Senaste nytt / nyhetsarkiv

HÖRNAN, nytt inlägg: "ÖNSKELISTA 22/9"

22/9, ÖNSKELISTA 22/9, 17/9, MEDAN VI SOVER…, 16/9 ATT HÅLLA TUNGAN RÄTT I MUN, 11/9, MÖLNLYCKE PENSIONÄRSKAPELL. Gå vidare på länk nedan.

Golfresa till Lycke den 16 september

Trots pandemins begränsningar kunde en golfresa till Lycke genomföras, meddelar Anders Hultin.

Bra och dåliga nyheter

Läs mer nedan.

Välkommen till Vintergäckens månadsmöte torsdagen 15 okt kl. 15.30 i Kulturhuset Mölnlycke

Vi har bokat Kulturhusets biosalong, där vi kan samlas på coronasäkert avstånd. Max 50 platser i dagsläget, först till kvarn gäller! Läs mer nedan.

Bokmässan 24-27 september – en fullspäckad bokfest i digitalt format.

För första gången på trettiofem år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras i fysisk form. I digitalt format besöker man istället i år Bokmässan den 24–27 september 2020 genom Bildningshubben och Litteraturfestivalen, kostnadsfritt på Bokmässan Play! Läs mer nedan.

Härryda kommun: Träffarna för äldre har öppnat igen - välkommen!

Härryda kommuns träffar i Hindås, Hällingsjö, Landvetter, Mölnlycke och Rävlanda har varit stängda sedan 17 mars på grund av coronapandemin. Med stöd av myndigheterna samt riktlinjer som alla deltagare måste följa, startar träffarna upp igen, om än i begränsad omfattning. Läs mer nedan.

Härryda kommun: Digital medarbetare svarar på enkla frågor

Nu blir Härryda kommun tillgänglig dygnet runt. Med chattboten Kommun-Kim får allmänheten ytterligare en informationsväg till Härryda kommun. Läs mer på länk nedan.

"Inte ensam", nystart den 17 september

Det gemensamma projektet, mellan riksorganisationerna PRO, SKPF och SPF seniorerna för att minska ensamheten bland äldre, tar nya tag. Med anledning av pandemin har det nu en ökad aktualitet. Tag del för att lära dig mer om projektet samt om hur webbseminarier går till. Läs mer nedan.

CORONANS ÅR 2020 – SKRIV DIN BERÄTTELSE! Sista inlämningsdag är 1 oktober

"Inte ensam", som är ett gemensamt projekt mellan riksorganisationerna PRO, SKPF och SPF, inbjuder till en skrivuppmaning till alla som vill berätta om vad som hände under den tid som så genomgripande förändrade vår tillvaro. Läs mer nedan.

Härryda kommun: Information med anledning av coronapandemin, uppdat. 2020-08-27

Härryda kommun publicerar regelbundet nyheter och information på kommunens webbplats, om hur verksamheterna anpassar sitt arbete till rådande läge och rekommendationer från exempelvis Folkhälsomyndigheten. Samlad information om kommunens arbete utifrån coronapandemin, se mer nedan.

Seniorens Svenska hälsoresa med Sofia Åhman: Ny chans 31/10 - 4/11!

På underbara Selma Spa i Värmland får du njuta av fem fullmatade dagar med allas vår gympainstruktör Sofia Åhman. Upplev härlig inspiration och träning i vackra omgivningar och ett besök på Selma Lagerlöfs Mårbacka. Senior power! Läs mer nedan!

Golfresa till Lycke GK den 16 september

Anmälan senast 10 september. Resa sker med egen bil.

Härryda kommun: Varning för samtal om brandskydd och ventilation

Kommunens kontaktcenter har fått ett flertal samtal från invånare som berättar att de blivit uppringda av personer som uppger sig erbjuda kontroll av brandskydd eller ventilation. Några har uppfattat att den som ringt säger sig arbeta på uppdrag av kommunen. Detta stämmer i så fall inte. Härryda kommun har inga upphandlade entreprenörer som jobbar uppsökande på det viset. Läs mer nedan.

Härryda kommun: Anhörigstödets höstprogram, kompletterat

Anhörigstödet är till för att underlätta för dig som stödjer, hjälper eller vårdar en person i din närhet som är långvarigt sjuk, äldre eller har en funktionsnedsättning. Din närstående kan vara en familjemedlem, släkting, granne eller vän. Covid påverkar såklart också anhörigstödets verksamhet. Se nedan vilka aktiviteter som erbjuds.

Härryda kommun: Säg vad du tycker!

Under hösten får 1 200 slumpmässigt utvalda kommuninvånare möjlighet att tycka till om hur det är att bo och leva i Härryda. Får du chansen, så svara! Om du inte får frågan, så framför dina synpunkter på vad som kan förbättra livet för oss pensionärer, till någon av Vintergäckens representanter i KPR (Kommunens pensionärsråd). Se nedan.

Program hösten 2020

Sedan programmet planerats och gått i tryck, har vi tyvärr tvingats inse att verkligheten inte utvecklats till vår favör. Detta innebär att vi under hösten tvingats ställa in ett stort antal aktiviteter. Var vänlig kolla med "Kalender" och "Kursverksamhet", nedan, då beslut om genomförande fattas efterhand.

Rekommendation till SPF Seniorernas föreningar och distrikt om möten hösten 2020

"Möten inomhus rekommenderas inte generellt av Folkhälsomyndigheten. SPF Seniorernas förbund rekommenderar att ni enbart i undantagsfall genomför möten inomhus, och då i mindre grupper med gott om utrymme. Vi avråder helt från aktiviteter som till exempel bridge, schack och andra kort- och brädspel där deltagarna sitter relativt nära varandra och rör vid samma saker". Vintergäckens styrelse kommer att analysera dessa rekomendationer och återkommer i slutet av augusti.

Äldreforskaren: ”Vi skyddar dem till döds”

Besöksförbudet på äldreboenden måste ses över. Det menar äldreforskaren Ingmar Skoog. – Finns det överhuvudtaget någon forskning som handlar om hur mycket en 82-årig anhörig som håller sig isolerad och följer föreskrifter kan smitta sin 90-årige man? Skriver han i Aftonbladet.

Härryda kommun: Kartläggning av friluftsvanor och vistelse i naturen under pandemin

Som en effekt av Coronautvecklingen finns indikationer på ett ökat intresse för friluftsluftsliv och vistelse i naturen. Denna studie undersöker därför friluftsvanor och vistelser i naturen under en tid präglad av Coronapandemin, en situation vi inte befunnit oss i tidigare. Hjälp forskarna, läs mer nedan.

Bingo? Ja! Utomhus? Ja!

Härryda kommun: Gör som Ann-Marie och andra promenadsugna i coronatider. Delta i promenadbingon runt vackra Massetjärn i Mölnlycke. Varje fredag mellan klockan 11 och 12 kan du köpa din bricka (10 kr) utanför kulturhuset och gå den fina slingan. Bingo = pris. Trevlig helg!