Corona-information

Coronaviruset fortsätter att sprida sig i världen.

Alla aktiviteter i föreningens regi, förutom aktiviteter som genomförs digitalt, pausas fr o m 2020-11-24 tills vidare. Detta gäller således även utomhusaktiviteter. Vi följer utvecklingen dag för dag de närmaste veckorna. Ett tråkigt men nödvändigt beslut.

Uppdaterade rekommendationer för gruppen 70+

Från och med idag gäller samma restriktioner för personer över 70 år som för övriga grupper i samhället. Detta innebär att alla, ung som gammal, ska följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter ger och att var och en har ett stort personligt ansvar för att förhindra smittspridning.

Bli medlem nu

Extra förmånligt att bli medlem under fjärde kvartalet för då gäller medlemsavgiften också för hela året 2021.

Digitala jag

Din utbildning i digitala vardagskunskaper helt gratis.

Första mötet med sakkunniga 2021

I går träffades SPF Seniorernas sakkunniga för det nya årets första möte. Gruppen sågs digitalt och diskuterade en mängd aktuella frågor.

Rekommendation om årsmöten och distriktsstämmor 2021

Det är förbundets rekommendation att föreningar inom SPF Seniorerna inte i nuvarande skede genomför årsmöten fysiskt. Istället finns dessa alternativ som föreningen kan välja mellan:

– Ett olyckligt exempel på systemisk eller strukturell ålders­diskriminering

Personer över 84 år, en grupp som påverkats starkt av pandemin, exkluderas från att delta i Folkhälso­enkäten i vår. Det här är ett olyckligt exempel på strukturell ålders­diskriminering, skriver flera debattörer i Svenska Dagbladet.

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Envist engagemang ger resultat – Läs om SPF Seniorernas segrar 2020

Ett stort tack till alla er som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under 2020. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans är vi starka.

Goda recept för en person

Vad ska jag äta idag? Behöver du lite inspiration? Senioren har samlat ihop 13 goda recept för en person.

Gå till nyhetsarkivet

Resor och utflykter

Aktuella kampanjer från vårt förbund