BONDENS ÅR. Resa till Åsle Tå den 18 oktober 2022

Följ med till "Åsle Tå", ett upplevelsemuseum, där vi kan se Sveriges största samling av backstugor. Vi får uppleva en unik historisk miljö från 1700- och 1800 talet. Vid Cesarmuseet studerar vi "Bondens år", som skildrar livet på landsbygden före traktorns tid. Vi ser också ett vaxkabinett, innan vi gör ett besök på Osteria för provsmakning och eventuellt inköp. Läs mer nedan.

Bondens år 18 oktober

Bussen tar oss via Borås mot Ulricehamn där vi svänger av vid Hökerummotet. Nu går färden via natursköna vägar till Falköping och vårt första besök.

Framme i "Åsle Tå" ett upplevelsemuseum där fika väntar och en guide på att få visa oss runt bland Sveriges största samling av backstugor runt en gammal slingrande tågata. Där får vi uppleva en unik historisk miljö från 1700- och 1800 talet som levandegör arvet från ett svunnet fattig Sverige.

Färden drar vidare till Cesarmuseet "Bondens år" och vaxkabinett för lunchbuffe.

Bondens år skildrar livet på landsbygden och tar dig tillbaka till den svenska bondens liv och arbete före traktorns tid. Du får ta del av antika fordon och redskap, vaxdockor mm. Här kan vi gå och strosa i eget tempo och på bekanta oss med bondens liv.

Vad är en rundresa i falbygden utan ett besök på Osteria för provsmakning och inköp av alla möjliga sorters ostar till hyggligt pris.

Avresa: Från Mölnlycke Garden Center kl 08.00.

Påstigning kan ske vid motorvägshållplatsen i Landvetter.

Återkomst: ca 17.00

Kostnad: 585 SEK, inkl. inträden, buss, kaffe och lunch.

Anmäl dig till:  Dan Medin på mejl dmedin038@gmail.com eller SMS Frågor besvaras på telefon 0706 006286

Sista anmälningsdag:  4 oktober

Betalning: Bg 777-9143 alt. Swish 1235529599. Senast 7 oktober.   

Ange: Bonde

Avanmälan som inkommer mindre än en vecka före avfärd återbetalas ej, om inte platsen kan fyllas av annan resenär.

Inlägg: Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )