Rampfeber

Den 9 februari 2020 går en teaterbuss från Västervik (via Valdemarsvik & Söderköping) med slutdestination Östgötateatern i Norrköping för att se den fartfyllda farsen Rampfeber (se bifogat för mer info.). Ett tips på en trevlig resa att göra tillsammans eller varför inte ge bort i julklapp!

Julsmörgås

Anmälan krävs till nästa månadsmöte 9 december 2019!

Skidresor Eksmo Buss

SKIDRESA ITALIEN 2020-03-14 - 2020-03-21 Vi bjuder in till att följa med på 5 dagars skidresa till alperna i Italien. Vi bor fint och bekvämt nära liften i Marilleva. Gondolen går upp på en av topparna i liftsystemet som tillhör Madonna di Campiglio som är en av Italiens viktigaste skidorter. Hela skidområdet är snösäkert då det ligger på lite högre höjd. Här finns 57 liftar och 150 km nedfarter. Madonna är särskilt intressant för oss svenskar eftersom det var här Ingemar Stenmark vann sin första världscupdeltävling år 1974 då han även fick en av backarna uppkallad efter sig.

Gröna hissen

SKRATTFESTEN GRÖNA HISSEN 26/1 - 2020 Avery Hopwoods klassiska komedi är bearbetad och uppdaterad av Niclas Angerborn och utspelar sig i Linköping 1948.

Efterlysning

Vi behöver personer som är beredda att ställa upp på styrelsearbete, cirkelledare och andra positioner.

Åcafeet

Lunch på Å-caféet den 24 november 2019 kl. 13. Jultallrik på Å-caféet den 20 december 2019 kl. 16

S:t Ragnhildskören sjunger

S:t Ragnhildskören sjunger i St Annas kyrka söndagen den 13 oktober kl. 18.00. Välkomna!

Boka Nerja

NYHETSBREV BokaNerja hösten 2019 Kära vänner, gäster och Nerja-älskare! Ännu ett år har gått och nu laddar vi för en ny vintersäsong, med våra populära Vinterresor & Seniorresor till solen, utflykter & semesterbostäder!

Spelman på taket

Föreställningen ”Spelman på taket” i Stockholm, med Dan Ekborg i huvudrollen. Datumet den 17 maj 2020!

Sy sticka virka

Ni som tycker om att handarbeta är välkomna till Spf- lokalen på Ågatan torsdag den 3 okt kl 10-13. Vi tänker sy, sticka, virka och prata medan vi dricker vår medhavda fika. Välkomna! Bodil Thander & Eva Lobenius

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

SPF Seniorernas budskap till regeringen 👉 stoppa nedskärningarna inom äldreomsorgen!

Igår träffade SPF Seniorerna socialminister Lena Hallengren. Vid mötet diskuterades bland annat de befarade nedskärningarna inom äldreomsorgen i kommunerna.

Nyttan av utpekade läkemedel uppväger eventuell risk för fall

Gösta Bucht, sakkunnig för SPF Seniorerna i vård och omsorgsfrågor, reagerar tillsammans med flera läkare och professorer över Socialstyrelsens utpekande av vissa läkemedelsgrupper som påstås öka risken att falla.

Möte med representanter från riksdagens socialutskott

SPF Seniorerna träffade i dag Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagens socialutskott. Vid mötet medverkade utskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson (KD), gruppledaren Camilla Waltersson Grönvall (M) samt ledamöterna Ulrika Heindorff och Lars-Arne Staxäng, båda (M).

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

Boendeformen byggemenskaper ges möjlighet att söka startbidrag

Regeringen har fattat beslut om att det nästa år ska bli möjligt för byggemenskaper, i form av en ekonomisk förening, att söka startbidrag för ett flerbostadshusprojekt. Utredningen SOU 2015:85 – "Bostäder att bo kvar i" lanserade idén, med tanken att byggemenskaper skulle vara en bra form för byggande av seniorbostäder.

Möte med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Pensionsfrågan stod i fokus under gårdagen när SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Jo, statistik hjälper mot fallolyckorna – replik på debattartikel om att förebygga osteoporos

Frakturer på grund av benskörhet är ett stort folkhälsoproblem, och för att det är framför allt äldre kvinnor som drabbas förbises de ofta. Höftfraktur blir 50 gånger vanligare från 50 år till 90+. Samtidigt halveras bentätheten, så även andra faktorer än osteoporos spelar roll.

Eva Eriksson kommenterar premiepensionsutredningens betänkande

Idag tog socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi emot betänkandet "Ett upphandlat fondtorg för premiepension". Betänkandet överlämnades vid en pressträff av den särskilde utredaren Mikael Westberg.

På cykel bland olivträden

Planera nästa års cykelsemester: I Cordoba och Jaéns cyklar du bland olivträd och vita byar längs en lättrampad led på en gammal banvall.

Hittar livslusten i åldrandet

Psykologen Barbro Lennéer Axelson har kallats Kärlekens grand old lady. Nu föreläser hon även om livet efter 65 – som både möjlighet och osminkad verklighet.

" En del av kunderna har pannlampor för att kunna se varorna."

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Mer kan göras för äldres psykiska hälsa”

Experter föreslår: Ge pensionärsorganisationer stöd för att förebygga diskriminering av äldre med psykisk ohälsa.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund