Prag mar 2017

Bussresa till Prag 9-12 mars 2017

  • Vattenkraft från Moldau i Prag

SPF Seniorerna Tranemo deltog tillsammans med 400 andra resenärer i Ölvemarks resa till Prag. Resan benämndes skämtsamt "Praginvasionen 2" med anledning av det stora deltagarantalet. Resan startade i Borås med stopp för fler resenärer i Tranemo, Halmstad och Malmö. Frukost serverades vid terminalen i Malmö och lunchen intogs på färjan mellan Gedser och Rostock. Under dagen passerade vi Berlin och gjorde uppehåll för middag i Dresden. Sent på kvällen var vi så framme i Prag och hotell Olympik.

Dag 2 inleddes med en guidad stadsrundtur, där vi utforskade borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och vackra husfasader i alla regnbågens färger stod på programmet och vår duktige reseledare kunde verkligen konsten att berätta.

Dagen avslutades med en båttur på floden Moldau medan skymningen sänkte sig över vackra Prag. Under båtturen åt vi en tjeckisk buffé och njöt av vyerna över staden.

Dag 3 hade några bokat in sig på en marknadstur i Prag medan andra strövade omkring i staden på egen hand. På kvällen deltog vi i en tjeckisk afton med typisk tjeckisk mat, musik och gemyt. Mycket trevligt!

Den fjärde dagen var det så dags att påbörja bussfärden mot Sverige igen. Nöjda och belåtna var vi åter i Tranemo sen söndagskväll med många intressanta och berikande minnen.

Se bilder från resan här.