Herrlaget 2-a i DM med Rolf, Kenneth och Lars

Ansvariga: Rolf Wåhlander tel: 070-605 8639 och Kenneth Mattsson tel: 193713.

  • Boule

Boule 2021
Boulen gör vinteruppehåll
i stället startar vi upp boulen vid folkparken torstagar kl. 10.00 fr o m 30 sept.

Se nya banan på bilden ovan. 15 x 8 meter ( 4a banor)

Nu startar upprustningen av Holmsunds lekpark
GÄVLE I veckan inleds arbetet med att göra Holmsunds lekpark i Bomhus mer välkomnande.
I februari i år fick Gävleborna möjlighet att via en webbenkät lämna synpunkter och förslag på vad området ska innehålla. Nu kommer upprustningen att genomföras och arbetet beräknas pågå under hösten.

– Syftet har varit att göra platsen mer attraktiv, öka tryggheten och samtidigt skapa en mötesplats för barn och vuxna. Lekpark Holmsund är utformad för att alla åldrar ska känna sig välkomna i parken samt för att öka tillgängligheten, säger Agnes Lindblom, landskapsarkitekt vid Gävle kommun, i ett pressmeddelande.

Bland annat får lekplatsen får nya gungor, en klätterställning och en ny balanslek.

Inom området skapas kullar på olika platser som är till för fartfylld lek och cykling. I den nya sandlådan finns både sandlådebord och parasoll med ett tillhörande trädäck i soligt läge.

I parken kommer det även finnas nya sittmöbler, en grill samt en ny boulebana. Den öppna gräsytan kommer att bevaras och blir en fortsatt fin plats för vila eller spontan lek. Fotbollsplanen rustas upp med nytt stängsel och nya mål.

Dessutom tas otrygga buskage bort och byts ut mot lägre buskar. Bättre belysning ska göra lekparken till en ljusare och tryggare plats året runt.

Martin Looyenga