21 maj månadsmöte

"Tanto 1917". Stella Fare berättar.

9 maj Café Opera

Stockholmsdistriktet bjuder in till underhållning och vin.

8 maj vårlunchkryssning

Vårlunchkryssning med M/S Rosella FULLTECKNAD

23 april månadsmöte

"Svenska Akademien i vardag och fest".

Glad sommar önskar SPF Seniorerna

SPF Seniorernas support och medlemsservice håller öppet under hela sommaren, men med begränsad bemanning och kortare öppettider.

Läkemedel och åldersdiskriminering

Vi ska inte ha en sjukvård som bygger på fördomar och diskriminering. Äldre äldre har samma rätt till jämlik och likvärdig läkemedelsbehandling. Det sa Eva Eriksson förbundsordförande SPF Seniorerna, när förbundets nya rapport ’Vem får vad? Läkemedel och åldersdiskriminering’ presenterades.

Sveriges pensionärsorganisationer presenterar gemensamma lösningar för att rädda pensionerna

Pensionssystemet är underfinansierat och behöver förstärkning om de ursprungliga målen ska uppnås. Nu är det bråttom att gå från ord till handling! Sveriges fyra största pensionärsorganisationer med närmare 800 000 medlemmar presenterar därför sex gemensamma punkter som behöver infrias för att rädda pensionerna.

Våga tala om psykisk ohälsa!

Psykisk ohälsa hos äldre personer är vanligt. Men det är inte en del av det naturliga åldrandet. Fem myndigheter presenterar gemensamt en ny broschyr där SPF Seniorerna medverkar. Materialet riktar sig till äldre personer och närstående.

Slipp nattkissandet

Prostatabehandling med mikrovågor kan få dig att bli av med nattkissandet och urinträngningarna. Efter bara tio minuters behandling med lokalbedövning

”Nu kan jag köra MC igen”

Sören Broman väntade på operation när han av en slump hörde talas om prostatabehandling med mikrovågor. Han fick hjälp direkt, till kostnad av ett vanligt läkarbesök. "Det var som att börja leva på nytt."

Visst kan äldre köra bil!

Risken att orsaka olyckor sjunker efter 50 och är lägst vid 75. Därefter ökar det. Vid 90 är man en lika farlig förare som en 30-åring, skriver Seniorens expert.

Vandra på Öland

Öland är mer än bara sol och bad. Sveriges näst största ö bjuder på storslagen natur och vackra vandringar. Senioren har provat fyra olika leder.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser