Senaste nytt / nyhetsarkiv

SEMESTER PÅ SUDRET

22/7 SEMESTER PÅ SUDRET, 11/7 TORSDAG: TILL INGEN NYTTA???, 22/6 ??? VÄLJ RUBRIK SJÄLV..., Gå vidare på länk nedan.

En titt i arkivet: Motorerna

Föreningens funktionärer och kursledare driver verksamheten utan pekuniära ersättningar. Energin kommer från den egna tillfredsställelsen ”att vara behövd” och från uppmuntrande tillrop från de medlemmar som deltar i aktiviteterna. Som ett smörjmedel bjuder föreningen årligen på en funktionärsträff.

En titt i arkivet: Vinkunskap

Vinkulturen uppstod för ca 8000 år sedan, så här finns mycket att lära. Kursen blev en långkörare med Eva Hagberg som kursledare.

En titt i arkivet: Julstämning i Bohuslän

2019 uppmärksammade "SENIOREN" Vintergäckens intensiva julfirande. Och jultraditionerna sitter djupt med Lussefika på Finsjögården, Julbord på Bolåsa och Månadsmöten med välljudande Luciatåg.

En titt i arkivet: Kommunens Pensionärsråd (KPR)

KPR har en viktig roll att föra fram medlemmarnas intressen till kommunledningen. 2015 blev Birgitta Jernström Vintergäckens representant i KPR . Nuvarande INSTRUKTION FÖR PENSIONÄRSRÅDET antogs 2019. Birgitta väckte flera väsentliga frågor, varför det är intressant att ta fram några inlägg ur arkivet.

En titt i arkivet: Pubkvällar

Anders G Högmark kom med en idé om att Vintergäcken borde ordna pubkvällar. Styrelsen tyckte idén var jättebra och svarade Anders: "Kanon, fixa det du!" Flera trevliga pubkvällar blev det! Och, Anders, vi ser fram mot ännu fler!

En titt i arkivet: Kammarherre Lagerberg

Ett bestående minne från studiebesöken var när dåvarande "Friskvårdskommittén" (Läs Claes Green) bjöd på en underbar visning av Råda Säteri.

En titt i arkivet: Långresor

De olika resekommittéerna har i princip varje år ordnat en välorganiserad långresa. Några av resmålen, som till exempel resan Östersjön runt och resan till St. Petersburg, känns i dag "speciella". I arkivet finns några av resorna dokumenterade.

En titt i arkivet: Släktforskning

Sedan 2015 har Vintergäcken haft cirklar i släktforskning under ledning av Agneta Steffen. I programmet för hösten 2024 är det inte mindre än tre grupper som släktforskar. Nu också med Anitha Svantesson, som ledare.

En titt i arkivet: Musiklyssning (klassisk musik)

Parallellt med jazzlyssning har lyssning på klassisk musik varit väl så intensiv, med parallella cirklar. Från att ha varit ambulerande, har den nu kristalliserats till en grupp, som träffas regelbundet hemma hos Gunnar Häggström. Drivande från början var Göran Lagergréen och Marja Häggström.

En titt i arkivet: Dans

Under många år motionsdansades det flitigt bland Vintergäckens medlemmar. Dansen finns tyvärr inte längre på programmet, men finns det tillräckligt med intresserade dansare, så varför inte ta upp det igen?

En titt i arkivet: Vintergäckenlunch

Sedan november -22 har Britt-Marie Wiezell och Hans Larsson ordnat med gemensamma luncher på Food Factory. Ett mycket uppskattat initiativ för att öka gemenskapen och lära känna fler medlemmar. - Sedan starten har det hunnit bli ett tiotal luncher.

En titt i arkivet: Bridge

Den första noteringen i arkivet är från en nybörjarkurs 2009, med 16 deltagare. I dag har Vintergäcken fem aktiva grupper samt årligen en "Bridgeresa" till Bolåsa. Lägg därtill att många medlemmar dessutom spelar bridge i andra konstellationer.

PROMS 2024, Göteborgs konserthus, den 16 november kl. 15.00

Göteborg Symphonic Band bjuder återigen in till en oförglömlig upplevelse som på traditionsenligt vis bjuder på ”obligatoriska Proms-inslag”. - Gäster: Peter Johansson och Negar Zarassi.

Härryda kommun: Sommaraktiviteter

Nyhetsbrev om Hälsofrämjande enhetens sommaraktiviteter. - Träffpunkternas öppettider i sommar - Sommarbingo - Att göra i sommar - Tips för varma dagar - mm.mm.

En existentiell afton om AI, Råda Rum 17 september

En värld som arbetat i hundratals år med att avmystificera det mystiska, börjar nu om. För det som döljer sig i koden är redan för komplext för AI-utvecklarna att förstå. Vilket samhälle kommer det bädda för? När allt blir mystiskt för oss börjar vi utveckla nya teorier om vad som är ett medvetande, vem som styr – och vem som härskar.

2024-06-20 Musikcafé på Creperiet

"En härligt lagom varm och solig sommardag i den lummiga och blommande fina gamla Råda Säteri-miljön, bjöds idag på välkända Swingwarz musik... ...Så mysigt! Vilken njutbar avkoppling! Tack, härliga Swingwarz!" skriver Britt-Marie Wiezell nedan

En titt i arkivet: Leif Allvin et consortes

Leif Allvins aktiviteter utgör en stor del av arkivet, så var beredd på en tidsresa med många minnen under de 14 år som finns dokumenterade. Det blir inte en novell. Ej heller en roman. Nej det blir en romanserie i tio delar (tills vidare). - Trevlig sommarläsning.

99% chans till uppehåll! Musikcafé på Creperiet torsdag den 20 juni kl. 12 -14

En efterlängtad repris på förra årets succés. "Swingwarz eminent five kvintett" spelar i det fria vid Crêpe et Ciel, på Råda Säteri. Var och en inhandlar fika efter behag på Creperiet. Ingen kostnad i övrigt. Ta gärna med någon vän som ännu inte är med i Vintergäcken.

Onsdagen 28 augusti 2024 kl. 10:20 - c: a 13:30. Besök på Göteborgs Konserthus

Göteborgs Konserthus är mer än bara vackra konsertlokaler och foajéer. Följ med på en guidad tur och se vad som egentligen pågår bakom kulisserna. I priset ingår också lunch i restaurangen. - Betalning senast den 14 augusti - Max 25 personer