Hjalmar Revyn

9 februari

Mot ljusare tider 9 feb. 2024

 Det var ett drygt förtiotal SPF-are som åkte buss till Brevens Bruk den 9 feb. för att se och höra årets Revy.
Vi lotsades dit och hem av en lugn och säker bussförare ifrån Kanalbuss.

Peter Flack alias ”Hjalmar” var med sin ensemble på ett strålande humör och visade upp en fantastisk spelglädje vid vårt besök på Bruksteatern.
Med revyn ”Mot ljusare tider” fick vi prov på alla medverkandes fina skådespel och sång. Allra först fick vi hälsa på nästan hela kungafamiljen på scenen.
Även om vi hörde en replik i revyn att det borde ju vara För ljusare tider i stället för mot ljusare tider, så märktes att hela föreställningen var ”för” att vi skulle vara glada eftersom vi var dagens bästa publik enligt Hjalmar.
Ja Hjalmar, med tofsen på huvudet, illröda strumpor och bruna sandaler från Viby är kanske inte riktigt klok. Men alla de lustigheter och funderingar han plockar upp ur den gamla bagen är underfundiga och roliga och frambringar ett gott skratt.
Det blev ett högt betyg till alla medverkande och musiker som även visade att det går att sjunga till en cykelpumps luftljud.

En trerätters revymiddag avslutade dagen i Brevens Bruk, och vi kom alla hem enligt tidtabellen trots att det var mycket isigt på den smala vägen ifrån Brevens Bruk till Hjortkvarn.

Text o foto. Iréne o Lars-Göran Lindström 

Se fler foton i bildgalleriet