Senaste nytt / nyhetsarkiv

2021-12-02 Välbesökt Musikcafé

Swingwarz bjöd på sista Musikcaféet för detta år inför en månghövdad församling. Ett stort tack för alla "goa låtar" som glatt oss och skapat minnen.

Långenäsvägen avstängd på dagtid den 8 och 9 december

På onsdag den 8 december och torsdag den 9 december kommer Långenäsvägen delvis vara avstängd mellan klockan 09.00 – 15.00. Det innebär att trafiken kommer ledas om via Bruksgatan. Läs mer nedan.

NU KRÄVS: Covidbevis = Covidpass = Vaccinationsbevis = Vaccination certificate

Har du problem med att få in Covidbeviset i din telefon? Passa på att gå på kommunens IT-träffar. Nu närmast i Mölnlycke bibliotek den 1 december kl 15.00 (Blå salen). Läs mer nedan.

Julkonsert torsdag den 16 dec. kl 19.00 i Härryda kyrka

Mölnlycke Blåsorkester inbjuder till Julkonsert i Härryda Kyrka. Sångsolist är skönsjungande Stina Klintbom. Fri entré. Coronapass erfordras. VÄLKOMNA!

Träffpunkt för Vintergäckare

Tycker du om att sticka, virka, brodera, sy lapptäcken, tillverka egna kort med t.ex. scrapbooking eller kanske något helt annat pyssel? Och samtidigt träffa andra och fika och prata? Läs mer nedan.

ÄNTLIGEN - Wendelsbergs Nyårsrevy 2022

Wendelsbergs skolscen presenterar 2022 års nyårsrevy – Äntligen! Premiär blir det fredagen den 14 januari och den pågår torsdag till söndag fram till den 12 februari. För biljetter kolla nedan.

Varför mår vi så dåligt, när vi har det så bra?

Anders Hansen är tillbaka med en ny bok om hjärnan, där han reder ut frågan i rubriken. Han ger också åtta hälsotips. Vi känner igen dem, men de tål att upprepas. (Punkt 5 ger mig dåligt samvete). Läs mer nedan.

Ingmar Skoog föreläser om äldre och ensamhet

På månadsmötet den 16/11 presenterade sig Eva Andersson, Monika Green, Gunilla Persson och Katarina Pettersson. De ingår i Vintergäckens "Omsorgsgrupp" och brinner för att ta sig an uppgiften att, om möjligt, minska den ofrivilliga ensamhet, som finns bland våra medlemmar. Men de behöver hjälp med att nå de utsatta. Läs mer nedan.

HÖRNAN, nytt inlägg: ”FREDAG: BRA KARL REDER SIG SJÄLV. ”

3/12 FREDAG: BRA KARL REDER SIG SJÄLV., 26/11 FREDAG: ”JAG HAR RÄTT! –, 25/11 ”GRÄNSLÖS TUR”, 23/11 FREDRIKSSON?, 19/11 FREDAG: PERSPEKTIV, …. Gå vidare på länk nedan.

Månadsmöte tordag den 16 december kl. 16.00 (OBS!) i Hulebäcksgymnasiet

Vi får besök av Hulebäcksgymnasiets luciakör. De som varit med tidigare vet att vi får höra underbar stämsång av de traditionella julsångerna, ofta med en nyskapande knorr. Anmälan önskas senast 11 december. Vaccinationsbevis krävs.

2021-11-19 Föredrag av Carl Follin

"Det var ett synnerligen intressant föredrag, väl framfört och med trevligt bildmaterial, inte minst av människor i vardagens händelser", skriver Gunnar Jernström. Läs mer nedan.

2021-11-18 Månadsmöte med Ewa-Gun Westford

Ewa-Gun Westford berättade om sitt liv som polis och privatperson. "Sällan har det väl skrattats så mycket på ett månadsmöte samtidigt som eftertanken stundom insåg att polisyrket ibland kan ha sina nog så mörka stunder" - skriver Claes Green. Läs mer nedan.

Studiebesök på Liseberg den 27 januari

Vi får höra om Jubileumsutställningen 1923 och om Lisebergs utveckling till i dag. Platser kvar!

2021-11-11 Besök på Göteborgs modelljärnvägssällskap

Ett fyrtiotal medlemmar hade tagit sig ut till Lindholmen. För ovanlighets skull var det flest pojkar i församlingen. Och de blev inte besvikna. Se Ove Sjöstrands bilder nedan.

2021-11-10 IT-träffarna har startat igen efter pandemin.

Nio kunskapstörstande seniorer besökte den första IT-träffen i Mölnlycke kulturhus den 10 november! Missa inte möjligheten att uppsöka IT-träffarna och ställa dina frågor! Mer info nedan.

Publicering av bilder på hemsidan och sociala medier. "Intresseavvägning"

Enligt GDPR har var och en rätt till sina personuppgifter. En bild kan vara en personuppgift. Som förening har vi rätt att under vissa omständigheter publicera bilder för att informera om föreningens verksamhet. Läs mer nedan.

2021-11-10 WWW (World Wide Whisky) på Bolåsa Värdshus

Anders Söderholm lotsade oss jorden runt och bjöd därefter på en fantastisk måltid.

2021-11-09 Musikcafé

Inför ett 40-tal personer avslutade Swingwarz dagens Musikcafé med  "We'll meet again". Samma tid, samma plats den 2 december blir det ett återseende.

2021-11-06 Färgklickarnas utställning avslutad

Utställningen är nu avslutad. Många besökare har stannat till och beskådat tavlorna. Ett flertal konstverk har sålts, till glädje för konstnär och köpare. Se mer nedan.

IT-träffarna på biblioteken startar om. Där kan du få hjälp med it-teknik!

Vill du veta mer om datorer, internet, surfplattor och smarta mobiler? Eller är det någon annan teknisk funktion som du behöver hjälp med? Välkommen till våra it-träffar på biblioteken. Härryda kommun i samarbete med SPF Vintergäcken. Läs mer nedan.