Studiebesök på Idrottsmuseet i Helsingborg

Välkomna till Idrottsmuseet i Helsingborg den 2 november!

Kurs i mobiltelefoni

Välkomna till kurser i Iphone och Android 27 okt - 10 nov för SPF Seniorerna!

Utflykt till Hillesgården 12 oktober - som var öppet speciellt för oss den dagen.

35 glada deltagare promenerade, shoppade, fikade och lyssnade på berättelsen om Hillesgården. Vädret var perfekt och allt var mycket lyckat.

Guidade Promenader i centrala Helsingborg 8 och 20 oktober

Vi går tillsammans och tittar på byggnader och de kunniga guiderna berättar om historia och nutid.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Digital hälsning från Eva Eriksson

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson gläds över de aktiviteter som trots pandemin pågår ute i landet. Vi behöver varandra ännu mer i dessa tider och vi behöver också bli fler som går med i SPF Seniorerna, säger Eva. Se hennes digitala hälsning här.

Eva Eriksson i Seniorradion om pensioner

Seniorradions Rolf Vingemar har samtalat med SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson om pensioner och om bristerna i pensionssystemet. Lyssna på radioprogrammet här.

Skydda äldre från brottslingars efterforskningar

Man bör själv få bestämma om uppgifter om en själv ska publiceras på digitala söktjänster. Det menar SPF Seniorerna som skrivit till justitieminister Morgan Johansson.

Webinarium om vård och omsorg – vad vill du ha svar på?

SPF Seniorerna kommer inom kort att arrangera ett webbsänt seminarium om aktuella sakfrågor som rör vården och omsorgen om äldre. Har du som medlem frågor eller funderingar du vill ha svar på?

Nygifta och lyckliga: Det är aldrig för sent

Lennart och Monica hade båda blivit ensamma och räknade inte med att träffa någon ny. Inte när man närmar sig åttio. Men jodå, det går! Och det kan bli riktigt bra också.

Otryggheten ökar när bankfack tas bort

När banker stänger sina kontor försvinner också bankfacken. Ett problem för många seniorer som får ha värdeföremålen hemma istället.

Bara lite motion gör stor nytta för äldre

Det räcker med att röra på sig litegrann för att risken för äldre att dö i förtid ska minska markant. Det visar ny forskning av Umeå universitet som studerat lågintensiv fysisk aktivitet för 70-åringar.

Bråttom skydda äldre på nätet

Det måste bli ett stopp på tjuvars kartläggning av äldre på nätet. Det kräver SPF Seniorerna.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser