema till följande onsdagar. 26 aug En komikers uppväxt och 9 sep Judy.

Höstens nya filmer är: 30 sep Min pappa Marianne, 21 okt Parasit,  11 nov Unga Kvinnor

och 9 dec The Peanut Butter Falcon. Biljetter till höstens fyra nya filmer säljs den 26 aug kl. 16:00 samt den 30 sep kl. 13:00 - 13:45. Abonnemangspris 190 kr - endast kontanter.

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Thony Björk svarar på frågor om vaccin och läkemedel mot corona

Nu är det många som går och väntar på ett vaccin och ett fungerande läkemedel mot corona. Varför tar det så lång tid? Och finns det redan nu något läkemedel som har bevisad effekt? SPF Seniorernas sakkunnige i läkemedelsfrågor Thony Björk svarar på vanliga frågor.

Tillsammans mot ensamhet – Inbjudan till webbseminarium 28 maj

Välkommen att delta på ett nytt webbseminarium om hur vi tillsammans kan motverka ofrivillig ensamhet. Ämnet är så aktuellt och viktigt så vi hoppas att även du som inte är engagerade i projektet är med och tittar på webbsändningen.

Medel till Sveriges föreningsliv för humanitära och sociala insatser samt för att motverka ensamhet

I dag presenterade regeringen, Centerpartiet och Liberalerna medel för insatser av föreningslivet under coronapandemin. 50 miljoner föreslås avsättas för humanitära och sociala insatser för särskilt utsatta och 50 miljoner kronor för att motverka ensamhet hos äldre.

Nytt äldreomsorgslyft – ett steg i rätt riktning, men vi väntar på mer långsiktiga besked

I dag presenterade regeringen, Centerpartiet och Liberalerna åtgärder för äldreomsorgen och sjukvården. Nya medel om cirka 2,2 miljarder föreslås avsättas för 2020 och 2021. Pengarna ska användas till betald utbildning under arbetstid för anställda inom äldreomsorgen.

”Nu kommer fler att vilja flytta”

Uppskovsräntan slopas från årsskiftet. På tiden, menar SPF Seniorernas sakkunnige i bostadsfrågor Fredrik von Platen.

Fler döda i äldreboenden

Andelen 70+ som dött i covid-19 och som bott på äldreboenden ökar. Det visar Socialstyrelsens senaste siffror.

"Det är inte de anhöriga som dragit in smittan"

Framgångsfaktorer som bra rutiner, öppenhet och särskilda avdelningar för smittade kan göra besöksförbundet överflödigt skriver Demensförbundets ordförande.

Baka i långpanna

Långpannan ger kakor åt många. Ställ en påse hos grannen eller spara i frysen till vi kan ses på riktigt. Snart, hoppas vi!

Gå till nyhetsarkivet