Senaste nytt / nyhetsarkiv

ÄNTLIGEN: "Smittad av Hybris" nyårsrevy på Wendelsberg

Efter en lång väntan är det äntligen dags för premiären av årets Wendelsbergsrevy! Och i år ser allt lite annorlunda ut…Läs mer nedan.

Förbunds- och riksmästerskap i orientering i Örnsköldsvik den 1-2 september

SPF Seniorerna Örnsköldsvik och PRO Domsjö tillsammans med OK Nolaskogsarna bjuder in till orientering i Örnsköldsvik. Läs mer nedan om inbjudan till orientering, samt till Golf, Boule Bowling, Bordtennis, Hjärnkoll, Mattcurling och Bridge.

En utsträckt hand..., 2:a upplagan ute nu!

Vid månadsmötet i januari föreläste Johan Sundeen om Birger Forell. "Ett givande föredrag om en besjälad människas insats för sina medmänniskor... Ett välkommet och tänkvärt föredrag" skrev Gunnar Jernström om föredraget. Nu är boken tillgänglig. Läs mer nedan.

2021-06-10 Månadsmöte med Swingwarz

"ÄNTLIGEN", sa Bill. "SOM VI VÄNTAT", sa Bull.

SPF:s Förbundsmästerskap i golf 2021, 19-20 augusti

Du är härmed inbjuden till Förbundsmästerskapet i golf som spelas 19-20 augusti 2021. Tävlingen spelas på två olika banor, Nacka och Ingarö (Ängsbanan). Restid mellan banorna 17 min. Läs mer nedan.

Arbetet för att lindra ofrivillig ensamhet inom SPF Seniorerna

Med ett mycket tungt år bakom oss är det viktigare än någonsin att göra allt vi kan för att motverka ofrivillig ensamhet och social isolering. På förbundets hemsida framgår vilka hjälpmedel som står till buds. Läs mer nedan.

Månadsmöte den 10 juni kl. 14.30, på terrassen, Mölnlycke kulturhus.

Vi firar med Swingwarz eminenta kvintett, som spelar glad musik och det blir tillfälle till allsång. Fika inhandlas på Kulturhusets café 14.30 - 15.00 och intages på terrassen. Se mer nedan.

Negar Zarassi i Riksteaterns "Voices of Change"

Varsågod, ett smakprov på vad vi kommer att få höra på månadsmötet i januari 2022! Se mer nedan.

HÖRNAN, nytt inlägg: ”BAMSE, SKÖNA BILDER OCH TEXTER”

21/6 BAMSE, SKÖNA BILDER OCH TEXTER, 11/6 FREDAG: AGE IS BUT A NUMBER och ”GO MORR´ON, TRÄDGÅRDSMÄSTAR´N”,  8/6 TACK IGEN, 6/6 FÅNGAD I FLYKTEN..., 4/6 FREDAG: FOTARBETE, 1/6 GRACIÖST VACKER, 28/5 FREDAG: HÄLSA OCH RIKEDOM och GOTT I SOLEN,…. Gå vidare på länk nedan.

2012-05-26, 27 Golfresa till Wiredaholm

Under onsdagen när Stockholm dränktes i ett intensivt regnoväder spelade några glada Vintergäckare torrskodda på Wiredaholm. Torsdagen blev något fuktig. Se mer nedan.

Livet är en tävling

Under hösten räknar förbundet med att det ska gå att arrangera de olika förbundsmästerskapen. Läs mer på länk nedan.

Blåsmusikens dag den 22 maj

Landvetter kulturhus uppmärksammar Blåsmusikens med sköna låtar framförda av Lillsextetten - en coronaanpassad version av Storsextetten.

2021-05-20 Månadsmöte med David Anthin och Martin Bagge, "Evert Taube i Trubadurien"

"Jag ansåg och anser fortfarande att vackrare italienska aldrig skrivits på svenska". (Jan Olof Ullén om Evert Taubes översättningar)

”Det är den bästa dan på hela veckan – det är att träffa gänget”.

Boulespel utomhus var det första ”frihetstecknet”, efter alla Coronarestriktionerna. Ove Sjöstrand tillbringade en förmiddag i maj med Vintergäckens boulespelare.

TYVÄRR! Vårträff i det fria tisdag den 18 maj vid Massetjärn inställd pga mötesrestriktioner.

De lättnader i mötesrestriktionerna vi alla hoppats på blev inte av. Nu chansar vi på att vi skall kunna träffas den 10 juni vid Finnsjögården i stället.

KÖRSBÄRSPARADISET VÄSTER OM BILLINGEN

Valle är ett område som ligger på den västra sidan av platåberget Billingen. Det utgörs av ett böljande landskap med rullande kullar och vacker grönska. Här exploderar varje år tusentals vilda körsbärsträd i en underbar blomsterprakt. Läs mer nedan.

SPF Seniorernas Folkhälsovecka äger rum 17-21 maj

För första gången genomför förbundet nu en gemensam folkhälsovecka. Följ ett fullspäckat föreläsningsprogram. Och deltag i "Nationell stegtävling". Läs mer nedan.

Varför inte månadsmöte i Falun?

SPF Falun anlitade SPOTNIX på månadsmötet i maj. Har du någon att dansa med, så rulla bort mattorna och tag på dansskorna. Här blir det låtar från den tid då livet var en fest.

"vid förti jämt är man ett skämt", sjöng Hasse och Tage för femtio år sedan

Forskarna är förvånade över att arbetssökande redan från 40-års ålder ratas. ”Det handlar uppenbarligen inte om att vara äldre utan om att INTE vara ung,” säger Stefan Eriksson. Läs mer nedan.

Månadsmöte torsdag den 20 maj kl. 15.30.  "Evert Taube i Trubadurien"

David Anthin och Martin Bagge framför ett specialkomponerat program. Gruppmejl med länk kommer att skickas ut 19 maj. Ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Se mer nedan.