Förtydligande från förbundet

För oss som organisation och vår trovärdighet är det mycket olyckligt när människor går ut i nationell media med felaktiga budskap och skriver under som företrädare för SPF Seniorerna. Därför förtydligar förbundet det som igår skedde i GP.

  • Christina Rogestam

Det är bra att vi i SPF Seniorerna syns och hörs i media såväl lokalt som nationellt. Men det är direkt skadligt för oss som organisation och vår trovärdighet när människor går ut i nationell media med felaktiga budskap och skriver under som företrädare för SPF Seniorerna. Det skedde senast igår i Göteborgs-Posten, där skribenten helt felaktigt skrivit att det skulle ha stulits pengar ur AP-fonderna på 1990-talet och att detta var orsaken till de många brister vi ser i pensionssystemet idag. Detta stämmer inte. SPF Seniorerna har därför skrivit en replik, där förbundet understryker missförståndet. jag hoppas att den blir publicerad snarast.

SPF Seniorerna ska vara starka kritiker av nuvarande pensionssystem, men med korrekta argument. Bara så blir vi trovärdiga och når framgång.

Christina Rogestam, förbundsordförande SPF Seniorerna.