Hembygdsföreningens och SPF gemensamma resa onsdagen den 26 augusti.

Vi har inte ännu lagt ner planerna på att göra den planerade resan till Husqvarna fabriksmuseum som huvudmål.Guidad visning av Tabergs gruvor. Presentation av Tabergs Bergslags hembygdsförening arbete. Vi vet ju inte om resan, p.g.a. Covid-19, kan genomföras. Om myndigheterna anser att resor eller andra sammankomster ej bör förkomma, eller att det blir för få deltagare, kommer resan ej att genomföras.

Boule

Boulen startar söndag den 3 maj kl 9.55 Hökerum

Vi gratulerar

Vi gratulerar på födelsedagen

Ordförande informerar

SPF Seniorerna Hökerum har beslutat att ställa in vårens månadsträffar. Även grillfesten hos Alf i Härna är inställd.

Inställda aktiviteter

Bästa SPF medlem. Jag vill meddela att på grund av Corona virus har styrelsen beslutat att inställa månadsträffen den 1 april , samt mattcurlingen och qigongen tillsvidare. Vad beträffar kommande program läs i Kopplingen i UT eller på vår hemsida. Vi hoppas att hemsidan kommer igång snart, Det är fel i programvaran och Förbundet jobbar intensivt med att komma tillrätta med problemet. Om du har några grannar eller vänner som inte har E-post så är jag tacksam om du meddelar dem om läget. Mvh. Styrelsen C/o Bengt Asp

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Din apoteksfullmakt kan sluta gälla

Får du hjälp att hämta ut medicin? Nu måste ditt ombud godkänna att hens uppgifter sparas hos E-hälsomyndigheten. Annars avslutas fullmakten.

Så klarar vi coronatiden

Inte vara där det är mycket folk, inte träffa barn och barnbarn, inte träffa vännerna. Hur tar man sig igenom det här? Vi har pratat med fyra seniorer.

Årsrika en ryggrad i föreningarna

De unga pensionärerna är en mycket viktig grupp för det svenska föreningslivet. Det visar nya siffror från SCB.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Södra Älvsborgsdistriktet

Lars Lyborg informerar

DM i boule 28 maj

covid-19

Golf 4 juni

Tävlingar våren

Info

Aktuella kampanjer från vårt förbund