Vi fortsätter med tipspromenader i december också!

Läs detaljerna här.

Välfärdsteknik i virustider

SPF Seniorerna har spelat in några filmer som ska inspirera seniorer att använda ny teknik. Filmerna är gjorda i samarbete med Samhällskontraktet (Mälardalens högskola, Västerås stad, Eskilstuna kommun, Regionerna Sörmland och Västmanland). Titta på filmerna här.

Tyvärr måste vi ta en paus...

...från ALLA aktiviteter i Powerhuset

Tyvärr kan inte...

...teaterresorna genomföras denna gång heller. Även Reseträffen med Kanalbuss i februari flyttas till ett annat tillfälle.

Vi ställer inte in, utan vi ställer om...

...tidpunkten för Minirevyn och Julfesten. Det beslutades på senaste styrelsemötet. Så snart vi kan träffas säkert i Elektron, kommer vi att uppdatera våra aktiviteter. Ha tålamod!

Den tredje november börjar vaccineringen för höstens...

...influensavåg. Som tidigare erbjuder Region Sörmland gratis vaccination mot influensa till dej som är 65 år eller äldre. I år måste du boka din vaccinationstid själv via 1177.se.

HSO:s sista Funkispris utdelat

HSO:s Funkispris för 2020 utdelat

Enkät och intresseanmälan till nybörjarkurser i dator och mobiltelefon

Socialstyrelsen har beviljat bidrag till seniororganisationerna i Gnesta för att få oss seniorer att fortsätta hänga med i den digitala utvecklingen.

SoftJympa med stol

För att du inte ska bli alldeles försoffad när vi inte får umgås på nära håll, bjuder Friskis & Svettis på ett gympaprogram som du kan använda.

Thony Björk svarar på frågor om vaccinationer mot Covid-19

Förbundet får många frågor kring vaccinering mot covid-19 från våra medlemmar. Här svarar Thony Björk, sakkunnig inom läkemedelsfrågor, på de vanligaste frågeställningarna.

Eva Eriksson i Expressen om IVO:s granskning

Tidningen Expressen skriver om de generella direktiven, gruppbedömningarna och vård i livets slutskede som skedde på felaktiga grunder. Att utsättas för gruppbedömning, bara för att man råkar bo på en viss adress eller ha en viss ålder, handlar om diskriminering, menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 november – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 november klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Ett liv i toner

I våras fyllde hon 80, Lill Lindfors. En av våra mest folkkära artister som tillbringat i stort sett hela sitt liv på scen. Ett härligt liv, tycker hon själv.

”Sverige behöver en pensionsombudsman”

Du kan ha rätt till intjänad pension som du inte får. Problemet är att du kanske inte vet om det och att du måste göra allting själv för att få ut pengarna. "Vi borde ha en pensionsombudsman i Sverige som hjälper till med de här sakerna", säger pensionsexperten Bång Berit Norén.

Gratis coronavaccin för alla i Sverige

Vaccinet mot corona kommer att vara gratis för alla i Sverige. Det meddelar statsminister Stefan Löfven på en snabbt påkallad pressträff på fredag förmiddag. Nu specificeras också vilka i riskgrupperna som kommer att vaccineras först.

Färre 70-plussare besöker akuten

Trenden att färre patienter söker till landets akutmottagningar håller i sig. Särskilt i gruppen 70 år och äldre.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser