Wallenstam informerar, Kontroll Brandlarm och  Borttagning av parkeringsplatser.

2019-08-15, Kontroll av brandlarm och 2019-08-16, Borttagande av parkering etc. Läs mer nedan.

Kurser / cirklar, hösten 2019, UPPDATERAD!

Studiekommittén har överträffat sig själv! TJUGOSJU kurser/cirklar, TVÅHUNDRA kurstillfällen och 525 timmar! Totalt deltar medlemmarna med SEXTUSENFEMHUNDRA timmar. I utbudet finns konst, musik, litteratur, språk, natur, kortspel, stavgång, dans, dator o redigering, juridik och släktforskning. Bland annat. Läs mer under Aktiviteter / Kursverksamhet.

Major Swing, Kulturhuset, fredag den 20 december kl. 18.00

Major Swing spelar härligt svängig musik i gypsyjazztraditionen. Från låtar av eldig uptempokaraktär till smäktande ballader! Till exempel, All Of Me, Limehouse Blues, Minor Swing, Nuages, Misty. Detta är det bästa som går att uppbringa, heder åt evenemangskommittén.

På kryss med Taube: "Den gröna vågen", sommaren 2019

I januari 2020 kommer Martin Bagge och David Anthin till Vintergäcken med programmet " På kryss med Taube". Redan i sommar finns möjlighet att se och höra dem inom närhåll. Se mer på postern nedan.

2019-06-13, Säsongsavslutning på Bolåsa

Traditionsenligt firade vi in sommaren på Bolåsa Värdshus. Och som vanligt bjöds vi på god mat och trevlig musik. Ett stort tack till Anders Söderholm, till Programgruppen och till Sven-Ingwars för denna trevliga avslutning på säsongen.

Föredrag hösten 2019

Höstens föredrag har tre angelägna ämnen. "Alla ska ha möjlighet att läsa!", "Är det svårt att vara konsument idag?", och "Hjärt/Lung-räddning (HLR) för alla". Läs mer under Aktiviteter/Föredrag.

Månadsmöten hösten 2019

Programkommittén har lockat idel kvalificerade föredragshållare / underhållare. Eller vad sägs om: Adam Cwejman, Emilia Carlsson, Niclas Carlsson, den fantastiska kören från Hulebäcksgymnasiet och duon Martin Bagge och David Anthin?! Läs mer under Aktiviteter / Månadsmöten.

Studiebesök och utflykter hösten 2019

Studera det intressanta utbudet och notera i kalendern. Anmälningar kan tyvärr inte göras förrän den 3 september, då alla fått brevutskick. Mer info under fliken Aktiviteter/Studiebesök/utflykter

Anna Bromee, Kulturhuset, lördag den 23 november kl. 18.00

Med anledning av succén i våras får vi nu chansen att njuta och glädjas av Anna Bromee igen. Nu med en hyllning till Anni-Frid Lyngstad. BOKA IN DAGEN REDAN NU. Läs mer nedan.

Evmark Trio, Kulturhuset, lördag den 19 oktober kl 18.00

OBS! BOKA IN I KALENDERN REDAN NU! Evmark Trio underhåller med programmet från Stadsteatern i april: " Med ögon känsliga för grönt". Entré 150 kr. Ingen anmälan. Läs mer nedan.

Pensionärsorganisationerna och Riksidrottsförbundet uppmanar regeringen att satsa på äldrelyftet

Det är både märkligt och synd att regeringen och dess samarbetspartier valt bort den utlovade satsningen på friskvård för seniorer. Därför uppmanar pensionärsorganisationerna och Riksidrottsförbundet regeringen att göra verklighet av satsningen i höstbudgeten.

Peter Sikström i Rapport om bristen på äldreboenden

SPF Seniorernas generalsekreterare medverkade i Rapports nyhetssändning och talade om bristen på äldreboenden – som är ännu större än vad siffrorna visar.

SPF Seniorerna i Dagens Nyheter om äldre och digitaliseringen

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström i DN om digitaliseringen och risken att en del seniorer inte vill, kan eller har råd att hänga med i det digitala samhället.

”Vaccinera alla äldre – staten bör ta ansvaret”

Kostnaden för ett nationellt äldrevaccinationsprogram är en liten summa i den statliga ekonomin – men väldigt viktig för möjligheten till en frisk ålderdom. Det är dags att gå från ord till handling, skriver SPF Seniorerna med flera på SvD Debatt.

SPF Seniorerna i Expressen om låga pensioner

SPF Seniorerna kommenterar i Expressen bekymret att alldeles för många tvingas leva på låga pensioner

Hem & Hyra: Nästan hälften av kommunerna har brist på särskilt boende för äldre

Nästan hälften av kommunerna rapporterar en brist på särskilt boende för äldre: Det krävs skärpning och förändring, menar SPF Seniorerna.

Glad sommar önskar SPF Seniorerna

SPF Seniorernas support och medlemsservice håller öppet under hela sommaren, men med begränsad bemanning och kortare öppettider.

Ny rapport: Digitalisering handlar om människor

SPF Seniorerna vill med denna rapport uppmärksamma de hundratusentals seniorer som varken kan, vill eller har ekonomiska möjligheter att vara delaktiga i den digitala världen. Som grund ligger en egen undersökning bland våra medlemmar om deras inställning till det digitala samhället.

Läkemedel och åldersdiskriminering

Vi ska inte ha en sjukvård som bygger på fördomar och diskriminering. Äldre äldre har samma rätt till jämlik och likvärdig läkemedelsbehandling. Det sa Eva Eriksson förbundsordförande SPF Seniorerna, när förbundets nya rapport ’Vem får vad? Läkemedel och åldersdiskriminering’ presenterades.

Sveriges pensionärsorganisationer presenterar gemensamma lösningar för att rädda pensionerna

Pensionssystemet är underfinansierat och behöver förstärkning om de ursprungliga målen ska uppnås. Nu är det bråttom att gå från ord till handling! Sveriges fyra största pensionärsorganisationer med närmare 800 000 medlemmar presenterar därför sex gemensamma punkter som behöver infrias för att rädda pensionerna.

”Hemtjänst döljer behov av särskilt boende”

Bristen på äldreboende är större än vad som syns i statistiken. Det menar SPF Seniorerna.

Svamp på tallriken

Soppa, paj, risotto ... Rätt tillagad blir svampen en delikatess. Plocka själv eller köp. Här hittar du recepten.

Telefonbedrägerier pressas tillbaka

Telefonbedrägerier har minskat kraftigt under det gångna året, uppger polisen.

Än är det sommar kvar - klarar du frågorna?

Den värsta sommarhettan ligger bakom oss och svalare dagar gör det lättare att tänka. Klarar du frågorna i vårt sensommarquiz?

Halvårs kö för bostadstillägg "Vi för en dialog"

Halvårslånga väntetider på att få sitt bostadstillägg är ”otillfredsställande” säger Annika Strandhäll, ansvarig minister.

Gå till nyhetsarkivet

Optikkällaren

ELON Mölnlycke

Bejer byggvaror

Dagbio våren 2018

Aktuella kampanjer från vårt förbund