STOP VIOLENCE AGAINST WOMEN – STOPPA VÅLDET MOT KVINNOR

Alltid aktuellt men speciellt den 25 i varje månad och under 16 dagar av aktivism, 25 nov – 10 dec “Orange the World”
- Läs mer nedan.

Sverigeunionen av Soroptimistklubbar :

"Färgen orange symboliserar en ljusare framtid utan våld och har fått symbolisera FNs kampanj för att stoppa våldet mot kvinnor.

Statistik visar att var tredje kvinna utsätts för våld någon gång under sin livstid, men mörkertalet är ännu större. Förutom det fruktansvärda personliga lidandet för offren, kostar det samhället enorma pengar genom sjukvårdskostnader och sjukskrivningar.

För att sätta ljus på problemet instiftade FN 1999, den internationella dagen för att eliminera våld mot kvinnor den 25 november varje år.

Detta räckte inte för att belysa och minska våldet, så varje 25:e i månaden är en orange dag då ämnet lyfts till ytan för att påverka samhället och myndigheter att agera.

För att synliggöra det ännu mer startade ”Orange The World”- End Violence Against Women, 16 days of activism mellan den 25 nov fram till Internationella FN dagen 10 dec."

Läs mer på Sverigeunionen av Soroptimistklubbar

Och på UN: International Day for the Elimination of Violence against Women 25 November

Kommentar:

SPF Vintergäcken Mölnlycke ställer sig självklart bakom kampanjen och syftet med den. Vi är eniga i att våld mot kvinnor inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. Detta är en kampanj som måste föras också lokalt, varje dag, och i vars och ens närmiljö.

 SPF Vintergäcken styrelse 

Inlägg (2023-09-14): Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )

Är du nyfiken på våra övriga "Huvudnyheter" (bildspelet) och "Senaste Nytt"Klicka här!