2022-02-17 Årsmöte

Parentation, årsmötesförhandlingar, utmärkelser och avtackningar flöt fint under Håkan Söderströms och Gunnar Häggströms ledning. Gertrud Lundström berättade om Sjöräddningssällskapets viktiga verksamhet och Bosse Lundström gav oss en inblick i livet som helikopterpilot.

2022-02-17 Årsmöte 2022

Parentation, årsmötesförhandlingar samt avtackningar och utmärkelser.

Mötet började sedvanligt med en parentation för de medlemmar som lämnat oss under 2021.

Därefter vidtog årsmötesförhandlingarna under Gunnar Häggströms ledning, och som vanligt flöt de effektivt.

Alla beslut och val framgår av Årsmötesprotokollet. Detta kommer att återfinnas på en länk här, när det föreligger justerat.

Alla dokument som underlag för årsmötesförhandlingarna återfinns i Kallelse till Årsmöte.

Efter förhandlingarna följde avtackningar och utmärkelser, som också framgår av protokollet.

Underhållning med makarna Gertrud och Bosse Lundström.

                           

Gertrud Lundström berättade om sammanhållningen och kamratskapet, som utgör grund för den ideella verksamheten. Hon kunde inte dölja glädjen i att ha lyckats bygga ett stationshus i Fjällbacka.

Vi fick en berättelse om Sjöräddningssällskapets utveckling från början av 1900-talet. Från den första räddningsbåten i Stafsinge, som roddes av huvudsakligen fiskare till dagens högteknologiska kraftpaket (12- och 14 metersbåtar), som bemannas av snickare, elektriker eller kontorsarbetare.

Alla vi som är/har varit båtägare och vistats i skärgården är tacksamma för den verksamhet som Sjöräddningssällskapet bedriver på ideell basis.  Se mer på SRS hemsida

                     

Bosse Lundström har varit befälhavare på försvarets räddningshelikopter på Säve.

Efter att ha varit officer till sjöss i många år sökte Bosse till utbildningen som helikopterpilot.  Lite blygsamt berättade han att det var tre hundra sökande, men bara han och en till som antogs. Och att hans rekord i flygtimmar i vertolhelikoptern aldrig kommer att slås.

Och det är ingen tvekan om att man måste vara av ett speciellt virke när man, som i Bosses fall, konfronteras med olyckor av olika slag som Winston Churchill på grund vid Vinga fyr, den raserade Tjörnbron, branden på Scandinavian Star och Estoniakatastrofen. Inte nog med att möta och hantera fruktansvärt vidriga människoöden, utan trots det fatta rationella beslut.

Den som vill lyssna på Bosses berättelser kan göra det på den video vi har fått del av, från ett annat föredrag Bosse höll. LÄNK

Ett stort tack till Gertrud och Bosse för föredragen.

Programkommittén med Ove Sjöstrands assistans förtjänar också ett stort Tack.

Ja, kaffet med bulle och vaniljhjärta satt också gott. Tack.

Inlägg: Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )