Manifestation: En annan vård är möjlig

Söndagen den 3 september kommer det att anordnas manifestationer runt om i landet där vårdpersonal, patienter och anhöriga höjer rösten för en bättre vård. Manifestationerna genomförs av det landsomfattande nätverket ”En annan vård är möjlig” som består av just vårdpersonal, patienter, anhöriga och personer med intresse för vårdfrågor.

Manifestationer runt om i landet för vården

Söndagen den 3 september kommer det att anordnas manifestationer runt om i landet där vårdpersonal, patienter och anhöriga höjer rösten för en bättre vård. Manifestationerna genomförs av det landsomfattande nätverket "En annan vård är möjlig" som består av just vårdpersonal, patienter, anhöriga och personer med intresse för vårdfrågor.

Manifestationen sker den 3 september 2017 kl 14 – 15.30 i :
Stockholm – Sergels torg
Göteborg – Järntorget
Malmö – Gustav Adolfs torg
Linköping – Stora torget
Sundsvall – Stora torget. Observera redan kl 13
Trelleborg – Kulturhuset
Alingsås – Åmanska Parken
Skövde – Helensparken

Manifestationen som är partipolitiskt obunden, vänder sig till politiker och beslutsfattare med krav på en trygg och säker vård för alla och rimliga arbetsvillkor för personalen. Konkret innebär det bland annat krav på en hållbar arbetsmiljö för alla professioner i vården, tid för återhämtning vid natt- och skiftarbete, en rimlig löneutveckling under ett arbetsliv och en jämställd vård. Inga patienter ska fara illa på grund av platsbrist på sjukhusen. Att vård ska styras utifrån patientens behov och av vårdens professioner.

Läs mer om manifestationen genom att klicka på länkarna nedan:
Nationella evenemanget 
Stockolm 
Nätverkets hemsida