M-partisekreterare vill se fler seniorer

SPF Seniorerna i samtal med Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé om fler äldre på partiets listor, pensionerna och bostadsbristen bland seniorer.

Inför de allmänna valen nästa år vill den moderata partiledningen se en jämnare åldersfördelning på sina valsedlar. Det framhöll Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé i dag då han uppvaktades av SPF Seniorerna. På listorna inför förra valet 2014 var endast 2,4 procent av Moderaternas kandidater till riksdagen 65 år eller äldre. Tobé menar att seniorers låga representation är ett problem av flera skäl. Tobé upplyste om att ålder är en av de aspekter som betonas i partiets riktlinjer till sina nomineringskommittéer.

Under uppvaktningen lyfte SPF Seniorerna också seniorers ekonomiska situation, den orättvisa pensionsskatten, seniorbostadsbristen, maten i vård och omsorg, ensamhet, fallolyckor samt psykisk hälsa. Vid uppvaktningen medverkade förbundsordförande Christina Rogestam, generalsekreterare Peter Sikström och samhällspolitiske chef Martin Engman.