Vaccinet är här!

Äntligen kom vaccinet och på tre dagar har kommunens sjuksköterskor varit runt och vaccinerat personer på våra äldreboenden samt personer som har kommunal hälso- och sjukvård. Läs mer på länk nedan.

HÖRNAN, nytt inlägg: "FREDAG: PÅ UTEGYMMET"

15/1 FREDAG: PÅ UTEGYMMET, 12/1 VET DU MER ÄN…, 8/1 FREDAG: HELGENS ÖVNINGAR, 5/1 DANTES INFE..., 3/1 SÖNDAGSKONSERT, 31/12 SANNINGEN. Gå vidare på länk nedan.

Månadsmöte torsdag den 21 januari kl. 15.30. Direktsänt föredrag om Birger Forell.

Johan Sundeen föreläser under ämnet: "En utsträckt hand till masseländets land". Gruppmejl med länk skickas ut 20 januari. Ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Se mer nedan.

Polisen informerar - Bedrägerier och Covid-19

Just nu utnyttjar bedragare att många vill vaccinera sig mot Covid-19. Bedragarna säger att de ringer från till exempel Folkhälsomyndigheten eller din region, och vill boka in en vaccinationstid åt dig. De kommer kräva att du identifierar dig med bankdosa eller mobilt bank-id, detta ska du absolut inte göra. Lägg direkt på luren om du får denna typ av samtal. Läs mer om Polisens information på länk nedan.

VINTERKONSERT söndag 10 januari kl. 16.00

MALMÖ-OPERAN inleder det nya året med en riktigt härlig, traditionell wienerkonsert. Musik ur La traviata, Glada änkan och Läderlappen blandas med romantiska orkesterstycken och givetvis wienervalsernas ”signaturmelodi” An der schönen blauen Donau. Anmälan erfordras senast 12.00 samma dag. Kostnad 100 kr. Se länk nedan.

RUTHLESS, den enda musikal du behöver se. Fredag den 8 januari kl. 20.00

Den flerfaldigt belönade musikalkomedin RUTLESS. Direkt från Londons West End. Ligger kvar i 48 timmar. GRATIS! Se länk nedan.

Vårprogram 2021

Vårprogrammet distribueras med gruppmejl den 5 januari till alla medlemmar med e-post. Övriga erhåller programmet per post.

Härryda kommun: Bibliotek och fotbollsplaner öppna igen den 28 december

Kommunens bibliotek och utomhusplaner för fotboll som hållits stängda efter rekommendation från regeringen och Folkhälsomyndigheten öppnas igen den 28 december.

SENIORBLADET nr 10, 2020

Rubrikerna: Live med Peter /// Samtal med Eva /// Följ oss på Facebook /// Stärk äldreomsorgen genom lagstiftning /// Frågesport med Peter i jul /// Digitalhjälpen - för en lättare vardag /// Varning för bluffmejl /// Läs mer nedan...

God Jul och Gott Nytt År

Nu tar vi helg och önskar er alla God Jul och Gott Nytt År. I början av 2021 kommer vårens program att distribueras.

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Envist engagemang ger resultat – Läs om SPF Seniorernas segrar 2020

Ett stort tack till alla er som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under 2020. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans är vi starka.

Vinnare i SPF Seniorernas julkalendertävling

Vi gratulerar vinnarna i vår julkalendertävling, och tackar för alla fina julrim. Följande personer har vunnit en bok. Hoppas att ni alla får en trevlig lässtund!

Thony Björk i Dagens Nyheter om äldres inställning till vaccinering mot covid-19

Thony Björk, sakkunnig i läkemedelsfrågor hos SPF Seniorerna, kommenterar seniorers inställning till att vaccinera sig mot covid-19, i Dagens Nyheter.

Anna Eriksson i Expressen om förändringarna i pensionärers ekonomi 2021

Höjd pension, sänkt skatt på pension och det omdiskuterade pensionstillägget ska förbättra ekonomin för landets pensionärer 2021. Anna Eriksson, pensionsexpert hos SPF Seniorerna, kommenterar åtgärderna i Expressen.

Hur kan vi skydda oss mot bedrägerier?

Varje år utsätts ett stort antal människor i Sverige för någon form av bedrägeri. Äldre är en särskilt utsatt grupp framförallt när det kommer till det som kallas för social manipulation, till exempel telefon-, investering- och romansbedrägerier. I detta webinarium medverkar Lotta från Polisens Nationella Bedrägericentrum och berättar mer om bedrägerier och vad man ska tänka på för att skydda sig.

Peter Sikström bjuder in till frågesport

Totalt bjuder Peter på 7 stycken nya frågesportfilmer. Du hittar länkar till filmerna nedan. Filmerna har också publicerats på vår facebooksida.

Nej till covid-19-lag nu

I dag svarade SPF Seniorerna på regeringens snabbremiss av en särskild covid-19-lag. Förbundet stöder inte förslaget och ordförande Eva Eriksson kommenterar.

Stärk äldreomsorgen genom lagstiftning

I dag beslutade regeringen att tillsätta en särskild utredare som ska ta fram en äldreomsorgslag och redovisa sitt förslag senast den 30 juni 2022.

Kommentar om Corona-kommissionen: ett tragiskt misslyckande där ingen aktör står utan ansvar

SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor, Gösta Bucht, kommenterar Corona-kommissionens delrapport om äldreomsorgen. Sverige har misslyckats att skydda de äldre. Mycket beror tyvärr på att de stora strukturbrister vi länge pekat på inte har åtgärdats, alla aktörer på alla beslutsnivåer bär ansvar för att ha ignorerat äldreomsorgens behov under årtionden.

Äldreomsorgens tragedi i maktens centrum

Katastrofen i äldreomsorgen fick en huvudroll när partiledarna drabbade samman i årets första riksdagsdebatt.

Se upp för halka – det här kan du tänka på

Nu är det halt ute på många ställen i landet och det gäller att undvika att falla och slå sig.  Vi har sammanställt några artiklar om vilka skor och broddar som är bra att använda och även hur du kan träna att falla rätt.

Ingrid, 92, och hennes kompisar uttagna till Liljevalchs vårsalong

När pandemin slog till satte sju damer i åldrarna 80-92 år på ett seniorboende igång med att göra lapptäcken och textilcollage. Nu ska ett av deras verk ställas ut på Liljevalchs Vårsalong 2021.

Staten garanterar kostnader för biverkningar

Flera regioner klara med vaccinationerna på äldreboenden. Ersättning för eventuella biverkningar och kraftig ökning av antalet doser som kommer till Sverige. Det var några av beskeden som lämnades på en pressträff på onsdagen.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Bohusdistriktet

Optikkällaren

ELON Mölnlycke

Bejer byggvaror

Dagbio våren 2018

Aktuella kampanjer från vårt förbund