Senaste nytt / nyhetsarkiv

Kurser / cirklar, hösten 2019, UPPDATERAD!

Studiekommittén har överträffat sig själv! TJUGOSJU kurser/cirklar, TVÅHUNDRA kurstillfällen och 525 timmar! Totalt deltar medlemmarna med SEXTUSENFEMHUNDRA timmar. I utbudet finns konst, musik, litteratur, språk, natur, kortspel, stavgång, dans, dator o redigering, juridik och släktforskning. Bland annat. Läs mer under Aktiviteter / Kursverksamhet.

Major Swing, Kulturhuset, fredag den 20 december kl. 18.00

Major Swing spelar härligt svängig musik i gypsyjazztraditionen. Från låtar av eldig uptempokaraktär till smäktande ballader! Till exempel, All Of Me, Limehouse Blues, Minor Swing, Nuages, Misty. Detta är det bästa som går att uppbringa, heder åt evenemangskommittén.

Wallenstam informerar, 2019-06-17. Rökförbud.

2019-06-17 Rökning förbjuden i och kring våra fastigheter 2019-06-13 Härryda kommun påbörjar Wallenstam arena. Måndag den 17 juni startar lättare rivningsarbete i... Läs mer på länk nedan.

På kryss med Taube: "Den gröna vågen", sommaren 2019

I januari 2020 kommer Martin Bagge och David Anthin till Vintergäcken med programmet " På kryss med Taube". Redan i sommar finns möjlighet att se och höra dem inom närhåll. Se mer på postern nedan.

2019-06-13, Säsongsavslutning på Bolåsa

Traditionsenligt firade vi in sommaren på Bolåsa Värdshus. Och som vanligt bjöds vi på god mat och trevlig musik. Ett stort tack till Anders Söderholm, till Programgruppen och till Sven-Ingwars för denna trevliga avslutning på säsongen.

Föredrag hösten 2019

Höstens föredrag har tre angelägna ämnen. "Alla ska ha möjlighet att läsa!", "Är det svårt att vara konsument idag?", och "Hjärt/Lung-räddning (HLR) för alla". Läs mer under Aktiviteter/Föredrag.

Månadsmöten hösten 2019

Programkommittén har lockat idel kvalificerade föredragshållare / underhållare. Eller vad sägs om: Adam Cwejman, Emilia Carlsson, Niclas Carlsson, den fantastiska kören från Hulebäcksgymnasiet och duon Martin Bagge och David Anthin?! Läs mer under Aktiviteter / Månadsmöten.

Studiebesök och utflykter hösten 2019

Studera det intressanta utbudet och notera i kalendern. Anmälningar kan tyvärr inte göras förrän den 3 september, då alla fått brevutskick. Mer info under fliken Aktiviteter/Studiebesök/utflykter

Anna Bromee, Kulturhuset, lördag den 23 november kl. 18.00

Med anledning av succén i våras får vi nu chansen att njuta och glädjas av Anna Bromee igen. Nu med en hyllning till Anni-Frid Lyngstad. BOKA IN DAGEN REDAN NU. Läs mer nedan.

Evmark Trio, Kulturhuset, lördag den 19 oktober kl 18.00

OBS! BOKA IN I KALENDERN REDAN NU! Evmark Trio underhåller med programmet från Stadsteatern i april: " Med ögon känsliga för grönt". Entré 150 kr. Ingen anmälan. Läs mer nedan.

Hållbara bostäder för seniorer

Slutkonferens för projekt DIABAHS - Dialog Bygg Hållbart för Seniorer. Konferensdokumentation 15 maj 2019.

Nationaldagsfirande den 6 juni kl 15.00 vid Mölnlycke Kulturhus.

Mölnlycke Blåsorkester med Markus Barske spelar.

2019-05-24, Resa i Älvdalen

Besök på Repslagarmuséet i Älvängen, Lödöse Muséum och Höljebacka Brandmuseum. Detta blev en dag full av upplevelser. Ett stort TACK till Thomas och resekommittén för en fin resa.

IKEA-museum & Linnés Råshult, fredag den 13 september.

Dagsresa med Thomas Touring. Läs mer nedan.

2019-05-17, Föredrag av Sven Östberg

Trollkonstnär, Lisebergsrådgivare (bl.a. spökhotellet Gasten), scenkonst, språklärare, lärare inom teaterämnen, tusenkonstnär men för de flesta av oss inte minst känd som tidigare rektor för Wendelsberg med oförglömliga revyinsatser. Mannen som kan få oss att tycka att tysk grammatik är bland det roligaste som finns enligt Håkan Söderström.

2019-05-20, Referat från "Fågelcirkeln"

Många fåglar finns det ! Och ännu fler verkar det bli. Se de fina bilderna nedan.

Sommarbuffé torsdag 13 juni kl 13.15, på Bolåsa.

Sommarbuffé och underhållning av Sven-Ingvars kvartett (eller kvintett?). Anmälan senast 7 juni till Leif Allvin enligt nedan.

Pensionärsorganisationernas (PO) synpunkter till budget/plan 2020 - 2024

Studera PRO och SPF:s synpunkter enligt nedan. Speciellt bilaga 3 är en skakande läsning.

Synpunkter Samrådshandling detaljplan för Råda 1:7, 1:8 och Kindebogården 1:95 i Säteriet

PRO och SPF i Härryda kommun har överlämnat "Synpunkter Samrådshandling detaljplan för Råda 1:7, 1:8 och Kindebogården 1:95 i Säteriet i Mölnlycke, Härryda kommun". Stötta KPR i detta viktiga arbete.

2019-05-16, Månadsmöte maj, med Rudi Pastorek

Sedvanlig information, samt föredrag av Rudi Pastorek om hans resa 2017 till Tibet. Att planera en resa till Tibet som privatperson kräver tålamod och gott om tid. Ett intressant föredrag om en resa som kräver både kunnande och förmåga att hantera olika kulturer.