Senaste nytt / nyhetsarkiv

Smoke Rings Big Band, i Nordstan, söndag den 24 november kl 14 - 15

Kan det bli bättre? Härlig musik gratis!

Julkonsert, Kungsbacka Teater, lördag den 7 december kl 18.00

Föreningen JAZZ & BLUES I KUNGSBACKA presenterar Thomas Peterson, Caroline Wennergren och Margaretha Evmark med One More Time Big Band, Vokalensemblen Goda Hopp och BluesNow-Soul Experience.

Jan Allan och Mölnlycke Storband, Kulturhuset

Lördagen den 26 oktober kl.18.00 bjuder Mölnlycke Storband på storfrämmande. Tillsammans med den legendariske trumpetaren Jan Allan, känd för sin personliga ton och sitt vackra melodispel, tar vi en resa genom svensk jazzhistoria.

Var varsam och var vaksam, men var inte rädd!

...var Lars Sundlings budskap på fredagens föredrag i Fabriken. Och med oss fick vi uppmaningen att inte vara rädda för att använda internet, samt många tips på hur vi kan vara goda konsumenter.

Månadsmöte 17 oktober, med Adam Cwejman

Adam Cwejman, som vill vara positiv och vill tro på Göteborg, kunde ändå inte låta bli att oroa sig över obegripliga beslut (som inte bottnar i någon ond vilja, utan "bara blir så"). Utvecklingen med segregation, våld och utflyttning till kranskommunerna ger också Göteborg en ekonomiskt besvärlig situation.

FAVORIT I REPRIS: Faran stiger när mörkret faller -

- Reflexera på det

Storsextetten spelar i Trappan, Landvetter kulturhus,  lördag 9 nov. kl. 12.30

Den nio musiker stora Storsextetten bjuder på härlig brunns- (bruks-) musik i trappan. GGP! (= Gratis Glädjepiller)

Falkenbergsrevyn fredag 31/1 2020

Snart är det dags för en ny hårresande härlig föreställning i Falkenberg med Hela Sveriges Nyårsrevy. Förra året tog alla biljetterna slut och redan är över 15 000 biljetter sålda. Vi har några platser kvar i bussen! Läs mer nedan.

”Balansera mera” – för att förhindra fallolyckor

"Rörelse, motion och balansträning är viktigt för både kroppen och knoppen. Det är aldrig för sent och även den lilla träningen gör skillnad", säger Kristin Hansson, fritidsassistent och samordnare på Härryda kommuns hälsofrämjande enhet. En massa bra länkar också i SENIORBLADET NR 8, se nedan.

Mölnlycke Bio

Oktoberprogrammet

Alla Tiders Storband, Kungälv den 7 november.

För alla oss som gillar storband! SPF anordnar en konsert med Tranemo Storband, med titeln: EN HYLLNING TILL STORBAND OCH DESS ARTISTER GENOM ALLA TIDER. Läs mer nedan.

Opus -83 med Negar Zarassi, 27 oktober i Kungälv

För oss som blir glada av att lyssna på Negar Zarassi och Opus -83! Den 27 oktober är det Höstkonsert i Kungälv. Du har väl inte glömt köpa biljetter? Se mer nedan.

Berlinresan 2-6 oktober 2019, dagbok

Dagboken publicerades på Facebook successivt under resan. På begäran finns den nu också här på hemsidan. Med några kompletteringar. En oerhört lärorik och intressant resa. Och ändå, bara ett skrap på ytan.

Wallenstam informerar, Nyhetsbrev Mölnlycke Fabriker, oktober

Pågående arbeten Mölnlycke Fabriker, Food Factorys nya ägare

Nostalgikväll igen den 11 oktober på Bolåsa

Missade du vårens omåttligt populära bildvisningar, så får du nu en ny chans. Se mer nedan.

Månadsmöte, 17 oktober kl. 15.30, Hulebäcksgymnasiet.

Kom och lyssna på Adam Cwejman (politisk redaktör på GP) kåserar över ämnet " Göteborg och vad händer framgent ". Den som läser Cwejmans ledare i GP vet att han är en orädd journalist som inte backar för att skriva sanningar om våra makthavare i Göteborg. Avgift 60 kr, inklusive fika och chans på vinst i lotteriet. Inte medlem i Vintergäcken? Läs nedan!

Avresa till Berlin den 2 oktober

Kl. 04.15 går bussen från Mölnlycke Garden Center, för de som valt detta alternativ. Kl. 05.00 avgår Jörns buss till Berlin från Lisebergs parkering, Mölndalsvägen.

Benarebydagen, den 29 september är dagen med stort D!

Mellan kl. 11.00 - 16.00 har ni alla möjlighet att gå runt i vår vackra by och upptäcka ev. nya saker och människor. Mängder av spännande och roliga aktiviteter finns för hela familjen, tex tipspromenad, stand up paddle boards, prova på yoga, konstutställning, fotosamlingar, ölprovning m.m .

APP-APP-APP

Du har väl inte glömt att ladda ner SOS Alarms nya app. Med den kan du larma 112 och din position skickas automatiskt till larmcentralen. Det gör att hjälpen kan nå fram snabbare. Appen informerar också om olyckor i närheten och tipsar om krisberedskap. Läs mer nedan.

Besök på TJOLÖHOLM 25 september 2019

Magdalena Kasper gav oss en mycket uppskattad guidning på slottet och utställningen BOHEMIAN LUXURY – LIBERTY STYLE.