Torsdag den 18 april, kl. 16.00 Hulebäcksgymnasiet, MM med föredrag, "Jag heter Emilie"

Vi får höra Bodil Tingsby som skrivit romanen "Jag heter Emilie" och gjort en film om Emilie Flygare-Carlén. EFC var en ung skeppare och köpman ombord på skutor utmed den bohuslänska kusten, egentligen otänkbart för en kvinna på 1800-talet. Men hon sprängde fler gränser.-- Det blir ett samtal om ett mycket gripande livsöde.
OBSERVERA! ANMÄLAN enligt nedan.

Torsdag den 18 april, kl. 16.00 Hulebäcksgymnasiet

(Vi får tillgång till lokalen tidigast 15.30)

Förutom sedvanlig information om föreningens verksamhet kommer Bodil Tingsby hålla föredrag med titeln "Jag heter Emilie"

                                       

Bodil Tingsby har skrivit romanen "Jag heter Emilie" samt gjort en film, som visats på biografer och SVT.  Det blir ett samtal om ett mycket gripande livsöde.

Emilie Flygare-Carlén var en ung skeppare och köpman ombord på skutor utmed den bohuslänska kusten, egentligen otänkbart för en kvinna på 1800-talet. Men hon sprängde fler gränser. Emilie Flygare-Carlén (1807–1892) från Strömstad blev sin tids största författare, en internationell celebritet och vår första deckardrottning med genombrottsromanen Rosen på Tistelön, världens första thriller.

Som en röd tråd i allt hon skrev gick rätten till makten över det egna livet, alltså att som kvinna räknas som myndig. 

Trailer (Klicka på YouTube, för större bild).

.

Föranmälan: För att ingen skall behöva bli utan fika behöver vi en föranmälan till Margareta Mattsson, mattsson.maggan@gmail.com , SMS, telefon.  070-574 41 24, senast den 15 april.

Kostnad: 60 kr, betalas på plats, Swish eller kontant (jämna pengar, tack). Inklusive fika.

Välkomna / Programkommittén

 

Inlägg (2024-03-24): Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )

Är du nyfiken på våra övriga "Huvudnyheter" (bildspelet) och "Senaste Nytt"? Klicka här!