"ADB-IT, en tids och teknikresa", föredrag den 22 oktober kl 13.15 Kulturhuset (Röda rummet)

Alla kommer vi ihåg den tid då specerihandlaren räknade ner summan på kvittot i huvudet. Svårare uträkningar utfördes med en räknesnurra eller en räknesticka. Brev skrev vi för hand eller med en mekanisk skrivmaskin. Tag chansen att  lyssna på Gunnars Häggströms föredrag. Läs mer nedan.

Alla kommer vi ihåg den tid då specerihandlaren räknade ner summan på kvittot i huvudet. Svårare uträkningar utfördes med en räknesnurra eller en räknesticka. Brev skrev vi för hand eller med en mekanisk skrivmaskin. Telefonsamtalen kopplades upp av ”flickorna i växeln”. Bokföringen gjordes för hand i liggare. Vi handlade för sedlar och mynt. Och kort tog vi med en kamera där filmen skulle tas ut ur kameran, framkallas och pappersbilder framställas.

Detta var inte för så längesedan. I dag har allt detta digitaliserats. Kvar av de mekaniska prylarna på kontoret är bara häftklammer och hålslag. Hur hamnade vi här?

Det är en utveckling som få hade trott på om man beskrivit den i mitten av 1900-talet. Och än svårare har barnbarnen att förstå när man förklarar hur det kunde fungera förr.

Gunnar Häggström har aktivt deltagit i denna utveckling och det skall bli mycket intressant att lyssna till hans föredrag.

Begränsat antal platser.

Plats: Mölnlycke kulturhus, Röda rummet.

Anmälan sker till Håkan Söderström. Tfn: 0725 77 96 56, E-post: hakansod@gmail.com

Kostnad 60 kr, betalas på plats, Swish eller kontant (jämna pengar, tack)

Välkomna.

Inlägg: Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )