Storsextetten spelar i Trappan, Landvetter kulturhus,  lördag 9 nov. kl. 12.30

Den nio musiker stora Storsextetten bjuder på härlig brunns- (bruks-) musik i trappan. GGP! (= Gratis Glädjepiller)

Falkenbergsrevyn fredag 31/1 2020

Snart är det dags för en ny hårresande härlig föreställning i Falkenberg med Hela Sveriges Nyårsrevy. Förra året tog alla biljetterna slut och redan är över 15 000 biljetter sålda. Vi har några platser kvar i bussen! Läs mer nedan.

”Balansera mera” – för att förhindra fallolyckor

"Rörelse, motion och balansträning är viktigt för både kroppen och knoppen. Det är aldrig för sent och även den lilla träningen gör skillnad", säger Kristin Hansson, fritidsassistent och samordnare på Härryda kommuns hälsofrämjande enhet. En massa bra länkar också i SENIORBLADET NR 8, se nedan.

Mölnlycke Bio

Oktoberprogrammet

Alla Tiders Storband, Kungälv den 7 november.

För alla oss som gillar storband! SPF anordnar en konsert med Tranemo Storband, med titeln: EN HYLLNING TILL STORBAND OCH DESS ARTISTER GENOM ALLA TIDER. Läs mer nedan.

Opus -83 med Negar Zarassi, 27 oktober i Kungälv

För oss som blir glada av att lyssna på Negar Zarassi och Opus -83! Den 27 oktober är det Höstkonsert i Kungälv. Du har väl inte glömt köpa biljetter? Se mer nedan.

Månadsmöte, 17 oktober kl. 15.30, Hulebäcksgymnasiet.

Kom och lyssna på Adam Cwejman (politisk redaktör på GP) kåserar över ämnet " Göteborg och vad händer framgent ". Den som läser Cwejmans ledare i GP vet att han är en orädd journalist som inte backar för att skriva sanningar om våra makthavare i Göteborg. Avgift 60 kr, inklusive fika och chans på vinst i lotteriet. Inte medlem i Vintergäcken? Läs nedan!

Berlinresan 2-6 oktober 2019, dagbok

Dagboken publicerades på Facebook successivt under resan. På begäran finns den nu också här på hemsidan. Med några kompletteringar. En oerhört lärorik och intressant resa. Och ändå, bara ett skrap på ytan.

Wallenstam informerar, Nyhetsbrev Mölnlycke Fabriker, oktober

Pågående arbeten Mölnlycke Fabriker, Food Factorys nya ägare

Nostalgikväll igen den 11 oktober på Bolåsa

Missade du vårens omåttligt populära bildvisningar, så får du nu en ny chans. Se mer nedan.

SPF Seniorerna träffade nya socialförsäkringsministern

Förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström har idag träffat Ardalan Shekarabi (S) som tillträdde som socialförsäkringsminister den 1 oktober. En av de frågor som togs upp var naturligtvis pensionerna, som väcker ett mycket stort engagemang hos våra medlemmar.

Arrangörer sökes till förbundsmästerskapen 2020/2021

Nu efterlyser vi arrangörer till samtliga förbundsmästerskap för 2020/2021. Grenarna är bordtennis, boule, bowling, bridge, orientering, golf och skidor.

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i Svenska Dagbladet

– Det är anmärkningsvärt att riksdagen inom kort enbart väntas besluta om att höja grundskyddet år 2020, och fortsätter att lämna den inkomstrelaterade pensionen åt sitt öde, säger Eva Eriksson.

SPF Seniorerna medverkar på internationell konferens om fallolyckor

Världsledande forskare, politiker och beslutsfattare från Europa är samlade i Umeå 1-2 oktober för att dela de senaste kunskaperna om fallförebyggande arbete. Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnig i vård och omsorgsfrågor, medverkar och talar under titeln "Talking about my generation".

Tips för att motverka fallolyckor

Visste du att fallolyckor är den vanligaste olyckstypen i Sverige? Alla kan falla, men antalet som faller ökar med åldern och de flesta olyckorna sker i hemmet. Vi har samlat Socialstyrelsens tips på hur vi med mat, motion, genom att ha koll på mediciner och säkra våra hem, kan förebygga fallolyckor.

SPF Seniorerna riktar ett tack till avgående socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S)

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson om socialförsäkringsminister Annika Strandhälls (S) besked att avgå som statsråd

Socialstyrelsens undersökning om kvaliteten i hemtjänsten och på äldreboenden

Socialstyrelsen har sedan 2013 årligen genomfört den nationella undersökningen "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?". Nu är resultatet från 2019 års undersökning klar.

Ny rapport om åldersrepresentation i politiska församlingar

Delegationen för senior arbetskraft har utkommit med en rapport som visar hur åldersrepresentationen ser ut bland svenska politiker i riksdagen, landstingsfullmäktigen, kommunfullmäktigen och Europaparlamentet. Rapporten innehåller även en jämförelse av åldersrepresentationen mellan de nationella parlamenten i Norden.

Ny utbildning ska stärka seniorers kunskaper i privatekonomi

Finansinspektionen inleder samarbete med flera seniorförbund och ABF för att stärka äldre kunskaper i privatekonomi. En tvådagars pilotkurs kommer att arrangeras i slutet av januari för deltagare från SPF Seniorerna, PRO, RPG och SKPF. Förhoppningen är att kunna erbjuda en till två kurstillfällen per år runt om i landet.

Förändra nuvarande brister i lagar för äldres vård och omsorg istället för en ny särlagstiftning

– Vården och omsorgen av äldre är långtifrån jämlik i vårt land. En förändring av gällande lagar är därför helt nödvändig skriver Gösta Bucht, sakkunnig för vård- och omsorgsfrågor SPF Seniorerna, på Seniorbloggarna.

Göran Persson går på SPF Seniorernas linje

Nu får SPF Seniorerna stöd av förre statsministern Göran Persson. Pensionssystemet behöver mer pengar.

Elefanten är så snabb att vi får kasta oss in på toaletten

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Man blir ju lycklig”

Klockan är nio på söndagskvällen när de första tonerna hörs i Etage. Dansgolvet fylls direkt. Prickiga klänningar, glittrande toppar, skjortor och blanka skor …

Hon sitter fast i huset

Anna-Maritta vill flytta till något mindre. Men banken kräver att hon klarar sju procents ränta och säljer gården först.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Bohusdistriktet

Optikkällaren

ELON Mölnlycke

Bejer byggvaror

Dagbio våren 2018

Aktuella kampanjer från vårt förbund