INSTÄLLT

Styrelsen har beslutat att alla SPF aktiviteter där medlemmarna samlas i grupp skall omgående ställas in tills annat meddelas!

Ålandsresa

Kryssning till Åland den 24 augusti 2020

Blå Porten

SENIORCENTER BLÅ PORTEN FIRAR 1 ÅR! När: Måndag 2 mars, kl. 10-12 på Skönbergagatan 34

Åcafeet

Lunch på Å-caféet den 23 februari 2020

Månadsmöte Brunnen

Vid nästa månadsmöte den 9 mars 2020 kommer vi att vara i Brunnssalongen!

Konserter i Linköping och Norrköping

Vill informera om 2 konserter med vårt band Hitmen Beatlemania. Av namnet framgår att vi spelar Beatles men vi gör också Elvis, Cliff, Searchers, Hollies m.m.

Nyfiken på nätet och Teknik Drop-in

På Stinsen blir det en mobil/surfplattekurs för nybörjare och den sedvanliga Teknik Drop-innen!

Seniorgympa och Bowling

Seniorgympan Startar vecka 3 med 5 grupper. Bowling Vilbergen Startade 7 jan. 2020 11.30-13.00 Tisdagar

Blå Porten

Fredag den 13/3 kl. 14.00 Ingemar Törnqvist och Janne Johansson Svenska visor till dragspelsmusik Fredag den 15/5 kl. 14.00 S:t Ragnhildskören Körsång i vårtider

Bridge

Nu är det dags för en ny bridgeutbildning för nybörjare!

Frågor och svar i Corona-tider om vård och omsorg med Gösta Bucht

Gösta Bucht, sakkunnig vård- och omsorgsfrågor hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor som rör äldreomsorg och sjukvård i Corona-tider.

I svåra tider håller vi ihop och bryr oss om varandra

Jag skriver till dig som är medlem i SPF Seniorerna för det är en svår tid för oss seniorer nu. Vi känner oro för oss själva, familjen och vännerna. Vi håller oss hemma, funderar på vad vi ska syssla med om dagarna, på nyheterna är det mest tråkigheter. Det känns som det inte är mycket som är roligt i dessa dagar.

Eva Eriksson i videokonferens med statsminister Stefan Löfven

Med anledning av coronakrisen höll i dag statsministern och vice statsministern videokonferens med landets tre största seniororganisationer. Med vid mötet var även Sara Byfors från Folkhälsomyndigheten. Eva Eriksson, förbundsordförande, framförde SPF Seniorernas syn på en rad frågor kopplade till utbrottet av coronaviruset.

Eva Eriksson i Expressen om att seniorer bör ta sitt samhällsansvar i krisen

Förbundsordförande Eva Eriksson skriver i Expressen att nu måste vi seniorer ta vårt ansvar och stanna hemma – detta är inte tiden för generationskonflikter. Vi måste hålla ihop i samhället.

Facebookgrupper för trädgårdsintresserade

Idag hälsar vi våren välkommen! Nu är dagarna längre än nätterna. Den meteorologiska våren har förstås kommit olika långt (eller inte alls visat sig) i vårt avlånga land, men ljuset är äntligen tillbaka i hela Sverige.

Thony Björk svarar om Coronavirus och läkemedelsfrågor

Spridningen av coronaviruset har medfört att vi som är årsrika rekommenderas att stanna hemma och att undvika sociala kontakter. Vad kan man då göra för att säkerställa tillgång till de läkemedel man behöver? Thony Björk, sakkunnig läkemedel hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor

Tips till SPF Seniorerna-föreningar i Corona-tider

SPF Seniorerna har sedan tidigare rekommenderat att förenings- och distriktsaktiviteter skjuts upp eller ställs in samt att friska yngre medlemmar kan hjälpa andra medlemmar med att handla mat och liknande. Bara för att vi seniorer ombeds stanna hemma betyder det inte att vår möjlighet till att göra samhällsnytta och stötta våra medmänniskor är borta.

Tips till seniorer i Corona-tider: digitala och icke-digitala aktiviteter

SPF Seniorerna vill under Corona-krisen ge alla seniorer tips på vad man kan syssla med om dagarna. Vi kan fortfarande göra samhällsnytta och stötta våra medmänniskor. Vi uppmanar alla seniorer att bry sig om varandra och tipsa varandra om sysslor när fysiska möten inte kan genomföras

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström träffar kultur- och demokratiminister Amanda Lind

Idag den 18 mars deltog SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström i ett möte med kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) med anledning av coronaviruset.

SPF Seniorerna rekommenderar att förenings- och distriktsaktiviteter skjuts upp eller ställs in

SPF Seniorerna rekommenderar att förenings- och distriktsaktiviteter skjuts upp eller ställs in samt att friska yngre medlemmar kan hjälpa andra medlemmar med att handla mat mm. Läs mer nedan och sprid gärna!

Känner du dig ensam?

Det är svåra tider och för många blir det inte direkt lättare när man ska isolera sig hemma. Men glöm inte att det finns medmänniskor där ute. Behöver du prata med någon finns hjälp att få!

Om sömnlöshet och blind lydnad

"Sven Olov Karlsson gör en suverän analys av tidsandan, den lilla människan och det gigantiska klimathotet" tipsar Ingalill Mosander.

Allt fler 70+ insjuknar

I Stockholm har antalet seniorer som drabbats av covid-19 ökat de senaste dagarna. "Ta rekommendationerna på allvar", manar SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson.

Kan du lösa Seniorens musik quiz?

Vad kan du om musik? Utmana dig själv och testa dina kunskaper i Seniorens musik quiz.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Östgötadistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund