2024-04-18 Månadsmöte med föredrag "Jag heter Emilie" av Bodil Tingsby

Bodil gav oss en berättelse om en kvinna med stor begåvning men med lite självförtroende. En kvinna med en effektivitet och ett affärssinne, som skapade ekonomiskt oberoende, men som drabbades av de värsta tragedier vi kan tänka oss. Tragedier som inga pengar kan gottgöra.

Torsdag den 18 april, månadsmöte med föredrag, "Jag heter Emilie" av Bodil Tingsby

Information

Olle Lindkvist välkomnade de 91 närvande och rapporterade från Bohusdistriktets årsmöte samt informerade om 40-årsjubileet.

Vi firar den 24 oktober i Råda Rum med underhållning av David Carbe och Negar Zarassi. Biljettsläpp i höst.

Anders Hultin berättade om Önskeresan, där vi nu ser ett embryo till en Krakowresa. De som visat intresse samlas för att lägga upp en plan för en resa. Det går fortfarande att ansluta till planeringsgruppen genom att kontakta någon i resegruppen. Planen lämnas sedan vidare till ett resebolag för genomförande. 

Bengt G Bengtsson informerade om

Underhållning

Margareta Mattsson presenterade föredragshållaren Bodil Tingsby.

Texten på baksidan av boken: 

Bodil gav oss en berättelse om en kvinna med stor begåvning men med lite självförtroende. En kvinna med en effektivitet långt över det vanliga (30 romaner på 12 år) och ett affärssinne, som skapade ekonomiskt oberoende. En kvinna som drabbades av de värsta tragedier vi kan tänka oss, att mista barn och älskade. Tragedier som inga pengar kan gottgöra. Inget märkvärdigt att man då kan bli apatisk. En sorg som inte kan botas utan att fly till 3:e livet, fantasins värld. En flykt som skapade fler böcker och till och med ett erkännande från Akademin, om än lite i skymundan.

Bodils berättelse gav oss en god inblick i Emelie Flygare-Carléns liv, men bara så mycket att man blir nyfiken på att läsa boken ”Jag heter Emelie”. Och naturligtvis ”Rosen på Tistelön”.

Elisabeth Martinsen framförde ett välförtjänt tack till Bodil, men några väl valda ord och en blombukett.

Ett stort tack till Programkommittén, Välkomstgrupp och Värdkommitté för ännu ett välordnat möte, samt till Anders Söderholm för gott fika.

Länk till inbjudan

Text och bild: Bengt G Bengtsson

Inlägg (2024-04-18): Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )

Är du nyfiken på våra övriga "Huvudnyheter" (bildspelet) och "Senaste Nytt"? Klicka här!