Föredrag fredag den 2 februari, kl.13.15, "Övergivna platser", JAN JÖRNMARK, FULLTECKNAT

Jan Jörnmark är författare, föredragshållare och docent i ekonomisk historia och skrivit flera böcker om äldre svenska industrisatsningar som tiden runnit förbi, även om utländska sådana. Han förkommer flitigt i debatten. Vi har nu förmånen att få lyssna till honom IRL. Max 50 personer.

  • Skärmdump från Jan Jörnmarks hemsida https://www.janjornmark.se/

Föredrag fredag den 2 februari, kl.13.15, "Övergivna platser", JAN JÖRNMARK

Om Jan Jörnmark:

"Doktorerade 1993 på en avhandling om integrationen och omvandlingen av den europeiska stålindustrin. Kom sedan att specialisera mig på svensk bostadspolitik men har också skrivit mycket om globaliseringen och digitaliseringen. Varit verksam på Chalmers och handelshögskolan i Göteborg men även varit fast knuten till Nationalencyklopedin samt GT/Expressen och senare Göteborgs Posten som krönikör. I flera år också gjort regelbundna serier om bostadspolitiken i Dagens Industri.

Bland utmärkelser kan nämnas Olle Engkvist medaljen 2021, Årets dokumentärfotopris 2017, Årets kritikerpris av Sveriges Arkitekter 2012, Ord och Bild akademins Lidmanpris 2011 och Sveriges Kommuners Yngve Larsson pris 2011 samt ett flertal pedagogiska priser. Jan är även ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien".

Vi är så lyckligt lottade att vi nu får höra Jan Jörnmark live.

Anmälan: Gunnar Jernström, mejl gb.jernstrom@telia.com alt. 0723-38 44 19

Plats: Röda rummet, Kulturhuset Mölnlycke. 

Start: kl 13.15.

Kostnad: 60 kr, betalas på plats, Swish eller kontant (jämna pengar, tack).

Inlägg (2023-12-17): Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )

Är du nyfiken på våra övriga "Huvudnyheter" (bildspelet) och "Senaste Nytt"? Klicka här!