Välkommen till SPF Seniorerna Hökerum

    Program hösten 2020 INSTÄLLT

Dags för att smaka på julen

Den 9 december inbjuder vi in till en jultallrik. Välkomna till kl. 14.00. Blir vi fler är 50 personer tar vi även en sittning till kl. 17.00 Plats: Equmeniakyrkan

Inställt i höst

Information om höstens aktiviteter i SPF-Hökerum.

Inställd resa till Husqvarna den 26 aug.

På grund av Covid 19 pandemin och därmed för få anmälda till resan inställd.

Hembygdsföreningens och SPF gemensamma resa onsdagen den 26 augusti.

Vi har inte ännu lagt ner planerna på att göra den planerade resan till Husqvarna fabriksmuseum som huvudmål.Guidad visning av Tabergs gruvor. Presentation av Tabergs Bergslags hembygdsförening arbete. Vi vet ju inte om resan, p.g.a. Covid-19, kan genomföras. Om myndigheterna anser att resor eller andra sammankomster ej bör förkomma, eller att det blir för få deltagare, kommer resan ej att genomföras.

Boule

Boulen startar söndag den 3 maj kl 9.55 Hökerum

Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

Eva Eriksson om de nya rekommendationerna: glädjande

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar de ändrade rekommendationerna för 70 år och äldre. Det är glädjande att vi seniorer nu omfattas av de allmänna rekommendationerna, nu måste också andra ta ett större ansvar.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Digital hälsning från Eva Eriksson

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson gläds över de aktiviteter som trots pandemin pågår ute i landet. Vi behöver varandra ännu mer i dessa tider och vi behöver också bli fler som går med i SPF Seniorerna, säger Eva. Se hennes digitala hälsning här.

Nya smaker

Med ganska vanliga ingredienser kan man få till spännande rätter om man tänker lite nytt. Det har kokboksförfattaren Jessica Frej gjort, och bjuder här på läckra vegetariska recept, alla för fyra personer. Lätt att göra, gott att äta!

Polens okända pärla

De masuriska sjöarna är ett naturskönt område i norra Polen. Men mitt i idyllen bland kanaler och båtar finns också spår från en mörkare tid.

SL backar – inga böter om du inte kan köpa giltig biljett

Kritikstormen fick SL att ändra sig. Om du inte har möjlighet att köpa en giltig biljett ska du inte tvingas betala böter vid en kontroll.

”Det känns så bra långt in i hjärteroten”

Hon har kämpat hårt mot särbehandlingen av 70-plussarna. När de särskilda reglerna nu faller är lättnaden stor hos Barbro Westerholm.

Vågar inte söka vård för stroke och hjärtinfarkt

Antalet rapporterade fall av stroke och hjärtinfarkt har minskat under pandemin. Men inget vet säkert varför.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Södra Älvsborgsdistriktet

Info

Aktuella kampanjer från vårt förbund