Resan till Thaitemplet

SPFresan till Thaitemplet i Bispgården

SPF Seniorerna Glada Hudiks resa 2 aug började vid Thailändska paviljongen i Utanede. På vägen dit kunde vi beundra den storslagna naturen runt Indalsälven. Höga berg och stup och den gamla odlingskulturen med de branta åkrarna  ner mot älven.

Kung Chulalongkorn gör en resa runt om i Europa för att lära sig hur han bättre skulle sköta sitt Thailand. Mottogs i Stockholm av kung Oscar den 2dre. En av de första dokumentärfilmerna visar hans ankomst till Stockholm.

Han erbjöds en resa på ostkusten. Åkte färja på Indalsälven, där han fick studera skogsbruk. Åkte sedan med häst och vagn till Utanede. Vägen fick sedan namnet Chulalongkorns väg och där skulle sedan paviljongen byggas. Första spadtaget togs 1997 och är den enda Thailändska paviljongen i världen utanför Thailand.

I det fina solskenet tog vi en sista beundrande blick på hela anläggningen innan vi satte oss i bussen. Nu gick färden vidare till Bispgården och en god lunch på Älggårdsbergets fina konferensanläggning. Mätta och belåtna fortsatte färden till Döda Fallet i Ragunda. Vi hade turen att få en mycket bra guide. Besöksantalet är ca: 14.000 varje år.Intressant att få höra om den stora katastrofen 1796.

På hemresan stannade vi på Träporten för en god fika.

Vi resenärer tackar våran kära reseledare Kerstin Josefsson för hennes kunnande och för hennes omtänksamhet.

Kärste Båker Wall