Senaste nytt / nyhetsarkiv

Inte ensam. Direktsänd avslutning 3 december kl 10-12

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade, även utanför våra organisationer. Läs mer nedan.

Hans Waldén, "Från Mölnlycke AB till Essity eller blöjans historia" den 26 november

Framför våra skärmar fick vi höra Hans Waldén berätta om UTVECKLING. En utveckling som berört alla Mölnlyckebor. Somliga på lite avstånd, men många har själva varit en aktiv del i den. Ett stort tack för ett intressant föredrag.

Nytt från SPF Seniorerna nr. 9, 2020

Rubriker: 1. "Pausa inomhusaktiviteter", 2. "Bostaden - en viktig fråga", 3. "Nyhet! Seniorhandboken", 4. "Vilka är våra medlemmar?", 5. "En hälsning från vår ordförande", 6. "Vi är mäktiga på Facebook"

Vi är alla en viktig pusselbit. Från SV:s inspirationsbroschyr.

Studieförbundet Vuxenskolan: Vi behöver alla hjälpas åt att minska smittspridningen. Och vi behöver också hjälpa varandra att må bra. Att starta en cirkel är ett sätt. Denna lista innehåller ännu fler aktiviteter som vi tror att vi alla kan må bättre av! Hur många kryss samlar du? Läs mer nedan!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner. Läs mer nedan.

Nya sätt att mötas. Här hittar du idéer!

I tider då "vi inte får göra någonting", kommer denna inspirationsskrift från Studieförbundet Vuxenskolan väl till pass. Läs mer nedan.

Härryda kommun, info 2020-11-20 till KPR m.fl.

"Under hösten och fram tills i dag (20 november) har vi inte haft någon bekräftad smitta av covid19 på äldreboenden och grupp- och servicebostäder eller inom hemtjänst och personlig assistans." Läs mer nedan.

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittoläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

VI KÖR IGEN! Anders fann felet!

Boka in torsdag den 26 november kl. 15.30 för att se och höra Hans Waldén berätta om Mölnlycke fabriker.

Intressepolitisk kurs "Seniorer mittemellan två val" den 16 december kl. 13.00

Ny chans att delta i den populära kursen, för att tillsammans arbeta för att förbättra äldres levnadsvillkor och delta i samhällsdebatten. Deltagandet är kostnadsfritt och kursen vänder sig till samtliga medlemmar. Läs mer nedan.

HÖRNAN, nytt inlägg: "LJUS OCH SKUGGA"

27/11 FREDAGSÖVNING, 24/11 LJUS OCH SKUGGA, 20/11 FREDAGGSFUNDERING, 19/11 NYA BILDER. Gå vidare på länk nedan.,

Är du förberedd?

Nu är det dags att plocka fram broschyren "OM KRISEN ELLER KRIGET KOMMER". För krisen kommer, det har våra kära politiker sett till. Kolla av checklistan, så att du har utrustning för att få information, att hålla värmen och att få i dig lite näring! Läs mer nedan.

Vi når nu 91% av våra medlemmar med ett enda gruppmejl

Ett stort tack till alla medlemmar som medverkat till att vi nu kan nå 91 % av medlemmarna per e-post. Vi jobbar vidare för att inte lämna de återstående medlemmarna utan tillgång till information om föreningens verksamhet.

VI FINNS DÄR DU FINNS

Lyssna gratis på musik från Konserthuset – när och var du vill. Konserter i världsklass med Kungliga Filharmonikerna, filmer för barn och mycket annat. Helt gratis, inget login behövs. Kolla länk nedan för program.

Håll i, håll ut och håll avstånd - så vänder vi det här.

Kurser och cirklar i Studieförbundet Vuxenskolans eller vår egen regi, som varit i gång i höst, är nu pausade till minst den 19 november. (Med vissa undantag enligt nedan). Månadsmötet den 19 november är inställt som allmänt möte, men kommer att sändas på internet. Se vidare nedan.

Föredrag NY TID: den 26 november, HEMIFRÅN

Månadsmötet med föredrag av Hans Waldén kommer att sändas via internet med början kl. 15.30. Du kommer att kunna se det på dator, I-Pad eller smartphone. Du kan också från dessa se det på din TV. Den 25 november kommer ett gruppmejl med instruktioner. Läs mer nedan.

Protestera mot järnvägssträckning norr om Finnsjögården! AVSLUTAD

Trafikverket tänker sig att dra järnvägen i ytläge genom Finnsjöterrängen mellan Vattenverket och Finnsjön. Detta vore fullständigt förödande för alla Mölnlyckebor som trivs med att motionera/vistas i Finnsjöterrängen och speciellt då naturligtvis merparten av oss Sjövallaiter / Vintergäckar. Läs Claes Greens inlägg nedan.

Så agerar Härryda kommun utifrån de skärpta råden

HK: Smittläget i Härryda kommun visar samma oroande tendens som i resten av Västra Götalandsregionen, där smittan ökat dramatiskt de senaste veckorna. Mellan vecka 42 och 43 fördubblades antalet smittade i regionen, från 706 till 1 371 personer. I Härryda kommun ökade antalet smittade från 17 till 37 under samma period*. Läs mer nedan.

Gör det enkelt att betala medlemsavgiften, betala med e-faktura.

Hjälp till att spara pengar år SPF Seniorerna, samtidigt som miljön mår bättre av att vi skickar ut så få pappersfakturor som möjligt. Alla banker klarar att hantera e-faktura via sina internetbanker. Nedan finns länkar till de större bankerna i Sverige. Anmäl dig före 20201231, för att få nästa års medlemsavgift via e-faktura.

Skärpta råd i Västra Götaland efter fördubbling av coronasmitta

Utvecklingen går åt fel håll i kampen mot covid-19. Sedan förra veckan har antalet konstaterat smittade av covid-19 nästan fördubblats i Västra Götaland. Nu måste vi verkligen hjälpas åt att stoppa smittspridningen igen, enligt Folkhälsomyndigheten och regionens smittskyddsläkare – som därför skärper råden för vår region.