Negar Zarassi sjunger i Trollhättan den 7 december kl 15.00

För oss som gillar Nergar Zarassi är inte Trollhättan för långt bort för att lyssna på JULGLÄDJE. Konsert med sopranen Negar pianisten, Lowe Pettersson, Trollhättans kammarkör! Läs mer nedan.

Vintergäckens mesta folkbildare

Carl Wilhelm Bagge och Birgitta Loftäng är två levande legender inom Vintergäcken. De kan inte överskattas för sin betydelse för föreningens utveckling. Läs Ove Sjöstrands kärleksfulla och initierade krönika nedan.

Wallenstam informerar, Nyhetsbrev Mölnlycke Fabriker, november, PÅMINNELSE OM ELAVBROTT 1/12

Brandlarmskontroll, torsdag den 28 november. El-avbrott den 1 december och flytt av parkering den 2 december.

Avsnitt 32 med Fredrik von Platen, om bostäder för seniorer

Det här avsnittet av Seniorpodden handlar om att det behövs många fler bostäder anpassade för seniorer, och vad som kan göras för att förbättra situationen. Frågan är aktuell i vår kommun och avhandlas i Kommunens Pensionärsråd (KPR).

Major Swing, Kulturhuset, fredag den 20 december kl. 18.00

Efter succén med Anna Bromee får vi nu höra Major Swing. De spelar härligt svängig musik i gypsyjazztraditionen. Från låtar av eldig uptempokaraktär till smäktande ballader! Till exempel, All Of Me, Limehouse Blues, Minor Swing, Nuages, Misty. Gruppen består av de bästa musikanter som går att uppbringa. Gläd någon vän med att bjuda på denna konsert.

Smoke Rings Tomtestorband i Nordstan den 14/12 kl. 16.00

Ny chans att lyssna på storband gratis.

2019-11-23. Anna Bromee, "En Frida för själen"

Anna Bromee tog oss med genom livet, Anni-Frid Lyngstads och Annas eget. Många av oss påmindes säkert om motsvarande skeenden i våra egna liv. Riktigt gripande blev det när hon berättade... Läs Britt-Marie Wiezells referat nedan. (Och hälsing ifrån Anna till oss alla).

2019-11-21. Månadsmöte med Niclas Carlsson

Det blev en budkamp om att ha minst poäng, men en enkel kamp för det segrande laget, som bara missade att Tina Turners riktiga namn var Anna Mae Bullock. Något laget aldrig glömmer. Ja inte vi andra heller förresten.

Anna Bromee, Kulturhuset, lördag den 23 november kl. 18.00. OBS! Flyer för utskrift, se under bild.

NU NÄRMAR DET SIG. Missa inte detta tillfälle att må bra med vänner och Anna Broome! Skriv ut flyern och dela med dig till någon vän eller bekant.

Vad får vi för medlemsavgiften?

Utan att använda svordomar, så går huvuddelen av medlemsavgiften till Förbundet. Klicka därför på "FÖRBUNDET" (startsidan "Senaste Nytt") så får du en uppfattning av vad som händer. Kan du inte vänta på papperstidningen Senioren, så klicka på "SENIOREN", så får du innehållet när det är nytt.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

SPF Seniorernas budskap till regeringen 👉 stoppa nedskärningarna inom äldreomsorgen!

Igår träffade SPF Seniorerna socialminister Lena Hallengren. Vid mötet diskuterades bland annat de befarade nedskärningarna inom äldreomsorgen i kommunerna.

Nyttan av utpekade läkemedel uppväger eventuell risk för fall

Gösta Bucht, sakkunnig för SPF Seniorerna i vård och omsorgsfrågor, reagerar tillsammans med flera läkare och professorer över Socialstyrelsens utpekande av vissa läkemedelsgrupper som påstås öka risken att falla.

Möte med representanter från riksdagens socialutskott

SPF Seniorerna träffade i dag Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagens socialutskott. Vid mötet medverkade utskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson (KD), gruppledaren Camilla Waltersson Grönvall (M) samt ledamöterna Ulrika Heindorff och Lars-Arne Staxäng, båda (M).

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

Boendeformen byggemenskaper ges möjlighet att söka startbidrag

Regeringen har fattat beslut om att det nästa år ska bli möjligt för byggemenskaper, i form av en ekonomisk förening, att söka startbidrag för ett flerbostadshusprojekt. Utredningen SOU 2015:85 – "Bostäder att bo kvar i" lanserade idén, med tanken att byggemenskaper skulle vara en bra form för byggande av seniorbostäder.

Möte med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Pensionsfrågan stod i fokus under gårdagen när SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Jo, statistik hjälper mot fallolyckorna – replik på debattartikel om att förebygga osteoporos

Frakturer på grund av benskörhet är ett stort folkhälsoproblem, och för att det är framför allt äldre kvinnor som drabbas förbises de ofta. Höftfraktur blir 50 gånger vanligare från 50 år till 90+. Samtidigt halveras bentätheten, så även andra faktorer än osteoporos spelar roll.

Eva Eriksson kommenterar premiepensionsutredningens betänkande

Idag tog socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi emot betänkandet "Ett upphandlat fondtorg för premiepension". Betänkandet överlämnades vid en pressträff av den särskilde utredaren Mikael Westberg.

Hittar livslusten i åldrandet

Psykologen Barbro Lennéer Axelson har kallats Kärlekens grand old lady. Nu föreläser hon även om livet efter 65 – som både möjlighet och osminkad verklighet.

Den boken nästan golvade mig!

Norsk spänning, amerikansk socialrealism och en svensk släktkrönika finns bland boktipsen. Läs!

IVO klarar inte att syna omsorgen

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) skapades för att tillsynen skulle bli effektiv och strategisk. Men det är den inte, enligt en ny granskning.

”Mer kan göras för äldres psykiska hälsa”

Experter föreslår: Ge pensionärsorganisationer stöd för att förebygga diskriminering av äldre med psykisk ohälsa.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Bohusdistriktet

Optikkällaren

ELON Mölnlycke

Bejer byggvaror

Dagbio våren 2018

Aktuella kampanjer från vårt förbund