Senaste nytt / nyhetsarkiv

Wendelsbergsrevyn ger SKOJA BARA, boka nu.

Denna tvåaktare är fullspäckad med skönsång, dans och sketcher där vi skojar om året som varit. För rabatt, boka din biljett nu enligt nedan. Ange medlemskap i VINTERGÄCKEN!

Konstskaparna, 2019

Vintergäcken har två konstgrupper, KONSTSKAPARNA och FÄRGKLICKARNA. Båda har under november haft utställning på biblioteket. Läs Inger Hutts och Ove Sjöstrands referat om KONSTSKAPARNA. Blir du intresserad av att delta i gruppens verksamhet finns ett par platser lediga.

Negar Zarassi sjunger i Trollhättan den 7 december kl 15.00

För oss som gillar Nergar Zarassi är inte Trollhättan för långt bort för att lyssna på JULGLÄDJE. Konsert med sopranen Negar pianisten, Lowe Pettersson, Trollhättans kammarkör! Läs mer nedan.

Vintergäckens mesta folkbildare

Carl Wilhelm Bagge och Birgitta Loftäng är två levande legender inom Vintergäcken. De kan inte överskattas för sin betydelse för föreningens utveckling. Läs Ove Sjöstrands kärleksfulla och initierade krönika nedan.

Wallenstam informerar, Nyhetsbrev Mölnlycke Fabriker, november, PÅMINNELSE OM ELAVBROTT 1/12

Brandlarmskontroll, torsdag den 28 november. El-avbrott den 1 december och flytt av parkering den 2 december.

Avsnitt 32 med Fredrik von Platen, om bostäder för seniorer

Det här avsnittet av Seniorpodden handlar om att det behövs många fler bostäder anpassade för seniorer, och vad som kan göras för att förbättra situationen. Frågan är aktuell i vår kommun och avhandlas i Kommunens Pensionärsråd (KPR).

Major Swing, Kulturhuset, fredag den 20 december kl. 18.00

Efter succén med Anna Bromee får vi nu höra Major Swing. De spelar härligt svängig musik i gypsyjazztraditionen. Från låtar av eldig uptempokaraktär till smäktande ballader! Till exempel, All Of Me, Limehouse Blues, Minor Swing, Nuages, Misty. Gruppen består av de bästa musikanter som går att uppbringa. Gläd någon vän med att bjuda på denna konsert.

Smoke Rings Tomtestorband i Nordstan den 14/12 kl. 16.00

Ny chans att lyssna på storband gratis.

2019-11-23. Anna Bromee, "En Frida för själen"

Anna Bromee tog oss med genom livet, Anni-Frid Lyngstads och Annas eget. Många av oss påmindes säkert om motsvarande skeenden i våra egna liv. Riktigt gripande blev det när hon berättade... Läs Britt-Marie Wiezells referat nedan. (Och hälsing ifrån Anna till oss alla).

2019-11-21. Månadsmöte med Niclas Carlsson

Det blev en budkamp om att ha minst poäng, men en enkel kamp för det segrande laget, som bara missade att Tina Turners riktiga namn var Anna Mae Bullock. Något laget aldrig glömmer. Ja inte vi andra heller förresten.

Anna Bromee, Kulturhuset, lördag den 23 november kl. 18.00. OBS! Flyer för utskrift, se under bild.

NU NÄRMAR DET SIG. Missa inte detta tillfälle att må bra med vänner och Anna Broome! Skriv ut flyern och dela med dig till någon vän eller bekant.

Vad får vi för medlemsavgiften?

Utan att använda svordomar, så går huvuddelen av medlemsavgiften till Förbundet. Klicka därför på "FÖRBUNDET" (startsidan "Senaste Nytt") så får du en uppfattning av vad som händer. Kan du inte vänta på papperstidningen Senioren, så klicka på "SENIOREN", så får du innehållet när det är nytt.

Julbord och Luciafirande på Bolåsa onsdag den 11 december kl. 15. FULLTECKNAT!

Nu är det helt klart med det traditionella julbordet och underhållning med elever från Hulebäcksgymnasiet. Vi börjar vid ca kl. 15.00 med glögg och pepparkaka. Kostnad 300 kr. Max 52 personer. Anmälan på kölista för eventuella återbud är möjligt.

2019-10-23 och -29. Besök på Sveriges Radio i Göteborg

Av 80 intresserade fick vi bara tillfälle att göra två besök med vardera 20 personer. Tyvärr kan SR inte erbjuda ytterligare besök inom överskådlig tid. Grattis till de som kom med. Vi övriga får tills vidare hålla till godo med Bengt Hellkvists referat nedan.

2019-11-15, LIVSVIKTIGT: "30 - 2 - mitt på"

Föreläsaren Lullan Backman, redogjorde på ett mycket pedagogiskt och tydligt sätt hur vi skall bete oss om vi misstänker egen hjärtinfarkt, om vi misstänker att en medmänniska drabbats av infarkt eller hjärtstopp, eller om barn har andningssvårigheter och/eller har satt i halsen.

2019-11-14, Besök på Valand med föredrag: "Som superkargör på Götheborg"

58 medlemmar fick en intressant eftermiddag med en orientering om detaljplanearbetet då Göteborg växte utanför vallgraven, om "Det lysande sällskapet Par Bricole" från 1700-talet till i dag, samt en engagerande beskrivning av Ostindiefararen Götheborgs resa till Kina.

Mölnlycke Blåsorkester, torsdag den 5 dec. kl 19.00, Härryda kyrka

Mölnlycke Blåsorkester bjuder på JULKONSERT i Härryda kyrka. Fri entré.

Trio Mediaeval sjunger i Hagakyrkan, fredag den 29 nov. kl. 19.00

"Aquilonis - en musikalisk resa från Island till Medelhavet via de skandinaviska och engelska kusterna". Musik med Mölnlyckeanknytning. Fri entré.

Färgklickarna har utställning till den 23 november på Mölnlycke bibliotek, Konstgången

Passa på att se verk av Ann-Christin Törnqvist, Barbro Marin, Berit Blad, Britt Lundqvist, Elisabeth Olofsson, Irma Roos, Vivianne Astor och Yvonne Alvin.

Konstskaparna har utställning till den 30 november på Mölnlycke bibliotek.

Passa på att titta på akvareller av Inger Buhr Hatt, Eva Karlsson, Yvonne Petersson, Birgitta Svensson, Britt-Marie Setterstig och Kerstin Winberg.