Cats i Globen

Resa med SPF Seniorerna Glada Hudik till Globen

Lördag 10 oktober reste 31 förväntansfulla seniorer från SPF Glada Hudik med Bollnäs Buss till Stockholm för att uppleva musikalen Cats i Globen. Vår reseledare Kerstin Josefsson förkortade resan med lotteri och frågesport. Vi checkade in på Quality Hotell Globe, en mycket stor anläggning med 527 rum och plats för ca 1.200 personer. fräscht och fint och med utmärkt läge intill Globen.

Efter en god middag började föreställningen kl 20.00. Efter nära 3 tim var vi överens om att vi varit med om en upplevelse utöver det vanliga.                                              Cats bygger på den engelske författaren TS Eliots diktbok, De knepiga katternas bok från 1939, som 1981 gjordes till musikal av tonsättaren Andrew Lloyd Webber och regissören Trevor Nunn. Den gick sedan på New London Theatre i 21 år och 9.000 föreställningar. Broadwayuppsättningen gick i 18 år och är en av de längst spelade föreställningarna både i London och New York. Den har visats i över 30 länder, översatts till 15 språk och setts av 73 miljoner. Bland dess höjdpunkter märks sången Memory, som har sjungits av 150 olika artister. 2014 togs den upp på nytt i London och for sedan ut på den världsturné, som vi nu fick uppleva. Musikalen har ingen riktigt sammanhängande handling utan är en synnerligen färgstark blandning av sång, dans och akrobatik. Den utspelas på en bakgård i London, där ett antal olika kattpersonligheter presenteras och agerar. Musiken är färgstark och härlig med många inslag som man känner igen.

Efter en rejäl hotellfrukost, nästa dag, hade vi ett par lediga timmar i Stockholm innan det var dags att återvända till Hudiksvall.

Marianne Kivimäe