SPAresa 2017

Sparesan till Pärnu 2017

Ännu en gång har SPF Glada Hudik anordnat en resa till populära kurorten Pärnu. Där finns Medical SPA hotell Tervis, som är den näst största arbetsgivaren i staden med ca: 400 anställda. Störst är en syfabrik med ca: 1.000 anställda. Hit reser människor från hela Norden för att få hjälp med sina krämpor. Och för att njuta av god service och allehanda behandlingar.

Några av våra SPFare har rest hit ca: 5 ggr, många 2-3 ggr och flera var här för första gången. Samtliga resenärer är helnöjda med resan och har meddelat Kerstin att de vill åka med nästa år igen.

På fredagen fick vi en guidad tur med bussen av en flicka från staden, vars föräldrar varit med och starta detta populära SPA.

Vi måste beundra det Estniska folket som på 26 år byggt upp allt som raserats innan. Annika, som hon heter, berättade att en arbetare tjänar ca: 800 euro/mån, en högavlönad ca:1.200/mån och en pensionär ca: 400/månad. 

Vid vår sista middag på söndag kväll bjöds alla gäster på champagne och en nationalbakelse med landets flagga med anledning av Estlands självständighetsdag.

Till slut vill vi tacka Kerstin o maken Hasse för en trevlig fest på lördagskvällen, samt Bollnäs buss med chaufför Leif som säkert och tryggt rattade bussen tillbaka till vårt kära Hudiksvall.

Hedvig Olsson