Välkomna på en historisk rundresa i Västergötland den 17 april. FULLTECKNAT

TV-programmet ”Historien om Sverige” har inspirerat till en rundresa under sakkunnig ledning av vår egen historieintresserade Bengt Thompson. Bengt kommer att fungera som reseledare tillsammans med Magnus Engström. Läs mer nedan.

Historien om  ”Götarna”, den 17 april

 

TV-programmet ”Historien om Sverige” har inspirerat till en historisk rundresa i Västergötland. En bra förberedelse är att se SVT:s ”Sveriges Historia avsnitt 3 och 4” samt filmerna om Arn. Vår egen historieintresserade Bengt Thompson, tillika släktforskare, har sytt ihop programmet för denna historiska rundresa till några höjdpunkter i Västra Götaland. Bengt kommer att fungera som reseledare tillsammans med Magnus Engström.

Vårt första längre stopp blir ett besök i Husaby Kyrka och Sankt Sigfrids källa där Olof Skötkonung döptes i början av 1000-talet. Götene pastorat guidar oss.

En förbeställd lunch intas på Skara Konsthotell, där vi också hoppas få tillfälle att se originalverk av bland annat Carl Larsson, Bruno Liljefors och Anders Zorn. Glöm inte att anmäl om du vill ha fisk eller kött.

När vi har fyllt magarna fortsätter resan till Varnhems Klosterkyrka. Där ställer Skara pastorat upp med guide.

Vi blir också guidade av Västergötlands museum i Skara på Kata Gård som ligger vid Varnhem Klosterkyrka

Om tiden räcker till sker återresan via Ekornavallen. Ekornavallen är en unik miljö med gravar från olika epoker på samma yta. Det skiljer 4 000 år mellan den äldsta och den yngsta graven.

Praktisk information: Bussresan dit och hem kan bli relativ lång, ca 2 tim. Så förslagsvis ta med en ”kaffekorg” el. dyl. som du kan stärka dig med under en kortare bensträckare.

 

Avresa: Bussen avgår den 17 april kl. 08.00 från Mölnlycke Garden Center

Återkomst: cirka 17.30

Kostnad: 550:-

Anmäl dig till:  Anders Hultin, anders.b.hultin@gmail.com, 0705 373347: Uppge ditt namn och telefonnummer/mailadress samt om du vill ha fisk eller kött till lunch.

Sista anmälningsdag:  3 april 2024

Betalning: Bg 777-9143 alt. Swish 1235529599. Senast 5 april   Ange: Varnhem

Avanmälan som inkommer mindre än en vecka före avfärd återbetalas ej, om inte platsen kan fyllas av annan resenär.

Inbjudan som PDF

Inlägg 2023-11-29: Bengt G Bengtsson, 0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com 

Är du nyfiken på våra övriga "Huvudnyheter" (bildspelet) och "Senaste Nytt"? Klicka här!