2023-02-11 Tradjazzkonsert med PEORIA JAZZBAND

Carl Follin: "Musikerna tog kommandot direkt, och hade från första stund publiken i sin hand. Med en lätt och ledig jargong smittade det goda humöret från scenen av sig till publiken."
Ingwar Winberg: "Volymen var lagom hög och jag tror att alla njöt. Det visade sig bland annat att det inte räckte med ett extranummer."

  • I blått

"I en stort sett fullsatt salong spred sig ett sorl av förväntan. Det märktes att publiken var laddad. Hur skulle detta avlöpa…och till råga på allt, på blanka eftermiddagen."(Bild: Ove Sjöstrand)

"Musikerna tog kommandot direkt, och hade från första stund publiken i sin hand. Med en lätt och ledig jargong smittade det goda humöret från scenen av sig till publiken."

Rosemarie Simonsen- sång Johan Johansson - klarinett & altsaxofon & sång
Magnus Bylund - trombon & sång Martin Barkstedt - trumpet

Vid entrén utsåg Leif två frivilliga att teckna ned sina upplevelser av konserten:

Så här skriver Ingwar Winberg:

Han gjorde det igen!

Leif Allvin lyckades få hit en hit bland jazzband, nämligen Peoria Jazzband. Kulturhusets stora sal fylldes nästan helt (bara 14 lediga platser). Det verkar som om Mölnlyckepubliken är jazzintresserad.

Peoria bildades 1960 av Sture Svarén som spelar banjo och 4-strängad gitarr. Vi bjöds på blandad gladjazz. Vissa låtar med sång av Rosemarie Simonsen, men det visade sig att även 2 av herrarna hade fina sångröster och inte nog med det vi bjöds på stämsång.

I ett av styckena dök ”Ålefiskarns vals” upp och det blev allsång och i ett annat blev det ett trombonesolo där man kunde höra ”En liten gåsapåg från Skåne” komma fram.

Volymen var lagom hög och jag tror att alla njöt. Det visade sig bland annat att det inte räckte med ett extranummer.

Vill du veta mer om Peoria så gå in på deras hemsida. https://peoriajazzband.com/.

Nu ser vi fram emot nästa programpunkt.

Ingwar"

                         

                                         Sven Flood - kontrabas & bastuba

                                                     Applåder och visslingar

Så här skriver Carl Follin:

"2023-02-11   Peoria Jazzband spelar Classic Jazz från 20, 30 och 40-talet

Marknadsföringen av detta evenemang hade verkligen lyckats – många kom, man fick köa för att komma in!

I en stort sett fullsatt salong spred sig ett sorl av förväntan. Det märktes att publiken var laddad. Hur skulle detta avlöpa…och till råga på allt, på blanka eftermiddagen.

Musikerna tog kommandot direkt, och hade från första stund publiken i sin hand. Med en lätt och ledig jargong smittade det goda humöret från scenen av sig till publiken.

Den trevliga presentationen och småpratet mellan låtarna förstärkte upplevelsen av en lyckad konsert.

Att det rent musikaliskt skulle bli bra var det nog ingen som tvivlade på – för det här gänget har hållit på i mer än 60 år, så rutin fanns det gott om.

Anmärkningsvärt är att flera av låtarna som framfördes håller mycket väl än idag, trots att flera skrevs för över 100 år sedan. Så epitetet Classic Jazz är väl funnet!

Carl Follin"

Leif Allvin tackar orkestern för en härlig konsert. Med blommor och vätska.

Och vi skall tacka Leif och Yvonne för ett fint arrangemang. Ett stort tack också till vår tekniker Krister Göransson. Skönt att ha honom på plats när det börjar spraka i utrustningen. 

Länk till inbjudan 

Bilder och Inlägg 2023-02-12: Bengt G Bengtsson, 0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com