Välkommen till SPF Seniorerna S:t Olof

    Expeditionen är öppen må, ti och to mellan kl 10-12. Vattenfallet vid De Geerhallen

    Här hittar du S:t Olofsbladet

    Läs mer här

    Våren är här!

Konsumenträtt - inte så lätt

I samarbete med Sveriges Konsumentcenter och Råd och Rön kan SPF Seniorerna erbjuda alla medlemmar kostnadsfri konsumentvägledning. Här hittar du en länk till ett webbinarium, där du får veta vad de kan erbjuda! https://youtu.be/Kb2qDP1CSPI. Du kan även gå in här på vår hemsida under förmåner. Allra längst ner hittar du förmåner från förbundet. Där hittar du samma länk.

Efterlysning

Finns det någon i vår förening som kan tänka sig att ansvara för boulen i Folkparken efter Monica Arheimer, som vill bli befriad från uppdraget? Ni som är intresserade ring till Monica eller någon i styrelsen! Tel.nr hittar ni i S:t Olofsbladet.

Hitta på att göra!

OBS! Våra utomhusaktiviteter fortsätter. Vår första Natur- och kulturvandring blir den 27 april! Annons kommer i NT! Du är också välkommen till: Promenaderna i Folkparken tisdagar varje ojämn vecka kl. 10.00. Vrinnevipromenaderna varje onsdag kl. 09.30 Glöm inte bort att lösa bildgåtan: Var då, då? Nu när våren har kommit kan väl några promenader i vår vackra stad vara lämpligt tidsfördriv!

Förlängd nedstängning

Eftersom Coronaviruset är efterhängset tvingas vi att förlänga nedstängningen av alla INOMHUSAKTIVITETER fram till augusti månad. Detta medför också att vårt ÅRSMÖTE flyttas fram till efter sommaren. Observera dock att UTOMHUSAKTIVITETER såsom promenaderna i Vrinneviskogen och Folkparken fortsätter som hittills. Snart kommer också vår första natur- och kulturvandring för våren. Annons kommer i NT. Vår expedition håller stängt torsdagen den 1 april. Nu ser vi fram mot att alla får sitt vaccin!

Ny Zoomkurs

Förbundet bjuder in alla medlemmar till Zoomutbildning. Syftet är att öka den digitala delaktigheten bland våra medlemmar. Genom utbildningarna vill vi nå målet att alla som vill kunna delta i ett Zoom-möte ska vara rustade för det liksom de som vill kunna leda ett Zoom​-möte ska få verktyg för det.

Stadspromenad med offentlig konst

Seniorerna i S:t Olof har tillsammans med guiden Åsa Birgersson vid två tillfällen, den 9:e och 11:e februari 2021 genomfört stadsvandringar under temat "Offentlig konst". Du som inte hade möjlighet att vara med kan titta på konstverken på vår hemsida. Leta reda på "Bilder" i den blå menyn högst upp och sedan Stadspromenad.

Promenader i Folkparken

Vi återupptar promenaderna i Folkparken! Varje tisdag ojämna veckor träffas vi klockan 10 vid Norr Tull. Kent Hedman promenerar tillsammans med er som vill röra på er och få litet frisk luft. Välkomna!

Inga webbnyheter under perioden 12/4 – 16/4

Det kommer att pågå ett större arbete på denna webbplats under perioden 12/4-16/4. Som besökare kommer du inte att märka någon skillnad förutom att det inte görs några uppdateringar under perioden. Vi hänvisar till Senioren.se för att läsa färska nyheter.

Eva Eriksson efterfrågar ett möte med Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr

Det är långa handläggningstider för bostadstillägg, svårigheter att komma fram till Pensionsmyndigheten på telefon, samt en del oklarheter i den information som ges. Med anledning av detta har Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, sänt en förfrågan till Daniel Barr, generaldirektör Pensionsmyndigheten, och efterfrågat ett videomöte.

Eva Eriksson: Alecta blandar bort korten - kunskapen om pensionsfrågorna behöver öka

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar en rapport från Alecta om pensionärers inkomster, som rör pensionärers ekonomi snarare än pensioner. Pensioner är komplexa frågor och en studie där olika inkomstslag läggs samman får svårt att förbättra kunskap och insikter om just pensionerna och pensionssystemet.

Digital äldreriksdag 25 maj med temat ”Ålderism ur ett demokratiperspektiv”

Ämnen som kommer att uppmärksammas på årets äldreriksdag är äldres inflytande och den låga representationen av äldre i beslutsfattande församlingar. Likaså frågan om det behövs lagstiftning om obligatoriska pensionärsråd i kommuner och regioner.

Peter Sikström i P4 Stockholm om de outnyttjade vaccinationstiderna i Stockholm

– De har valt ett väldigt krångligt system med att lösa det här med att snabbt kunna vaccinera så jag är inte ett dugg förvånad över att det blir problem, säger Peter Sikström i programmet Eftermiddag i P4 Stockholm.

Välkommet tillskott till äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens beslut i riksdagen om ett ekonomiskt tillskott till äldreomsorgen på 4,35 miljarder kronor.

Eva Eriksson utsedd till expert i utredningen om en äldreomsorgslag

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson har förordnats som en av experterna i utredningen om en äldreomsorgslag och stärkt medicinsk kompetens i kommunerna. Även Ingmar Skoog, tidningen Seniorens expert inom seniorhälsa, kommer att medverka som expert i utredningen.

Alla älskar padel

Padel är en sport på frammarsch i Sverige. Antalet spelare och föreningar ökar dramatiskt. "Det är en ytterst lämplig sport för seniorer", säger Johan Håkansson som är svensk mästare i sporten.

Patricia Tudor Sandahl – en väldigt svensk brittiska

Psykologen och författaren Patricia Tudor Sandahl har en hel rad existentiella böcker bakom sig. Nu kommer hon med en ny, Mer levande med åren. Den handlar om att våga åldras – och fortsätta leva.

Anders Tegnell: EMA kommer med dubbla budskap

Anders Tegnell tycker att Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA kommer med dubbla budskap. Det säger han när Senioren på torsdagens (8/4) pressträff frågar varför Astra Zenecas vaccin fortfarande ska ges enbart till personer över 65 år i Sverige trots att EMA slagit fast att det inte finns någon koppling mellan ålder och kön och de misstänka allvarliga biverkningarna.

Döda på äldreboende trots vaccin

Tre äldre har avlidit i covid-19 på ett äldreboende i Svedala, minst två av dem hade fullt vaccinskydd.

Gå till nyhetsarkivet