Senaste nytt / nyhetsarkiv

HÖRNAN, nytt inlägg: "65 !? VAD HÄNDE? ”

30/9, 65 !? VAD HÄNDE?, 26/9 KONSTRUNDA: 1-2 OKTOBER , 23/9 FREDAG: FN:S GLOBALA MÅL, 21/9 VÄRLDENS BARN 2022, 16/9 FREDAG: BRUSH UP YOUR ENGLISH, 9/9 FREDAG: QUEEN’S TRADEMARK, 26/8 RESA PÅ DALSLANDS KANAL …. Gå vidare på länk nedan.

Den 11 och 14 oktober: INTERNETSTIFTELSEN sänder  intressanta webinar

Den 11 oktober släpps årets upplaga av undersökningen Svenskarna och internet, och du är varmt välkommen att delta digitalt vid lanseringen. Den 14 oktober anordnar Internetstiftelsen en kostnadsfri förmiddag med föreläsningar där kunniga talare lär ut hur man undviker bedragare i mejl och på sociala medier Läs mer nedan,

Härryda kommun: Öppet hus på seniorträffarna 3-7 oktober

3-7 oktober är det öppet hus på seniorträffarna i Mölnlycke, Landvetter, Hindås och Hällingsjö. Du som aldrig besökt våra träffar, men anar att du skulle må bra av lite gemenskap under kravlösa former, är extra välkommen. Vi bjuder på kaffe och kanelbullar. Läs mer på länk nedan.

Föredrag den 28 oktober, "Pixbo herrgård och samhälle del 2" av Marie Hurtig

Vid Maries föredrag i februari kom vi fram till början av förra seklet. Vi ser med spänning och förtjusning fram emot en fortsättning av utvecklingen i Pixbo. Läs mer nedan.

Månadsmöte den 20 oktober kl. 15.30 i Hulebäck. Ulf Magnusson visar bilder

"Vi ska köpa vingar för pengarna, och flyga ut över ängarna!" Med Ulf Magnusson som pilot gör vi en rundresa över Västsverige i somriga miljöer. Vi får se Göteborg, skärgården och många andra platser från ovan. Läs mer nedan.

HEMTJÄNSTINDEX, inbjudan till att delta i ett Webbinarium, torsdag den 13 oktober 11-13

I det här webbinariet får du som medlem veta mer om vad Hemtjänstindex är, på vilket sätt Hemtjänstindex kan bidra till att öka kvaliteten i hemtjänsten i din kommun och varför detta är ett viktigt projekt för SPF Seniorerna.

FÄRGKLICKARNA: Vernissage den 1 oktober, Mölnlycke kulturhus

En av Vintergäckens målargrupper FÄRGKLICKARNA, har vernissage lördag den 1 oktober kl. 12-14 i KONSTGÅNGEN. Utställningen fortgår till den 15 oktober. Tider och samarbetspartners, se poster nedan.

KONSTRIKETS KONSTRUNDA: 1-2 OKTOBER KL 11-17

Maria Ulfvin Larsson meddelar att helgen den 1-2 oktober blir en högtidsstund för konstälskare och för konstnärer. 92 konstnärer öppnar sina ateljéer för konstvandringar och för vernissager! Läs mer på länk nedan.

Studiekommittén – gediget arbete bakom kulisserna

Med över 20 kurser/cirklar är studieverksamheten det som engagerar flest medlemmar under längst tid. Britt-Marie Wiezell har på nära håll observerat Studiekommitténs arbete, ett arbete vars omfattning inte framgår av av de två A4-sidorna det är sammanfattat på. Läs mer nedan.

Boka in söndag den 20 november kl. 18.30 SUPERKONSERT på Råda Rum

Leif Allvin har bokat in Gentlemen and Gangsters och Smoke Rings Sisters för ett program med Povel Ramels musik till underbart swingkomp. Läs mer nedan.

Se över hemberedskapen för din egen och andras skull

Per Mood, säkerhetschef i Härryda kommun: "Ju fler som kan ta hand om sig själva i några dygn, desto större möjligheter har vi att gemensamt klara en kris. – Den som har vatten, mat och alternativa ljus- och värmekällor hemma, kan också hjälp andra i ett nödläge". Läs mer nedan.

3 december: Yeah! Yeah! Yeah! Kulturhuset Mölnlycke

Yeah! Yeah! Yeah! Den bejublade föreställningen på Stadsteatern kommer nu på en scen när dig. Kulturhuset i Mölnlycke. Läs mer nedan.

2022-09-23 Föredrag av Karl Kardos

Gunnar Jernström: "Det var en stund som gav anledning till eftertanke om vår egen syn på omvärlden och hur vi själva tänker och handlar. Karl Kardos berättelse var mycket tänkvärd." Läs mer nedan.

Värvningstävling för hela förbundet!

I dag kan vi läsa på Bohusdistriktets hemsida (till höger på vår sida) om en värvningskampanj för hela förbundet. Tävlingar med prispengar inom distrikt och inom hela förbundet för mest effektiv värvning. I värvningstävlingen finns det också möjlighet för en enskild medlem att vinna en resa! Mer information på länk nedan!

29 september, Isabella Lundgren: Ovan regnbågen - Judy Garland 100 år, Kungsbacka Teater

Det är en hyllningskonsert, men också en berättelse om framgångens baksidor och om musikens kraft – den som kan lindra ensamheten även när regnbågen och glittret tycks långt borta. Det är människan och inte ikonen vi hör i Judy Garlands sång; hon som upplevde både himmel och helvete. Läs mer nedan

SeniorNet Studera: För dig som vill bli mer hemma i den digitala världen

Välkommen till SeniorNet Swedens studieportal. Här finns information och tips för alla, från digitala nybörjare till erfarna nätsurfare och kurshandledare. Lär dig i din egen takt med SeniorNet Studera! Läs mer nedan.

Söndag den 9 oktober kl. 15.00 i Härryda kyrka: Ny chans att lyssna på  Emelie och Rikard

Emelie Sundborn och Rikard Flink bjuder på musik av Evert Taube samt lovsång i finstämda duetter till ackompanjemang av Gustaf Malmsten. Läs mer nedan.

2022-09-15 Månadsmöte med Emelie Sundborn, Rikard Flink och Anders Kwarnmark

Claes Green: Och vilken fin musikstund det blev! De olika numren presenterades frimodigt och opretentiöst så att vi kände oss väl insatta i vad det handlade om. Vi tackar för en synnerligen trivsam stund i vårt fina församlingshem! Läs mer nedan.

2022-09-13 Resa till Grimeton Radiostation och Ästad Vingård

En resa som berikade deltagarnas kunskaper om sekelgammal kommunikationsteknik och om millenniegammal vinframställning i modern svensk tappning. Tillsammans med god mat och en promenad i höstvädret. Läs mer i Leif Allvins reportage nedan.

Föredrag av Karl Kardos fredag den 23 september, kl. 13.15, Röda Rummet

"Det är en konstig känsla att i ett krig dels vilja döda sina motståndare samtidigt som man tycker synd om dem. Så var det för mig i Budapest 1956, när vi försökte bli av med den sovjetryska ockupationen". Läs mer nedan.