Hemlig resa maj 2016

Hemlig resa med SPF Seniorerna Tranemo den 10 maj 2016

Tidigt på morgonen den 10 maj startade två fulla bussar från Tranemo med förväntansfulla seniorer. Det var ju nämligen dags för årets hemliga resa. Efter en uppsamlingstur med en av bussarna till Ambjörnarp och Sjötofta sammanstrålade båda bussarna i Gislaved. Därifrån gick färden vidare via Gnosjö, Hillerstorp, Skillingaryd, Vaggeryd och Hook till Malmbäck.

Det var nu dags för förmiddagskaffe, vilket var bokat hos Klockargårdskyrkan i Malmbäck. Hembakat kaffebröd smakade superbt och till vår förvåning blev vi därefter inbjudna att ta plats i kyrksalen för att lyssna på en stunds musik. Det var inte vilken musik som helst för därinne välkomnade oss Ehrling "Elvis" Lundberg. Ehrling har en imponerande repertoar av bl a Elvis-låtar, som han framför med stor talang. Det blev både allsång, önskelåtar och trevliga historier.

Tiden går fort när man har trevligt och njuter av bra musik. Vi trodde naturligtvis att vi efter underhållningen skulle sätta oss i bussarna och fara iväg till någon restaurant, men så blev inte fallet. Klockargårdskyrkan hade nu dukat upp en läcker hemlagad lunch bestående av fläskfilé i gräddsås, potatis och sallad. Det blev därefter efterrätt med blåbärspaj och vaniljsås.

Mätta och belåtna fortsatte så bussarna turen via Tenhult till Huskvarna och den gamla Smedbyn.
Vi hade ett besök inbokat på Galleri Smedbyn, där vi togs emot av galleriets ägare "Brand-Johan", som informerade oss om galleriets historia. Galleriet har spännande utställningar året om, vilket vi kunde konstatera vid besöket. Här fanns många stora konstnärer representerade och galleriet var mycket smakfullt och stilrent. Besöket avslutades med eftermiddagskaffe i galleriets Café Vapensmeden.

Dagen började lida mot sitt slut och efter dagens alla höjdpunkter var det en mycket nöjd skara seniorer som bänkade sig i bussarna för hemfärd. Vädrets makter hade också varit med oss och vi hade under dagen kunnat njuta av vacker natur med blommande träd och vårfräsch grönska. Ett stort tack riktas till Henry och Inger Jönsson och övriga som hjälpt till med planering och genomförande av den trevliga resan.

Här hittar du fler bilder från vår resa