Dag 5 i utmaningen

Vilka av deltagarna säger ja till utmaningen att spela boule och fika för 50 kr med sin lokala SPF Seniorerna-förening?

  • Johans shopping
  • Lottens middag
  • Anders på möte
  • Johans shopping
  • Lottens middag
  • Anders på möte

Jakob

För Johan Forsell är utmaningen bara inne på den tredje dagen. M-politikern inser att han de två första dagarna levt aningen oplanerat, om han ska klara av de resterande dagarna är det på tiden att han börjar resonera som en pensionär, tänker han. Och kör ett stenhårt race med rabattkuponger under fredagsshoppingen. Johan tackar ja till dagens utmaning: att spela boule och fika med sin lokala SPF Seniorerna-förening. 

Med 205 kronor kvar i plånboken inleder Anders W Jonsson sin dag med partistyrelsemöte. Detta inkluderar i vanliga fall lunch. Men Anders har lyckats få partiledare Annie Lööf att dra ut en aning på lunchmötet så att Anders hinner värma sin medhavda matlåda – och därmed slippa avdrag på 100 kr för bjudlunch. Anders kommer att spendera helgen som barnjour på Gävle sjukhus – så det blir matlådor och begränsat med fritid under helgen. Han anser sig ha koll på sina slantar. När dagens utmaning kommer – att spela boule och fika med sin lokala SPF Seniorerna-förening för en femtiolapp tackar han ja. Lyckligt ovetande om kommande dagars utmaningar kostar Anders på sig en gratismacka under partistyrelsemötet – mot avdrag på 50 kr förstås. 

Lotten Sunna funderar en hel del på hur mycket allt kostar. Många hör av sig till henne och berättar om hur det är att ha det tufft ekonomiskt, vilket gör henne minst sagt bekymrad. Hennes egen dag har dock flutit på bra, trots att hon bjudit en kompis på middag (veckans dyraste) som en följd av att hon blev bjuden på middag tidigare under veckan. Lotten antar dag 5:s utmaning – boule och fika med den lokala SPF Seniorerna-föreningen för 50 kr