Reseminnen

Resor med SPF Glada Hudik

Lördagen den 17 december 2016 for 50 personer från Glada Hudik till Sundsvall, för att lyssna på en julkonsert i GustafAdolf-kyrkan.

På vägen dit stannade vi på Svartå Herrgård, där vi fick en precis lagom stor och mycket god jultallrik. Med förtjusning plockade vi i oss av de två välfyllda dessertborden till kaffet, som också ingick.

När vi kom fram till Sundsvall och GA-kyrkan, regnade det och hundratals människor stod i kö för att komma in i värmen.

Konserten började med att Kjell Lönnå dirigerade fram sina tre körer i mittgången på den otroligt pampiga kyrkan, sjungande "Stilla Natt". Sedan följde över trettio musikstycken. Det var både gamla välkända julsånger och en del mer ovanliga. Sundsvalls Kammarkör, KFUM-kören och kören Confetti, dels för sig och en hel del tillsammans. När alla drygt etthundra körsångarna sjöng samtidigt blev det mäktigt! De hade också god hjälp av medlemmar ur Nordiska Kammarorkestern Sundsvall. Helen Sjöholm medverkade som solist i tre sånger och Tomas Rexener var solist i "Adams julsång".

Det var med stor tacksamhet vi tog del av denna fantastiska musikupplevelse.

Vi vill tacka Lönns Buss för fint arrangerad resa, Anders som körde oss lugnt och säkert och inte minst vår duktiga och jättetrevliga reseledare Kerstin Josefsson, som vi också vill passa på att önska ett riktigt Gott Nytt reseår!

Eva Rennerfelt.

                                     CINDERELLA 13 - 14 MARS 2017

SPF seniorerna Glada Hudik for med Lönns Buss på reseträffen 13 - 14 mars. 52 glada och förväntansfulla SPF:are klev på bussen vid Resecentrum. Vår reseledare Kerstin hälsade välkommen och presenterade programmet för resan. Första stopp blev vid Hakke Gård där vi åt en god lunch. Kerstin sålde lotter och hade också ordnat en klurig fråesport. 

Framme på Cinderella väntade en mycket god tvårätters middag. Därefter blev det underhållning för Lönns resenärer följt av dans och mera underhållning.

Efter frukost, reseinformation om Lönns nya resekatalog. Mycket bra infomation från guiderna. Sedan dagen fri för shopping, dans, musik mm.

Vid 16 tiden var en härlig båtresa slut och vi satte oss i bussen för hemresa. Många skratt vittnade om att vi haft roligt och träffar nya vänner. Kerstin berättade om kommande resor och intresset var stort. Kerstin, som alltid glad, tackade alla resenärer för denna resa och önskade alla välkomna på kommande resor.

Urban Nilsson

 

                      Vårcaprice i Sundsvall

Lördagen den 29 april 2017 reste 50 personer från SPF Glada Hudik till Sundsvall, för att lyssna på VårCaprice i Tonhallen.

På vägen dit, bjöds på bussfika innan konserten började. Kjell Lönnå ledde sina tre körer, KFUMkören, Kammarkören och kören Confetti i två och en halv timme, med gästframträdande av fantastiska Mikael Samuelsson, som ackompanjerades av Lennart Simonsson. Vilken stämning och vårkänsla det blev. Glada och nöjda bjöds vi på varm korv innan hemfärden. Ett stort tack till Kerstin Josefsson som planerat denna uppskattade resa.

Nöjd deltagare Birgitta       

 

                                           Julton 2017    

Lördagen den 16 december åkte ett 50-tal SPF:are från Hudiksvall med buss och med destination Sundsvall och Julton i Gustav Adolfs kyrka. Resan gick genom ett vackert vinterlandskap, så man kände stämningen redan då. Vi hann med att köpa lotter på Kerstins lotteri och även dragningen genomfördes före Sundsvall. Väl framme, kom vi in i en nästan fullsatt kyrka, men som tur var hade Lönns reserverat platser för oss.

Prick kl 16 började orkestern spela ett kort stycke, därefter kom körerna. En stämningsfull inledning med körerna  som går uppför gången sjungande Stilla Natt. Först KFUMs herrar, därefter Confetti-kören och sist Kammarkören. Det är alltid så vackert med nedsläckt kyrka och höra dessa underbara röster sjunga.

Ett späckat program med blandade framträdanden och med mycket starka solister. Försmlingen fick också vara med och sjunga i några psalmer. Många av sångerna kände man igen, men man hade även många nya med. När solisten Tomas Lindström framförde Adams julsång kund applåderna inte hållas inne längre.Efter sista psalmen som växelvis sjöngs av körerna och församligen, kom stående ovationer med en lång applåd för ett fantastiskt program.

Innan bussen vände mot Hudiksvall intogs en varm korv med bröd och en kopp kaffe. Hemma igen kände man fortfarande av denna härliga stämning från kyrkan. Dom som inte får uppleva detta går miste om mycket. Ett stort tack till Kerstin som ordnar dessa resor och hoppas vi får återkomma nästa år.

Kerstin Tillemar