YOGA-nyheter

Logen Vidar har beslutat att öppna upp lokalen i oktober. Kajsa Heikensten planerar att börja en senioryogagrupp på ca tio personer.

Viking Line

Vi har anpassat vår verksamhet och vidtagit en hel del åtgärder fr att anpassa till rådande omständigheter.

Kommande aktiviteter

Höstaktiviteter

Bowling

Bowling startar tisdagen den 8 september kl. 11.30 på Fix bowling Söderköping. 4 serier kostar 80 kronor.

Power60

Det har kommit ett erbjudande från Word Class Söderköping. Power 60+, se bilaga. Medlemmarna får själva ta kontakt med Word Class Söderköping. Vi kommer inte igång med den ordinarie seniorgympan i höst.

RAIN MAN

RAIN MAN är bokat till den 7 mars 2021!

Senioryoga

Kära senioryogavänner! Logen Vidar håller stängt under hela hösten p.g.a. coronapandemin. De hoppas kunna öppna till våren. I så fall börjar senioryogan igen och du är hjärtligt välkommen. Jag hör av mig när det blir en förändring. Kajsa Heikensten Söderlund Yogalärare

Brev till medlemmarna

Kära SPF-kamrater! För en dryg vecka sedan hade vi i SPF S:t Ragnhild vårt sista styrelsemöte för säsongen. Med Corona-sittning hemma i ordförandens trädgård. Vi har inte setts i verkliga livet sedan i mars månad. Det vill säga då när Coronan gjorde sitt inträde i våra kretsar och allting stannade av. Det har gått hela tre månader sedan dess. Vi har hörts av på telefon och några möten i mindre grupper har också ägt rum. Inte precis så att vi längtat efter varandra, men det var mycket trevligt att ses igen och hela styrelsen ställde upp mangrannt.

Boule bakom Blå Porten

Måndagar och onsdagar kl 09.30 spelas boule bakom Blå Porten.

INSTÄLLT

Styrelsen har beslutat att alla SPF aktiviteter där medlemmarna samlas i grupp skall omgående ställas in tills annat meddelas! Sommarresan och Ålandsresan hoppas vi fortfarande kommer att genomföras! Besked kommer längre framåt sommaren.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Eva Eriksson om konsekvenserna när Handelsbanken lägger ner många av sina kontor

Idag uttalar sig Eva Eriksson i flera tidningarna och i TV4 Nyheterna om konsekvenserna när Handelsbanken nu ska lägga ner 180 av sina 380 kontor fram till år 2021.

Mycket efterlängtat besked

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kallar dagens besked om att besöksförbudet på särskilda boenden hävs om 2 veckor för efterlängtat och välkommet.

Eva Eriksson i TV4:s nyhetssändningar om att äldre utesluts i myndigheternas enkätundersökningar

Det är ju helt ofattbart, sa Eva Eriksson när hon i fredags medverkade i flera av TV4:s nyhetssändningar. SPF Seniorernas kritik har givit resultat. Enligt MSB förs det nu en aktiv dialog med Kantar Sifo.

Eva Eriksson i Expressen om det nya pensionstillägget

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson menar att det nya pensionstillägget som kommer på plats nästa år inte löser problemen med de låga pensionerna. Effektiva åtgärder bör istället handla om att åtgärda den sjunkande allmänna pensionen.

SPF Seniorerna efterfrågade nya tydliga regler som ger seniorer större möjlighet att träffas

Eva Eriksson, förbundsordförande, och Peter Sikström, generalsekreterare, hade idag ett digitalt samtal med socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Webbmöte om pensioner med socialförsäkringsministern

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi hade idag ett webbmöte som handlade om pensionssystemet och om väntetider för bostadstillägg.

Eva Eriksson i Aftonbladet om att äldre ratas i undersökningar om corona

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson syntes i helgen i Aftonbladet om att personer över 80 år inte tillfrågas i myndigheternas undersökningar. Den massiva kritiken har givit resultat och MSB och Folkhälsomyndigheten överväger nu att ändra sina urvalskriterier.

Träningsresa med Sofia på Kreta

Vill du träna, dansa, prova yoga och koppla av? Följ med på Seniorens resa till Kreta, denna grekiska ö som sedan länge är ett av Medelhavets mest uppskattade resmål. Med tre hundra soldagar, fina stränder, storslagen natur och gästfria människor är det lätt att förstå varför.

Lika skatt först efter nästa val

Regeringens löfte om lika skatt kommer inte att genomföras under mandatperioden. Pensionärerna får vänta till 1 januari 2023.

MSB-chefen: Nu frågar vi 80-plussare om pandemin

MSB kommer att ta reda på mer om hur de allra äldsta i samhället tänker och känner om pandemin.

”Försök inte lura mig” blir tv-serie

Projektet ”Försök inte lura mig” blir programserie med Marianne Rundström som programledare. Det blir tre avsnitt som kommer att sändas i höst.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund